Przejdź do forum
Ban za kogos innego...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ban za kogos innego... WTF?

70 Posty
32 Użytkownicy
0 Reakcje
4,622 Wyświetlenia

Moj chlopak dostal bana za zmowe na FT i P*. Zaakceptowal to i tyle, bylo to jakis rok temu.
Aktualnie mieszkamy razem, korzystam czasami z jego laptopa, mamy to samo IP. Do pokera korzystam tylko z jego komputera, ze wzgledu na 2 monitory, sluchawki, PT4 wygodne stanowisko...
Zalozylam sobie konto na P* i powoli wdrazam sie w turnieje SnG.

dzisiaj rano powital mnie mail: w miejscu * byly nazwy kont mojego faceta.
> Zauważyliśmy, że Twoje konto
'
****'/'*****' zostało wykluczone z portalu
PokerStars i Full Tilt Poker.
>
> Twoje nowe konto 'Alibatorek' zostało zamknięte, a
znajdujące się na nim fundusze zostały skonfiskowane.
>
> Nie jesteś już mile widziany na portalu PokerStars i Full Tilt
Poker. Przypominamy, że wszystkie nowo otworzone konta na naszym portalu
będą zamykane bez ostrzeżenia, a znajdujące się na nich fundusze
skonfiskowane.
>
> Pozdrawiam,
>
> Alex
> PokerStars Game Integrity

No ładnie.....
I teraz walka z supportem, zobaczymy co odpiszą.
Moj facet też juz napisał do nich maila.

Jakies rady?

Odpowiedz
Cytat
69 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

Przestać kombinować

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ale co kombinować?
Zainteresowałam sie tym co on robi, nauczyl mnie grać, wiec chcialabym pograc tez troche on-line. Dostalam bana zakogos i zabrano mi wplacone pieniadze... czy to jest normalna polityka ps? Przeciez nie jestesmy malzenstwem, a nawet jakbysmy byli to co ... zbiorowa odpowiedzialnosc?

Odpowiedz
Cytat
krawczeiro
Oldschool Grinder

Napisane przez Alibator
wzialem 5% - polane

Napisane przez Alibator
tak... znalazlem dzisiaj rano. podsumowania turnieju.
a skad roznice pomiedzy PT a stronami trackujacymi?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

bardzo pomocne... bardzo i bardzo zabawne.
Podejscie macie takie samo widze jak i support ps w tej sprawie.
To ze korzystamy z jednego konta na strategy a stacking faktycznie - nie ja osobiscie zlecalam... to taka roznica.

Odpowiedz
Cytat
slawciu
PokerStrategist

std

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a tak swoja droga bardzo jestem ciekawa jak to jest z tymi piszacymi tutaj. Nie zdarzylo Wam sie nigdy ze np.... ktos zagral na Waszym koncie na starsach kilku rozdan? np... podczas sesji kiedy to trzeba wyjsc do toalety abo w innych okolicznosciach?
Nikt nie poprosil o wrzucenie reki na strategy np do oceny?

a przeciez to niezgodne z regulaminem P* jest... udostepnienie oprogramowania. w PL generalnie sporo niezgodnosci z regulaminem P* mamy.... ale jakos to nikogo w oczy nie kole.

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Witam,

Bardzo często się zdarza, że ludzie kombinują, zakładają konta na żony, dziewczyny, rodziców itp. Dla PokerStars w większości przypadków wyłapanie takich przypadków nie jest jakimś dużym problemem, a ich polityka jest taka, że wolą zamknąć podejrzane konto i wtedy wyjaśniać sprawę (trochę jak z Trynkiwiczem, oni by go zatrzymali w zakładzie zamkniętym, aż będą pewni, że nie stwarza zagrożenia dla osób trzecich i dopiero po zebraniu wszelkich informacji zdecydowali co z nim począć).

Jedyne co Ci pozostaje to pisać do PokerStars i wyjaśniać sprawę. Ale widzę, że napisałaś, że udostępniałaś chłopakowi swoje konto, a to już łamie regulamin. Nawet jeżeli było to tylko w celu przelania komuś pieniędzy na stacking.

Pozdrawiam i powodzenia

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Witaj Alibator,

Nie wiem czy wiesz ale regulamin PokerStars oraz PokerStrategy.com nie zezwala na posiadanie kilku kont oraz udzielania dostępu do swojego konta innym osobom.

