Przejdź do forum
cuda na poker stars...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] cuda na poker stars... (?)

272 Posty
114 Użytkownicy
4 Reakcje
43 K Wyświetlenia

Wy tu się użalacie, a pracownicy pokeroomów to czytają i się śmieją :)
Ustawią w swoim sofcie np. takiemu użytkownikowi "Walderam" tryb
BadBeatMode=1
i maja ubaw jak wkleja kolejne rozdania na forum :)

Oczywiście żartuję.

Większość z tych rozdań, które tu wkleiliście to dla mnie NORMA!!! Takie rozdania czasem się trafiają i mnie osobiście wcale nie dziwią.
Ja np. na Party znacznie częściej widzę jak fisz jest czyszczony ze staka w kilkunastu rozdaniach, lub jak AJ przegrywa z AK.

Co do maniaków - zdarza mi się dosyć często spotkać przy stoliku gracza który naciska tylko przycisk raise i co drugie rozdanie all-in. Wystarczy trochę poczekać na QQ+ i jego stack jest już nasz.

Co do Starsów - jak pierwszy raz grałem to też mi się flopy nie podobały - jakieś za wysokie karty i za często w jednym kolorze, ale później jak trochę pograłem to wydawały mi się już normalne (losowe).

Berni88
Oldschool Grinder

Ciekawe rozdanie. Daliśmy all-in po zobaczeniu flopa :)

Berni88
Oldschool Grinder

Tutaj też fajna sytuacja. Prawdziwy cooler :) Przegrałem z Pokerem mając... Pokera :)

thefoe
Oldschool Grinder

sokolzb napisał
Dzisiaj wszystkie AK jakie miałem to przegrałem, miałem ich z 7 razy i nic na flopie... Chyba nie będę rozgrywał tych Kart :/

taka sytuacja, ze nei dobierzesz do pary 7 razy z rzedu, dzieje sie raz na 128 , wiec nie jest tak niemozliwa.

thefoe napisał

sokolzb napisał
Dzisiaj wszystkie AK jakie miałem to przegrałem, miałem ich z 7 razy i nic na flopie... Chyba nie będę rozgrywał tych Kart :/

taka sytuacja, ze nei dobierzesz do pary 7 razy z rzedu, dzieje sie raz na 128 , wiec nie jest tak niemozliwa.

Jak to obliczyłeś? Jak masz jakiś ciekawy programik to podziel się :)

thefoe
Oldschool Grinder

matahuan napisał

thefoe napisał

sokolzb napisał

Jak to obliczyłeś? Jak masz jakiś ciekawy programik to podziel się :)

w glowie! ;)
dobranie choc jednej pary to prawie 50% szansy, upraszczajac sytuacje szanse na wystapienie czegos n razy rowna sie szansa^n czyli w naszym przypadku 0,5^7=0.0078.... czyli raz na 128.

marcinos
BlackMember

trafienie pary na flopie jest 1/3 a nie 1/2

thefoe
Oldschool Grinder

marcinos napisał
trafienie pary na flopie jest 1/3 a nie 1/2

rzeczywiscie chodzilo o flopa, ale to nie ma znaczenia do wyliczen bo jesli flop pozwala to z AK zawsze na FL jedziesz do konca.

Walderam
Oldschool Grinder

Myślę, że do kategorii cudów można zaliczyc zarobienie FPP na limicie 0,1/0,2$;)
Popatrzcie na to rozdanie, czyż nie jest cudne??
PokerStars Limit Hold'em, $0.20 BB (10 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is MP1 with 9, 10
UTG (poster) checks, UTG+1 calls, UTG+2 calls, Hero calls, MP2 calls, MP3 calls, CO calls, Button raises, SB calls, BB calls, 1 fold, UTG+1 calls, UTG+2 3-bets, Hero calls, MP2 calls, MP3 calls, CO calls, Button calls, SB calls, BB calls, UTG+1 calls

Flop: (28 SB) J, Q, 10 (9 players)
SB checks, BB checks, UTG+1 checks, UTG+2 checks, Hero checks, MP2 checks, MP3 checks, CO bets, Button raises, 3 folds, UTG+2 3-bets, Hero folds, MP2 calls, 1 fold, CO caps, Button calls, UTG+2 calls, MP2 calls

Turn: (22 BB) 8 (4 players)
UTG+2 bets, MP2 calls, CO raises, Button calls, UTG+2 3-bets, MP2 calls, CO caps, Button calls, UTG+2 calls, MP2 calls

River: (38 BB) 8 (4 players)
UTG+2 checks, MP2 bets, CO raises, Button calls, 1 fold, MP2 calls

