Przejdź do forum
Zgadnij rękę, wygra...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zgadnij rękę, wygraj gotówkę! 02-04.12

140 Posty
128 Użytkownicy
0 Reakcje
7,118 Wyświetlenia
dlrzz
PokerStrategist

Odpowiadając na pytanie "Co trzyma HERO/przeciwnik w poniższej ręce?", możesz zdobyć ticket do losowania, w którym rozdajemy 3x 50 $. W tym wątku napisz swój typ, dodaj uzasadnienie takiego wyboru i może to właśnie Ty otrzymasz darmową gotówkę.

Po zasady i szczegóły promocji zapraszamy do naszego newsa:

Zgadnij rękę, wygraj gotówkę!

Zgadnij rękę, wygraj gotówkę! 02-04.12

$0.25/$0.50 No Limit Holdem

5 Players

Stacks:

Hero (MP) ($61.12) 122bb

CO ($81.16) 162bb

BTN ($59.22) 118bb

SB ($55.85) 112bb

BB ($91.21) 182bb

Pre-Flop: ($0.75, 5 players) Hero is MP

Hero raises to $1.50, 1 fold, BTN calls $1.50, 2 folds

Flop: 5♠ 5♦ 3♣ ($3.75, 2 players)

Hero bets $2.25, BTN calls $2.25

Turn: Q♠ ($8.25, 2 players)

Hero checks, BTN bets $4.50, Hero raises to $15.25, BTN calls $10.75

River: J♠ ($38.75, 2 players)

Hero checks, BTN bets $31, Hero calls $31

Final Pot: $100.75

Na blindach siedzi słaby gracz.

Button to reg o statystykach: 21/17, call open 13 na BU, foldy na cbety 42/45/55, bet vs missed cbet 69 turn, 81 river, wtsd 25, wwsf 48%, afq 41 turn, 32 river.

Statystyki HERO: 22/19, open z MP 16%, cbety 65, 58, 50, wtsd 28, w$sd 56, wwsf 46.

Co trzyma HERO i jego przeciwnik?

139 odpowiedzi
dlrzz Autor wątku
dlrzz
PokerStrategist

Życzymy powodzenia _smile:

BUTTON QQ
HERO AA

hero qq, button AT pik

pioter93
Oldschool Grinder

Napisane przez esiok6
hero qq, button AT pik

Ch/c na river z top fullem? :facepalm:

pankarek
Oldschool Grinder

Hero: AQ
BTN: As4s

std gierka, nie napisaliscie jaki BU ma 3bet wiec nie oceniam go mocno (JJ).. takze widze u niego A4s, A2s, A5, 56, 55, 33..

imgoingtomirage
PokerStrategist

3. Każdy użytkownik może wziąć udział w naszej zabawie. Musi tylko zmieścić się w przedziale czasowym na odgadnięcie ręki i napisać, z jakiego powodu wybrał akurat te karty. Kolory kart nie będą brane pod uwagę.

Jak na razie żadna z Waszych odpowiedzi nie kwalifikuje się. Zapoznajcie się proszę z regułami zabawy.

Pozdrawiam.

BUTTON 33
HERO ATs

Standardowy raise hero z wysokim suited asem. Z racji tego, że na blindach siedzi słaby gracz button sprawdza tylko swoją niską pocket pair, bo wie, że nie zostanie zraisowany. Na flopie button wciąga hero. Hero na turnie gra semi bluffa. Check raise wygląda bardzo mocno jednak nie wie, że button trzyma monstera. Na river mimo trafienia swojego koloru, jednak podejrzewa, że gra przeciwko fullowi, jednak ciekawość zwycięża i gra check/call. :D

Button: JJ

Hero c-betuje, po czym dostaje damę na turnie, więc gra check/raise. No, a po dostaniu fulla na river button betuje dla wartości.