Korzystasz z usług PokerStrategy.com oraz pomocy jaką Ci oferujemy i jednocześnie przyznajesz się do tego, że łamiesz nasz regulamin. Wybacz, ale Twoje zachowanie nie jest fair w stosunku do nas.

Podczas rejestracji na PokerStars zaakceptowałaś lub zaakceptowałeś regulamin tego poker roomu.

Jeśli chcesz mojej rady to sugeruję przestać kombinować i grać uczciwie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
amoratank
Poker Player

:happy: :yaoming : :coolface:

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez Alibator
Nie zdarzylo Wam sie nigdy ze np.... ktos zagral na Waszym koncie na starsach kilku rozdan?

nie

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Moderatorzy: ok. dzieki za wpis.

co do P*.... lamiemy podstawowy pkt regulaminu: swiadomie deponujemy pieniadze do pokeroomu gdzie jest to prawnie zabronione... no hello.... jakos za to starsy nie banuja wszytskich... a tez jest w regulaminie.

Udostepnienie konta na starsach, czy na strategy: nie wierze - kazdemu sie zdarzylo. w roznych celach. napisania posta, wrzucenia reki, zagrania kilku rak podczas sesji...

A jakie tu mamy "multikonto" 2 osoby - 2 konta. Jedno IP. A to ze czasami jedno zagra za drugie albo napisze jakis post... no dajcie spokoj... za cos takiego linczowac?

Odpowiedz
Cytat

:coolface:

A gracie to samo ? Obydwoje sitki ? Bo jezeli Ty grasz nl25 zawsze a dziewczyna ze swojego konta sitki to nie zbanuja, ale jezeli gracie to sam..

oh w8...

jaka dziewczyna :coolface:

Jak sie przyznasz, ze masz 2 konta to Ci powiemy co masz zrobic zeby zamknac jedno z nich i zatrzymac kase z obydwu. Ale musisz sie przyznac : p

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PS: jeden z glownych pkt....

1.2PokerStars udziela Użytkownikowi licencji na korzystanie z Oprogramowania wyłącznie do użytku prywatnego. Oprogramowanie nie jest przeznaczone do użytku dla (I) osób poniżej 18 roku życia; (II) osób niepełnoletnich na mocy przepisów w swojej jurysdykcji; a także (III) osób łączących się z Serwisem z krajów, w których jest to prawnie zabronione. PokerStars nie ma możliwości sprawdzania legalności Serwisu w każdej jurysdykcji, więc zweryfikowanie sytuacji prawnej i upewnienie się, że korzystanie z niego jest legalne w danym regionie, jest obowiązkiem Użytkownika.

Wygodne... za to bany nie leca... dopoki $$$ wplywa do P*....
Jestem niewinna ! Wyciagaja konsekwencje wobec mnie za mojego faceta!

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Według prawa unijnego mogę grać, więc czemu ustawy państwa niesuwerennego (PL) miały by być w ogóle brane pod uwagę? ;>

Odpowiedz
Cytat
M4Masterkey
PokerStrategist

A to juz wiem za kogo dostałem zwrot wpisowego z turnieju :P

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

ja to bym zmienil chlopaka...
skoro taki lobuziak ze dostal bana...
kto wie czy bedzie uczciwie kupowal kwiatki na dzien kobiet?
ja bym nie ryzykowal!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Lubie lobuziaków :)
A 8 marca za chwile wiec sie okaze czy sie sprawdzi. Zwlaszcza ze dostanie w czapke dzisiaj jak wroci do domu za tego bana dla mnie.

Odpowiedz
Cytat
krawczeiro
Oldschool Grinder

Napisane przez Alibator
bardzo pomocne... bardzo

skąd pomysł że chciałbym pomagać oszustom?

Napisane przez Alibator
A jakie tu mamy "multikonto" 2 osoby - 2 konta. Jedno IP. A to ze czasami jedno zagra za drugie albo napisze jakis post... no dajcie spokoj... za cos takiego linczowac?

wątpię w prawdziwośś twojej historii. ale nawet jeśli, to jest pewna różnica między użyczeniem konta, a użyczeniem konta zbanowanemu użytkownikowi, który nie jest na pokerstars mile widziany.

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86
PokerStrategist

Nawet mi się nie chce czytać tych kłamstw :spit:

Odpowiedz
Cytat