Przejdź do forum
cuda na poker stars...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] cuda na poker stars... (?)

272 Posty
114 Użytkownicy
4 Reakcje
43 K Wyświetlenia

PJohnson napisał
ja wczoraj na starsach przegralem QQ vs 66, bo przeciwnik zlapal.... KOLOR
a dzisiaj w turnieju przegralem AK vs 72 z tego samego powodu co wcześniej...

zacznij grac suited pockety w kolorze przeciwnika ;-)

murkins
Elite Grinder

adrd napisał
poker is rigged
nawet na żywo
$1,500 No-Limit Hold'em finałowy stolik, HU, oboje weszli all-in przed flopem:

WTF :O ?( ;( :] =) X( :) :P ;) :D :evil: :rolleyes: :P :tongue: :baby: ;) :heart: :club: :spade: :diamond:

ja czasami mam tak ze 1 dnia mam 3-4 karety a pozniej tydzien lub wiecej ani jednej :P wiec to czysta wariacja nic wiecej

Walderam
Oldschool Grinder

To co się teraz dzieje to ludzkie pojecie przechodzi...
Nie wiem jakim prawem goście wogóle grają takie karty i callują i dlaczego im wiecznie dojdzie????!!!!
Kilka przykładów, nie wytrzymam jak dalej mnie te głupie ryby będą żarły!!

Albo jest tak, że zdominowanej ręce da rivera, że mnie ogra albo uratuje riverem na splitpota.....zeby jeszcze jakieś małe pule, no skąd!!!!
PokerStars 0.25/0.50 Hold'em (8 handed) Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver)

Preflop: Hero is MP2 with K, A.
1 fold, UTG+1 calls, 1 fold, Hero raises, 2 folds, SB calls, BB calls, UTG+1 calls.

Flop: (8 SB) 6, 9, K (4 players)
SB bets, BB calls, UTG+1 calls, Hero raises, SB calls, BB folds, UTG+1 calls.

Turn: (7.50 BB) 9 (3 players)
SB bets, UTG+1 folds, Hero raises, SB calls.

River: (11.50 BB) 9 (2 players)
SB bets, Hero raises, SB calls.

Final Pot: 15.50 BB

Results in white below:
Hero has Kh Ah (full house, nines full of kings).
SB has Ks Td (full house, nines full of kings).
Outcome: SB wins 7.75 BB. Hero wins 7.75 BB.

Ale to to jest pikuś.
Jak mam KK na river dojdzie wiecznie A i jakiś idiota z AX wiecznie będzie grał do końca....
Jak mam QQ to samo.
Itd. itp.
Ale już szczytem szczytów jest coś takiego:

PokerStars 0.25/0.50 Hold'em (9 handed) Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver)

Preflop: Hero is SB with A, Q.
1 fold, UTG+1 calls, 2 folds, MP3 calls, 1 fold, Button calls, Hero raises, BB calls, UTG+1 calls, MP3 calls, Button calls.

Flop: (10.40 SB) 3, A, J (5 players)
Hero bets, BB folds, UTG+1 calls, MP3 calls, Button calls.

Turn: (7.20 BB) 7 (4 players)
Hero bets, UTG+1 folds, MP3 calls, Button folds.

River: (9.20 BB) 6 (2 players)
Hero bets, MP3 raises, Hero calls.

Final Pot: 13.20 BB

Results in white below:
Hero has Ah Qh (one pair, aces).
MP3 has 4d 5h (straight, seven high).
Outcome: MP3 wins 13.20 BB.

Kto?? Oczywiście "Intelli Poker", jeszcze mi się śmieje w twarz na chacie....
Poniżej jakby kopia....

PokerStars 0.25/0.50 Hold'em (8 handed) Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver)

Preflop: Hero is MP1 with A, K.
2 folds, Hero raises, 1 fold, CO calls, 3 folds.

Flop: (5.40 SB) Q, K, T (2 players)
Hero bets, CO calls.

Turn: (3.70 BB) 8 (2 players)
Hero bets, CO calls.

River: (5.70 BB) 7 (2 players)
Hero bets, CO raises, Hero calls.

Final Pot: 9.70 BB

Results in white below:
Hero has Ah Kh (one pair, kings).
CO has 6d 9d (straight, ten high).
Outcome: CO wins 9.70 BB.

Brak słów...
Oczywiście sety na wyższe sety, top 2 pairs na sety itd. itp.
Jak można tak przegrywać z totalnymi idiotami.....

konsad1
Elite Grinder

Walderam - mam te same odczucia. Nie wiem co ta wiara sobie myśli, grając 38o cap itd. i oczywiście na river łapiąc seta. I czemu to zawsze trafia na nasze "silne" układy !!

