Przejdź do forum
first depo pokersta...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] first depo pokerstars na nl25 FR

16 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,980 Wyświetlenia
mouse91
Oldschool Grinder

Tak mniej więcej, first depo na poker stars to jaki to procent rakebacku?

i jeszcze jedno. na stornie starsów pisze, że żeby uwolnić 10$ bonusu to 170 tych ich punktów VPP potrzeba, problem w tym że nigdy tam nie grałem więc nie wiem czy to dużo czy mało.

170 VPP to ile mniej więcej handsów na nl25 FR?

Ten first depo bonus uwalnia się z podobną szybkością co first depo na ftp?

Na starsach zamiast rakebacku są te ich śmieszne programy VIP. Grając NL25 to jaki rakeback wychodzi mniej więcej?

15 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

1$ rake = 6 VPP na stołach FR
170 VPP = ~28.4$ Rake

1st Deposit Bonus = ~35% RB w Twoim przypadku.

Ten first depo bonus uwalnia się z podobną szybkością co first depo na ftp?

Tak.

Na starsach zamiast rakebacku są te ich śmieszne programy VIP. Grając NL25 to jaki rakeback wychodzi mniej więcej?

Rakeback za FPP

Pozdrawiam.

SJS
SJS
Elite Grinder

Witam.

Grając 24 stoły FR na godzinę średnio zdobywałem ~110VPP (~1400 rozdań).

Pozdrawiam.

kunaguero5
PokerStrategist

@imgoingtomirage

Na pewno nie ma tu jakiegos bledu?
Jak to możliwe że u mnie na NL2 SH ,mam ponad 70% RB z first depo, a na nl25 fr jest tylko 35%?

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

Napisane przez kunaguero5
@imgoingtomirage

Jak to możliwe że u mnie na NL2 SH ,mam ponad 70% RB z first depo, a na nl25 fr jest tylko 35%?

70% to chyba nie możliwe... ale jeżeli jest tylko 35% to chyba zostanę na ftp bo 8% to nie jest taka duża różnica

ultraplazmator
Oldschool Grinder

ale na FTP popierają więcej rake, wiec jest różnica :P

http://www.pokertableratings.com/poker-rake-analysis/no-limit-hold%27em

np. na nl10 SH FTP bierze 1.48$/100h ,a Starsy 1.02$/100h, wiec FTP w buty sobie moze wsadzic ten ich rake back ;)

Na nl2 masz większy rake back bo na nl2 za 1$ rake dostajesz nie 6 vpp, a 10 vpp

kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez mouse91

Napisane przez kunaguero5
@imgoingtomirage

70% to chyba nie możliwe... ale jeżeli jest tylko 35% to chyba zostanę na ftp bo 8% to nie jest taka duża różnica

Może to kwestia tego że gram bardzo tight, w porównaniu do wesołego pokera wiekszości graczy nl2 a jak wiadomo punkty sa przyznawane wszystkim po rowno, nawet tym co spasowali w danym rozdaniu

do rzeczy:
po 17k rak, oddalem 22$ rake

10k rak na nl2 = 170VPP = 10$ rakebacku

Wychodzi mi 77% z samego first depo a jak dodam Stellary+punkty FPP to nastepne 10-15%

Łączny rakeback ~90%?

ultraplazmator
Oldschool Grinder

w 10k rąk zrobiles 170 vpp na nl2? :f_o:
chyba w obliczeniach gdzies sie pomyliles, sptrawdz jeszcze raz.

EDIT
ok, według PTR na nl2 FR na starsach mamy 20c raku na 100h, wiec 10k h - 20$ ;)

jackopla
PokerStrategist

nl25 \ FR \ 1000 rąk = od 85 do 100 VPP w zależności do akcji, srednio ponad 90

imgoingtomirage
PokerStrategist

Tylko, że wygenerowanie 28.4$ rake (170VPP) grając NL25 FR to jakieś ~1775 rozdań.

Ty grając NL2 SH, dostajesz 5.5VPP za każdy 1$ wygenerowanego przez Ciebie rake (zaznaczam, że chodzi o wygenerowany przez Ciebie, a nie w przypadku danego rozdania, bo ten jest dzielony pomiędzy graczy, czyli w trackerze interesuje Cię statystyka MGR).

Reasumując, grając NL2 SH, musisz wygenerować 31$ rake aby ugrać 170VPP, czyli wychodzi 32.3% RB.

Gdzieś musiałeś się pomylić.

Pozdrawiam.

kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez imgoingtomirage
Tylko, że wygenerowanie 28.4$ rake (170VPP) grając NL25 FR to jakieś ~1775 rozdań.