Total pot: $8.80 (44 BB) | Rake: $0.20

Button mucked A, Q (two pair, Queens and eights).
MP2 had A, 2 (flush, Ace high).
CO had 9, K (flush, King high).
Outcome: MP2 won $8.60

Na miejscu tego z K9 chyba bym się trochę zdenerwował:)

MoroP
Oldschool Grinder

Szkoda, że Qh byłą już obiegu bo jakby spadła to by się ten z Ah wkurzył lekko :)

czaplap
PokerStrategist

Cuda to chyba dobre okreslenie dla tego jak wczoraj i dzis odpadam z kolejnych s'n'g(gram 45-osobowe)

1. tuż przed bubblem all in AA kontra JJ- J na flopie
2. srodek turnieju all-in JJ kontra 88- 8 na flopie
3. tuż przed bubblem raise z JJ call- flop 6s 8c 6c raise call, turn Jc(no to teraz juz mysle nic sie stac nie moze) raise call, river Kh all-in call gość pokazuje 6h 6d
4. tuż przed bubblem all in AA kontra KdQd- Jd 7d 3d... troche mi zetonow zostalo nastepne rozdanie K2 all in ten sam gosc mnie sprawdza pokazuje K5- flop 232 turn A river 4
5. na bubble mam pewna platna praktycznie ale dostaje KK na buttonie UTG raise CO(chip lider) re-raise ja all-in UTG fold CO call pokazuje 99- flop A 3 9 i po zabawie

i to wszystko przez jakies ostatnie 8 turniejow

No wiele rzeczy potrafię zrozumieć ale żeby taką serię?? Teorie spiskowe teoriami ale jedno jest pewne takimi sytuacjami jak te wyżej przedstawione można obdzielić parę ładnych miesięcy gry live a online wystarczą 24h

i ciag dalszy z ostatniej godziny...
6. Ad Td all-in pre flop call od KJ - flop Kc Kd 7d jeszcze jest szansa... turn 3h... i na riverzy spada mój kolor... wszystko ladnie gdyby nie fakt że to Jd spadł
7. wchodze z Q9 flop KJT po prostu marzenie ja bet gość raise ja all-in on call, ma KJ turn K river J nic dodac nic ująć
8. QQ raise gość ma troche wiecej ode mnie all- in ja call... pokazał A6... flop 863, turn A, river A

to tak z ostatniej chwili... az brak mi slow na to co na tych starsach sie wyrabia

nie no po prostu to jest niewyobrażalne tylu bad beatow w tak krotkim czasie to jeszcze nie doświadczylem

9. znowu tuz przed bubble... mam drugi stack na BB dostaje AK chip lider na SB podbija ja all-in on call... pokazuje 56 (???) flop K69 nie jest zle ale oczywiscie co sie dalej dzieje turn 8 river 7
10. poczatek kolejnego turnieju Kd Jd wchodze... flop Kh 3s 7d gosc bet ja raise on all- in po chwili namysłu sprawdzam pokazuje Ks Js no luz mysle podzial... oczywiscie nic z tych rzeczy.... turn 8s river 2s

Wiem ze troche się rozpisalem i pewnie i tak prawie nikt tego nie przeczyta ale to co sie dzis i wczoraj dzieje... Jeszcze bym zrozumial przegrywać co 2 turniej w ten sposob ale teraz to turniej za turniejem kazdy koncze wlasnie w takie poronione sposob

11. koncze na dzis bo widze ze juz ewidentnie nie dadza mi nic wygrac gosc raise preflop ja trzymam JJ i call(mysle zobacze flop i w sprzyjających okoliczościach zagram agresywnie) no i leci T 7 6... koles raise ja reraise on bez chwili zastanowienia all-in... przypuszalem ze moze miec wyzsza pare badz cos w stylu AK AQ ewentualnie trafil seta no ale sprawdzilem... on pokazuje A7 (no ja tych ludzi nie rozumie- raise preflop z early, po flopie po reraise all-in z second pair no rece opadaja)... no czyli jest niezle... a wlasnie bylo... turn 7 river 7

podsumowując dzisiejsze ROI -100% ostanie 40 godzin to chyba największe nagromadzenie cudow z jakimi mialem do czynienia.