No życzę Ci tylko ze swojej strony dużo spokoju i opanowania, miejmy nadziej że ten okres 'bardzo dziwnych rozstrygnięć' minie niedługo !!

Powodzonka i do zobaczenia pewnie niedługo na stolikach ;)

Walderam
Oldschool Grinder

Nie no ja wszystko rozumiem, downswing, bad beat, ale takie jaja to już przesada jest:)

kaczuba
Oldschool Grinder

Mnie również wczoraj ci limperzy i cold callerzy ogrywali, wszystko co wygrałem na początku sesji musiałem oddać idiotom którzy callują ze wszystkim do końca. X(

damianpat
BlackMember

panowie to jest normalne ;) to wszystko wróci z nawiązką, ale trzeba grać dobrze, żeby to maksymalnie wykorzystać ja wczoraj miałem swing -80 BB a skończyłem sesje +100BB tak żarło, że przeciwnicy opuszczali stoły...

Jak mnie ktoś spyta - to w żadne wariowanie programów na roomach nie wierzę, ale po 2 tyg. na pokerstars jestem tak negatywnie do tego roomu nastawiony - że planuję tylko wyrobić ten bonus i jesli sie nic nie zmieni to moja noga więcej tam nie postanie. Na takim paradise - gdzie gram od pół roku namiętnie - może z raz mi się zdarzyło, że jak na flopie trafiłem najwyższego seta przeciw kolesiowi z jakimś AA czy KK to przegrałem po pojawieniu się trzeciego króla/asa na turnie lub riverze. Na pokerstars spotkało mnie to już kilka razy - a dziś trzy w przeciągu chyba 25 minut. O innych akcjach, choć już nie tak nieprawdopodobnych - pomijając ich częstotliwość - nie wspominam.

No ale nic - roomów przy pokerstrategy jest sporo, na każdym jakiś bonus, więc płakał nie będę. W każdym razie - jak na początku byłem pokerstars zachwycony za liczbę graczy, pijanych jankesów i soft - tak teraz aż nie mam ochoty tam w ogóle wchodzić.

hehe, ja się już przyzwyczaiłem, i tylko myśle jak to wykorzystać na swoją korzyść :) Jednak mi się wydaje, że na Pokerstarsach jest ogólnie strasznie dużo osób na flopie przy stolikach, dlatego tam takie akcje się dzieją.

geeezzzz.... Wy na prawde sadzicie, ze pokerroomy, ktore musza dostac licencje i sa regularnie kontrolowane robia specjalnie Wam na zlosc zeby skosic Was z kasy?
W sumie KQs mialem dotad tylko 31 razy podczas gdy 94o 133...

Przegrana reka na riverze i od razu wina pokerroomu... Wrzucajcie to sobie w watek bad-beatow a nie w watek o cudach bo chodzenie po wodzie to to nie jest ;-)

Bergman84 napisał
W sumie KQs mialem dotad tylko 31 razy podczas gdy 94o 133...

Z prostej matematyki ręce suited dostaje się 3 razy rzadziej niż te os.:)
KQ może wystąpić na 16 różnych spobów, w czym KQs tylko na 4.
W Twoim wypadku statystyka troszeczkę nawala, ale i tak sądzę, że próbka jest ekstremalnei mała na takie porównania.

przy takiej probie odchylenie standardowe jest stosunkowo duże, wiec nie ma sie co dziwić, że statystyka nawala. reszte wytlumaczyl Szczepan ;)

kaczuba
Oldschool Grinder

KQo może wystąpić na 12 różnych sposobów, a KQs na 4 różne sposoby, więc rzeczywiście tak jak napisał Szczepans odchylenie jest, ale próbka nie jest miarodajna.

Walderam
Oldschool Grinder

Nie no ale naprawdę, coś musi w tym przecież być.
Na innych roomach takie naprawdę lekko dziwaczne układy jak poniżej bardzo rzadko się trafiają, a na pokerstars to częsty widok.
Po prostu to jest taki typ softu według mnie, gra jest bardziej emocjonująca, bo dużo osób dostaje grywalne ręce na preflopie.
Już kilkadziesiąt razy byłem świadkiem rozdania, w którym w ręce trzech graczy miało odpowiednio QQ, KK i AA.
Przed chwilą trafiłem coś takiego:

Preflop: Hero is UTG+1 with A, A.
1 fold, Hero raises, MP1 calls, 2 folds, Button calls, 1 fold, BB 3-bets, Hero caps, MP1 calls, Button calls, BB calls.

Flop: (19.40 SB) J, 6, 9 (4 players)
BB bets, Hero raises, MP1 calls, Button calls, BB calls.

