Przejdź do forum
Zachęcanie rybki dl...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zachęcanie rybki dla calla poprzez czat

17 Posty
10 Użytkownicy
69 Reakcje
1,919 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Ostatnio byłem na gierce cash ze znajomymi którzy grają rekreacyjnie i zaciekawiła mnie pewna rzecz. Jeden z miejscowych pijaczków miał na riverze drugą parę i dostał na riverze all-in od przeciwnika za około pulę. Na stole leżał nieskompletowany flush draw. Pijaczek bardzo długo się zastanawiał i w końcu postanowił i powiedział, że raczej nie będzie chciał callnąć i widać było po nim, że jest gotowy zrzucić. W tym momencie przeciwnik który miał dobrze, powiedział do niego coś w stylu Co FD nie wszedł? na co pijaczek dosyć szybko zmienił swoją decyzję i sprawdził.

Rozpocząłem dyskusję dlatego, bo ta mała czynność zagwarantowała villainowie sporo dodatkowej kasy a więc bardzo pozytywnie wpłynęła na jego winrate. Grając online często mam bardzo podobne sytuacje gdzie rybka tankuje minutę i ostatecznie praktycznie zawsze zrzuca. Wtedy zastanawiam się, czy nie warto byłoby regularnie korzystać z jakiejś strategii wmawiania rybce calla.

Jak wiecie online przewagi nie są wielkie więc wszystko na czym możemy zarobić dodatkowe $ się liczy dlatego chciałem się was zapytać czy warto w jakiś sposób wykorzystać to i jeżeli tak to jakie dokładnie zdania waszym zdaniem powinniśmy pisać aby zachęcić rybkę?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
Hardchorusss
PokerStrategist

aby zachęcić do calla można napisać coś stylu "ruchałem twoją siostrę"-działa

Odpowiedz
Cytat
przemek9422
Poker Player

Rzadko mi się coś takiego zdarza, ale kilka razy zadziałało napisanie rywalowi co naprawdę mam albo nawet że jeszcze lepszy układ niż faktycznie, dajesz mu do myślenia że pisząc mu to tak naprawdę chcesz folda, z kolei pisanie że masz np. A high przyniesie raczej odwrotny skutek, ale na ile to działa to ciężko stwierdzić

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

Jak dasz radę grając ~8 stolików jeszcze pisać trash-talking z fishami to może w longrunie Ci to zaprocentuje. Daj znać jak idzie

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@przemek9422 - Dzięki przemek! Wypróbuję Twojej rady przy najbliższej okazji i dam znać czy dostaję luźniejsze calle. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
wikput
Oldschool Grinder

Wrzucasz stacka bez jednego chipsa i disonnectujesz. W opowiednim czasie wracasz i myk dokładasz chipsa po jego allinie . Ojebałem w ten sposób Perkinsa, Blizeriana i rushera.

Odpowiedz
Cytat
Randomowy
PokerStrategist

Napisane przez Hardchorusss

Gorzej jak jej nie ma I foldnie :(

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Miałem dać znać. Tutaj akurat nie jest to trudna dla rybki decyzja bo bije go tylko Qx i 7x ale kto wie, może by spasował.

https://www.boomplayer.com/24813432_705E9B26C9

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

ostatnio tez napisalem do goscia na czacie , jak tankowal : looks like slowroll. i calnol , na sparowanym bordzie , mial k high flusha,

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

@Trzasku ty lisie!!!!!!!!!!!

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@Varrancomando - Takie pytanie w próźni, pamiętasz może w którym filmie w34s3l pokazywał swoje nowe zakresy?

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

Napisane przez Randomowy

Napisane przez Hardchorusss

Gorzej jak jej nie ma I foldnie :(

No to matkę. Matkę ma, a na pewno miał to jeszcze bardziej się wk*rwi.:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

A co polecacie pisać, żeby foldowali? :D

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

Napisane przez OnlyNutzz
A co polecacie pisać, żeby foldowali? :D

ja piszę zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Ponownie zadziałało (miał A5) :f_love: Rzeczywiście dzięki takiej strategii można mieć miesięcznie większy zarobek i więcej bb/100 :pcuser:

https://www.boomplayer.com/24835668_79FB3F07CA

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

Napisane przez trzasku
Ponownie zadziałało (miał A5) :f_love: Rzeczywiście dzięki takiej strategii można mieć miesięcznie większy zarobek i więcej bb/100 :pcuser:

https://www.boomplayer.com/24835668_79FB3F07CA/blockquote >
nie zwyzywal cie pozniej na czacie?

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Uciekł :f_smile:

Odpowiedz
Cytat