Ostatnio byłem na gierce cash ze znajomymi którzy grają rekreacyjnie i zaciekawiła mnie pewna rzecz. Jeden z miejscowych pijaczków miał na riverze drugą parę i dostał na riverze all-in od przeciwnika za około pulę. Na stole leżał nieskompletowany flush draw. Pijaczek bardzo długo się zastanawiał i w końcu postanowił i powiedział, że raczej nie będzie chciał callnąć i widać było po nim, że jest gotowy zrzucić. W tym momencie przeciwnik który miał dobrze, powiedział do niego coś w stylu Co FD nie wszedł? na co pijaczek dosyć szybko zmienił swoją decyzję i sprawdził.
Rozpocząłem dyskusję dlatego, bo ta mała czynność zagwarantowała villainowie sporo dodatkowej kasy a więc bardzo pozytywnie wpłynęła na jego winrate. Grając online często mam bardzo podobne sytuacje gdzie rybka tankuje minutę i ostatecznie praktycznie zawsze zrzuca. Wtedy zastanawiam się, czy nie warto byłoby regularnie korzystać z jakiejś strategii wmawiania rybce calla.
Jak wiecie online przewagi nie są wielkie więc wszystko na czym możemy zarobić dodatkowe $ się liczy dlatego chciałem się was zapytać czy warto w jakiś sposób wykorzystać to i jeżeli tak to jakie dokładnie zdania waszym zdaniem powinniśmy pisać aby zachęcić rybkę?