Turn: (13.70 BB) 6 (4 players)
BB checks, Hero bets, MP1 calls, Button calls, BB calls.

River: (17.70 BB) 7 (4 players)
BB checks, Hero bets, MP1 folds, Button calls, BB calls.

Final Pot: 20.70 BB

Results in white below:
BB showed Kd Ks (two pair, kings and sixes)
Hero has Ac Ah (two pair, aces and sixes).
Button has Qd Qc (two pair, queens and sixes).
Outcome: Hero wins 20.70 BB.

I coś takiego:

Preflop: Hero is SB with K, K.
2 folds, MP1 raises, 2 folds, Button 3-bets, Hero caps, 1 fold, MP1 calls, Button calls.

Flop: (13.40 SB) 7, 9, J (3 players)
Hero bets, MP1 calls, Button raises, Hero 3-bets, MP1 calls, Button calls.

Turn: (11.70 BB) 4 (3 players)
Hero bets, MP1 calls, Button calls.

River: (14.70 BB) 5 (3 players)
Hero bets, MP1 calls, Button calls.

Final Pot: 17.70 BB

Results in white below:
Hero has Kc Kh (one pair, kings).
MP1 shows Qc Qh (one pair, queens)
Button shows Qs Qd (one pair, queens)
Outcome: Hero wins 17.70 BB.

To naprawdę nie jest rzadkość takie rzeczy, czasami przytrafiają się nam, czasami innym graczom, wczoraj na stole przy którym grałem cztery osoby w jednym rozdaniu miały AKs, masakra:)
Te dwa rozdania tym razem dla mnie, nie można niczego zarzucić przeciwnikom, po prostu mieli oni tym razem pecha, szczególnie Ci z QQ byli spaleni już na turnie.

Szczepans napisał
W Twoim wypadku statystyka troszeczkę nawala, ale i tak sądzę, że próbka jest ekstremalnei mała na takie porównania.

o'rly?

(przeczytaj calego mojego posta a nie tylko kawalek, przeciez pisze ze te pare rak to zaden dowod)

okazja
PokerStrategist

Coś jest na rzeczy z tym poker roomem. Ostatnio wpłaciłem tam dla treningu 50$, grałem 0.10NL (więc miałem dość sporo kasy na ćwiczenia) i puściłem wszystko w najbardziej zwariowanych układach, jakie widziałem. Okazuje się, że AA to małe pikusie w porównaniu z takimi tuzami jak35. AK - zapomnij - natychmiast zjawia się 67 i bierze całość jak leci...No itd. W każdym razie w 30 minut było pozamiatane.

Ja gram ostatnio sporo SnG w dużej ilości poker roomów (większość spoza listy dostępnych w PS) i jeśli chodzi o wyniki, to tylko w 1 przypadku jestem "w plecy" i to zdecydowanie - właśnie na Starsach. Mój wynik osiągnięty tam to zdecydowanie "Super Tilt". :) Około 90% przegranych gier ukończyłem na 4 miejscu, czyli "tuż przed pulą płatną". W normalnych okolicznościach szukałbym winy po stronie swojej gry, ale na innych platformach osiągam znacznie lepsze rezultaty, a okoliczności, w których odpadam z gry są wręcz kuriozalne (nie będę opisywał szczegółów bo to nie ma sensu). Chciałem wpłacić na Starsy większą gotówkę i poprawić swoje staty na "plus", ale najwyraźniej to nie ma sensu. Takie same "cudeńka" przytrafiają się ostatnio naprawdę dobrym graczom, z którymi utrzymuję kontakt. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te przegrane zanotowałem z naprawdę słabymi graczami, wchodzącymi z kompletnym thrashem, stawiającymi, przebijającymi i wchodzącymi all-in, po to, aby na turnie lub riverze uzyskać wygrywający układ. Raz, dwa, trzy, cztery razy to przypadek, ale 10+ z rzędu ? :) Kasę, którą mam na Starsach przeznaczam na grę przy stolikach cashowych (gdzie jest nieco lepiej pod względem "cudów" niż w SnG), a żadnego depozytu nie mam zamiaru tam robić przez dłuższy czas... Mam nadzieję, że się cosik zmieni w przyszłości, bo ogólnie to bardzo fajny room i w 100% profesjonalna obsługa.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego weekendu ! :)

Dobra, skoro wszyscy przegrywają na Starsach to kto wygrywa??
Chyba że te pieniądze znikają.

armadilo
Oldschool Grinder

Ja :), turnieje turbo S&G na 180 osób to ostatnio moja specjalność, ROI coś koło 250% :).
Więc nie narzekajcie tutaj na bad beaty i podkręcany soft. Grunt to być 'emotionaly detached from the game' ;)

Pozdrawiam