AmorPL
Oldschool Grinder

Hero: KQ
Villain: A :spade:4 :spade:

camal007
PokerStrategist

H -33
B -AQ

boxer82
Oldschool Grinder

hero ma qq
btn ma A spade T spade

przy 16 % open raise hero ma 22+ brodwaye .sc

grajac cbeta hero wie ze najczesciej bedzie sprawdzony wiec robi to z reka z ktora bedzie tez kontynuował na turnie grajac cbet slbo c/c lub c/r

po takim zagraniu turn patrzac na afq powyżej 30 (to chyba duzo - mam pt4) hero liczy ze przeciwnik zagra bet a sam nie boi sie sparowanego stolu wiec mysle ze ma qq lub 33
stawiam na QQ

i callu

danielek3f
Legacy Member

BTN: A5

Siemator
PokerStrategist

Skoro BTN wie, ze hero bedzie cbetowal, to na pewno chce zgarnac pota/ wyciagnac jak najwiecej value.
Hero to wie, dlatego moim zdaniem ma jakąś porządną kartę typu KK, lub AsKs. BTN może betowac każdą 5X, AQ, KQ.

Odpowiedź (hero)KK na AQo

heniek2011
Oldschool Grinder

Hero : AQ - standard c-bet, na turn check z intencja raisu gdyż spodziewa się beta od V na river tylko call z TPTK bo uzupełnił się draw
Villian: A4s - suchy board i gutshot więc call, na turnie dodatkowe outy więc betuje i calluje raise H z silnym drawem, na river duży bet żeby Hero miał problem czy to blef czy bet for value

Witcher1990
PokerStrategist

Ja tam jestem fiszem z NL5 ale moja rozmina
Hero
AA
BU
8s9s

Hero standardowo cbetuje bo przeciwnik mało zrzucado Cbetu więc na dry boardzie liczy na float. Ten x/r na tych stawkach to pewnie mógłby być blef ew semi blef ale skoro x/r R to ma wg mnie SDV. Tak więc hero x/c <---(edit) T bo przeciwnik betuje tam całą masę rąk vs missed Cbet i chce mieć value od całości jego rangu który pewnie callował na flopie stawiając go pewnie na SC i niskie pp
W momencie gdy BU sprawdza to musi jednak mieć coś sensownego i wg mnie jest to 8s9s z którym niekoniecznie chce się stackować mając zbyt mało equity na potencjalny range x/r Hero
Pewnie się okaże, jakaś zupełna abstrakcja i level ale ja tak obstawiam

Przy następnej ręce zadzwonię do Antonio, po tym jak wygrał 18baniek nie ma co robić w wolnym czasie więc zrobi rozkminę i poda nawet suity. Negranu niestety zapił u mnie na ostatniej imprezie tak, że widzi poczwórnie już 2gi dzień więc żaden pożytek.

Witcher1990
PokerStrategist

U mnie jest błąd w "skoro x/r R to ma wg mnie SD" chciałem napisać x/c R

Rinnok
Elite Grinder

Hero: KK
BTN: AT

MrBaikal
Oldschool Grinder

HERO
A :spade: T :spade:

Przeciwnik
3 :spade: 3 :diamond:

fisz siedzi na blindach BTN calluje każdego Axs, hero gra mały cb na bardzo suchym boardzie z Ahi , na turnie spada fl draw Hero cr na turnie aby zmaxymalizować foldeqiuty z nutflushdrawem w tym momencie button gra call z fullem aby łapać bluffy na river po czeku hero na river button gra duży vbet bo board wpada w range hero więc spodziewa się call. Hero postanowił czekać nutflusha na river ze względu na agresję przeciwnika na ostatnim streecie

bolekndm
PokerStrategist

Hero A :spade: K :spade:
BTN 33

Hero - Preflop standardowy open raise. Potem cbet z 2OC, turn daje mu mocnego drawa, więc check/raise bo ma tutaj fold eq od wszelkich niższych parek. Na river tylko call, bo BTN pokazuje się i może mieć FH

BTN - call pre, bo ma słabego gracza, który także może się dorzucić i jeżeli trafi seta to powinien zostać spłacony. Flop tylko call, bo nie ma tutaj dla niego zagrożeń. Turn bet w celu budowania puli i ciągnięcia value od drawów i call, bo nie chce tutaj wyrzucić drawów swoim raisem. River bet for value.