Ty grając NL2 SH, dostajesz 5.5VPP za każdy 1$ wygenerowanego przez Ciebie rake (zaznaczam, że chodzi o wygenerowany przez Ciebie, a nie w przypadku danego rozdania, bo ten jest dzielony pomiędzy graczy, czyli w trackerze interesuje Cię statystyka MGR).

Reasumując, grając NL2 SH, musisz wygenerować 31$ rake aby ugrać 170VPP, czyli wychodzi 32.3% RB.

Pozdrawiam.

Według mnie moge wygenerować 0$ rake i dostac 170VPP. Rake jest dzielony miedzy wszystkich którzy sa w rozdaniu wiec nawet jakbym grał z 0/0 vp/prf to i tak dostaje punkty.
Nie za bardzo może tu być mowa o pomyłce bo prawie rowno po przekroczeniu 10k i 20k rak dostalem 2 raty bonusu kazda po 10$.
Przy czym oddalem 31$ rake oddalem na probce 20k.

mamoto
Elite Grinder

Pozdrawiam.

Wprowadzasz w błąd!

Zwróć uwage na to co napisał ultraplazmator:

Na nl2 masz większy rake back bo na nl2 za 1$ rake dostajesz nie 6 vpp, a 10 vpp

Na nl5 i nl10 też dają więcej vpp/1$MGR

P* obecnie najlepszą platformą dla grających nanostawki _thumbsup:

imgoingtomirage
PokerStrategist

Rzeczywiście, brałem pod uwagę dystrybucję VPP dla stawek wyższych, bo temat dotyczy NL25 i nie zwróciłem na to uwagę odpisując na pytanie dot. NL2.

Od NL2 do NL10 otrzymuje się kolejno:
- 10VPP/1$ rake na NL2
- 8.5VPP/1$ rake na NL5
- 7VPP/1$ rake na NL10

Według mnie moge wygenerować 0$ rake i dostac 170VPP. Rake jest dzielony miedzy wszystkich którzy sa w rozdaniu wiec nawet jakbym grał z 0/0 vp/prf to i tak dostaje punkty.

Zgadza się, ale biorąc to pod uwagę nie da się oszacować tego jaki dostajesz %RB wyrabiając 1st deposit bonus. Nikt nie siedzi przy stole dla samych punktów. Jeśli chciałbyś brać to pod uwagę i zakładać, że usiądziesz przy stole, będziesz dostawać karty i zawsze foldować to nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie, bo musiałbyś obliczać rake generowany przy stole a nie generowany przez Ciebie bo ten wynosiłby minimalne wartości. Należy zwracać uwagę na MGR i powinno się w przybliżeniu zgadzać.

Biorąc poprawkę na przypadek z NL2:
1$ rake = 10VPP
17$ rake = 170VPP
170VPP = 10$ 1st deposit

RB = 59%

W każdym razie nadal zrobiłeś gdzieś błąd, bo na pewno nie będzie to 70% o których piszesz.

Pozdrawiam.

ultraplazmator
Oldschool Grinder

dodając steelarsy i rake back z wymiany FPP na kase moze osiągnie sie te 70%.

kunaguero5
PokerStrategist

Rzeczywiście, brałem pod uwagę dystrybucję VPP dla stawek wyższych, bo temat dotyczy NL25 i nie zwróciłem na to uwagę odpisując na pytanie dot. NL2.

Od NL2 do NL10 otrzymuje się kolejno:
- 10VPP/1$ rake na NL2
- 8.5VPP/1$ rake na NL5
- 7VPP/1$ rake na NL10

Zgadza się, ale biorąc to pod uwagę nie da się oszacować tego jaki dostajesz %RB wyrabiając 1st deposit bonus. Nikt nie siedzi przy stole dla samych punktów. Jeśli chciałbyś brać to pod uwagę i zakładać, że usiądziesz przy stole, będziesz dostawać karty i zawsze foldować to nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie, bo musiałbyś obliczać rake generowany przy stole a nie generowany przez Ciebie bo ten wynosiłby minimalne wartości. Należy zwracać uwagę na MGR i powinno się w przybliżeniu zgadzać.

Biorąc poprawkę na przypadek z NL2:
1$ rake = 10VPP
17$ rake = 170VPP
170VPP = 10$ 1st deposit

RB = 59%

W każdym razie nadal zrobiłeś gdzieś błąd, bo na pewno nie będzie to 70% o których piszesz.

Pozdrawiam.

a jeżeli nituje 14/12 na SH, i oddaje rake o wiele rzadziej niż inni gracze przy czym dzielimy sie punktami po równo moj RB rośnie powyzej 59%. W moim przypadku rośnie do~70% a dodając stellary i FPP moge spokojnie powiedzieć ze mam RB 90% :D Oczywiście wszystko sie okaże na wiekszej probce niz 20k hands ale uwazam ze chyba nie da rady miec wiekszego RB na innej platformie na nanostawkach.