Przeczytałem powyższy post. I mnie zatkało :(

kaczuba
Oldschool Grinder

matahuan napisał
Przeczytałem powyższy post. I mnie zatkało :(

Mnie nawet bardzo zatkało. WTF?!

bubel
PokerStrategist

Mam wrażenie, że na czas weekendu pokerroomy podkręcają soft bardziej niż zwykle :)

Kinch123
BlackMember

to jest baaardzo prawdopodobne.
Od miesiąca , co sobote , regularnie mój BR leci w dół. W niedziele wychodze na prostą. 2 tygodnie temu rekordowy spadek -100$ w ciagu 2 sesji . 4 BI na NL 25 przegrane w ciagu 3-4 godzin. set vs wyższy set , str8 vs kolor etc

thefoe
Oldschool Grinder

dzisaj dopadlo mnie przeklenstwo Strasow ;)

przegralem w jednej sesji (600 rak):

AA vs K4o -7,5 BB
QQ+ flash draw na flopie vs A7o -7,BB
KK vs 92s -7 BB
TT vs J9 - na riverze wchodzi K dajacy gosciowi strita -5,5 BB
KK vs AJo - oczywiscie musial pokaac sie As na riverze - 4,5 BB
JJ vc T9s - 4,5 BB

Planowałem przenieść się na starsy ale widzę że tam naprawdę niedorzeczne rzeczy się dzieją ?( zostanę jednak na Full Tilt :) gratuluję nerwów ludziom którzy takie jazdy wytrzymują

czaplap
PokerStrategist

Po przeanalizowaniu ostatnich wyczynów jedna ciekawa rzecz się w oczy mi rzuciła

Mianowicie niemal za każdym razem gdy zostaje około 15 graczy(płatne 7) a ja mam stack który mnie plasuje tak w pierwszej 5(czyli w miarę spokojnie do ITM bym wszedł) dostaje ręce które nie sposób zrzucić czyli AA KK QQ ewentualnie AK i 80% wejść all in z tymi kartami przegrywam mimo ze przeciwnik zawsze ma słabsze(przykład sprzed chwili KK<AT)... i właśnie tych turniejów najbardziej szkoda... jak już mówiłem jestem daleki od wysnuwania teorii spiskowych po prostu taki wniosek po krótkiej analizie mi się nasunął

Lukasus
Elite Grinder

Hehe miałem pokery itd., ale tego jeszcze nie miałem.

diablik7
PokerStrategist

czaplap napisał
No wiele rzeczy potrafię zrozumieć ale żeby taką serię?? Teorie spiskowe teoriami ale jedno jest pewne takimi sytuacjami jak te wyżej przedstawione można obdzielić parę ładnych miesięcy gry live a online wystarczą 24h

Mnie to wcale nie dziwi... Ile rak rozgrywasz przez "pare ladnych miesiecy gry live", a ile przez dobe gry online?

W online rozgrywka jest kilkukrotnie szybsza, do tego dochodzi multitabling. Tez widze takie rzeczy... To nie sa "cuda" do po prostu malo prawdopodobne zdarzenia.

Spojrzmy na podane przyklady racjonalnie...

1. AA vs JJ - piszesz, ze przegrales z JJ. Czy tylko was 2 weszlo all-in? Jesli bylo was 2 szansa zwyciestwa wynosi 80%. Przy 3 bedzie 70% zakladajac, ze trzeci moze miec kazde karty (dla uproszczenia, ale kto gra all-in z 46o?)

2. JJ vs. 88 ok. 80%

3. Gosc mial 66, podbiles, on sprawdzil, na flopie zobaczyl 66, podbijalas na preflopie, on gral slowplay do konca. Co w tym dziwnego? No, tak trafil 66 na flopie, szansa 1/400. Ale szansa, ze do rivera mialby lepsze karty od Twoich, znowu 20% czyli 80% szans, ze wygrasz.

4. AA vs. KQs - ok. 82%

5. KK vs. 99 - znowu 80%

5 takich bad beatow pod rzad? Naiwnie liczac - ok. 1/3200. Bzdura... To nie 5 bad beatow pod rzad tylko 5 przegranych turniejow pod rzad.

Dobry gracz tight kiedy odpada z turnieju to prawie zawsze przez takie wlasnie bad beaty... Koncentrujesz sie na tym, ze odpadles z turnieju, ale nie piszesz nic o rozdaniach, ktore wygrales, zeby dojsc tak daleko w turnieju. W 4 przykladach z 5 piszesz "tuz przed bubblem". Ile rozdan wygrales w tych turniejach?

Zamiast pisac o Waszych subiektywnych odczuciach ("tyle karet to ja jeszcze nigdy nie widzialem") to niech ktos zrobi statystyke 20000 rozdan na Stars. Jesli statystycznie odowodnicie, ze dzieja sie cuda to uwierze. Umowmy sie, ze cud to cos co zdarza sie z prawdopodobienstwem mniejszym niz 0,5%. Np. po 20000 rozdan odkryjecie, ze 300 skonczylo sie karetami i policzymy, ze 300 karet w 20000 jest "cudem" (<0,5%) to odchodzimy ze Starsow ;)

Dla mnie dowod na to, ze "soft jest rigged" bedzie jesli zagram all-in AK vs KK i na flopie wypadnie KKK :D