50,000$ freeroll
59/2139
200$
192091 + 882,5 = 192973
Stan na wt 11.30
Wszystko poniżej trafia do następnego newsa
pozdrawiam i życzę wysokich wygranych
Dziękuje za udział w Wyścigu
10850$
Turniej rebuy 109$ 70K Guaranteed, 2. miejsce
Ostatnie rozdanie: mialem jakies 15BB. Koles mial ponad 30BB. Dostaje K9s. Podbijam do 3 BB. Call. Flop: KT9. Gosc czeka. Podbijam 5 BB. Koles all-in. Sprawdzam. Turn: Q River: 5. Koles pokazuje J7! Straight. Pushowal z gutshotem... Za pierwsze miejsce bylo chyba 15000$ i koles pushowal z gutshotem. Dobra... ide sobie popic. Spoko, 11000$ to moja najwyzsza wygrana do tej pory. Ale zawsze, k****, drugie miejsca.
EDIT: Sam nie wiem czy to byl dobry call z mojej strony. Smierdzialo JQ (check raise), no ale mialem juz tylko 7BB i zawsze te 4 outy na fulla, ktore troche poprawialy moja sytuacje. Aha, flop byl rainbow.
I jeszcze jedno, teraz dopiero zauwazylem, to nie byl gutshot tylko double belly buster.
diablik7 napisał
10850$Turniej rebuy 109$ 70K Guaranteed, 2. miejsce
Ostatnie rozdanie: mialem jakies 15BB. Koles mial ponad 30BB. Dostaje K9s. Podbijam do 3 BB. Call. Flop: KT9. Gosc czeka. Podbijam 5 BB. Koles all-in. Sprawdzam. Turn: Q River: 5. Koles pokazuje J7! Straight. Pushowal z gutshotem... Za pierwsze miejsce bylo chyba 15000$ i koles pushowal z gutshotem. Dobra... ide sobie popic. Spoko, 11000$ to moja najwyzsza wygrana do tej pory. Ale zawsze, k****, drugie miejsca.
EDIT: Sam nie wiem czy to byl dobry call z mojej strony. Smierdzialo JQ (check raise), no ale mialem juz tylko 7BB i zawsze te 4 outy na fulla, ktore troche poprawialy moja sytuacje. Aha, flop byl rainbow.
I jeszcze jedno, teraz dopiero zauwazylem, to nie byl gutshot tylko double belly buster.
o,rly ?
O, fuck... to byl turniej Play Money! Poker Stars nawet w Prima Aprilis cos wymysli...
Buy-In: $5.00/$0.50
27134 players
Total Prize Pool: $435030.00
Tournament started 2009/04/02 20:30:00 CET [2009/04/02 14:30:00 ET]
Dear herosista,
You finished the tournament in 3479th place. A $30.45 award has been credited to your Real Money account.
Wczorajszy SCOOP NR1 low.. Grałem swietny turniej mimo bardzo trudnych stolików i niestety gosciu trafił 2 outera..
również SCOOP nr 1 210/27k
odpadłem ofc. AK na AQ, ale trochę też mi się zdarzyło wysuckoutować, tylko szkoda tego czasu , 10h gry i 200$ skończyłem o 6:12
PokerStars Tournament #200904011, No Limit Hold'em
Buy-In: $5.00/$0.50
27134 players
Total Prize Pool: $435030.00
Tournament started 2009/04/02 20:30:00 CET [2009/04/02 14:30:00 ET]
Dear coorchuck,
You finished the tournament in 210th place. A $200.12 award has been credited to your Real Money account.
PokerStars Tournament #150908348, No Limit Hold'em
Buy-In: $10.00/$1.00
1989 players
Total Prize Pool: $78160.00
Tournament started 2009/04/02 22:00:00 CET [2009/04/02 16:00:00 ET]
Dear coorchuck,
You finished the tournament in 70th place. A $125.06 award has been credited to your Real Money account.
+ 49euro za 10 miejsce w turku na bossie , odpadłem pierwszy na FT KK na AK idę spać bo dziś kolejna długa noc
nie wiem czy wygrana wejsciowka do turnieju o wpisowym 70$ sie liczy, jak nie to i tak sie pochwale
edit:
okej, z wejsciowki wyszlo wiecej niz sie spodziewalam, tzn. w zasadzie mysle ze moglam wygrac turniej i trafic do ostatniego etapu. Za 1 miejsce byla wejsciowka 640$ do finalowego turnieju o wyjazd na WOSP. Niestety nie mam 21 lat, i teraz moje pytanie jest nastepujace: co by bylo gdybym wygrala wyjazd na WOSP? Mozna go odsprzedac? Albo chociaz czy mozna odsprzedac ta wejsciowke 640$? jesli tak to bede zalowala bycia niedoinformowana... W kazdym badz razie tak bardzo skupilam sie na tym zeby nei wygrac turnieju ze w efekcie zajelam 3 miejsce.. ;]
Na party poker nie mozna speniezac ticketow ktore sie wygralo, chyba ze ma sie takie 2 to wtedy jeden mozesz spieniezyc.
Niewiele zabraklo :/
Turniej turbo, metoda jak zwykle ta sama.
Wczesna faza turnieju tylko mocne SSS ręce. Czyli może 2-3 rozdania rozgrywane po flopie aż do final table. W final table przy blindach co najmniej 300/600 kradzież blindów i pushowanie z dość mocnymi kartami.
Ale mimo wszystko to Turbo, więcej szczęścia niż rozkminiania zawodników i przebiegu rozdania.
Na 5 ostatnich turniejów zająłem 1,2,1 miejsce
Tym razem dominowałem od samego początku, od niemalże pierwszej do ostatniej minuty, ale szczęście też było bo nie przegrałem żadnego rozdania przy showdownie. Byłem zmuszony do spasowania tylko jednej ręki, przy pozostałych albo miałem lepiej albo wyrzucałem z rozdania
Zasada jak powyżej, z tymże że będąc liderem więcej kradłem blindów (turniej turbo, więc jest to bardzo opłacalne).
Wróciłem właśnie z kina...
Hahaha. Niesamowite:D Dalej się śmieję:)
... Wychodząc zacząłem grać w freerollu na betfair. Freroll był dla zdrajców pokerstrategy, czyli dla tych którzy się zapisali z innego linka referencyjnego. Patrzę: gra 71 stołów, dosiadam się do mojego a tu 8/10 osób disconnected. No to oczywiście zacząłem bezczelne kradzieże. W końcu udało się na jakimś śmieciu wyrzucić grającego zawodnika i w końcu ten ostatni też dostał dissa:) Kradnę, kradnę, kradnę, buduję się strasznie, ale w końcu obudził się jeszcze jeden zawodnik. Jako, że się spieszyłem, bo umówiłem się już do kina ze znajomymi (na cały turniej miałem około 40 min) nie przestawałem kraść i w końcu wyrzuciłem i tego zawodnika trzymając K8s na A9o przy allinach pf. Następnie, jak łatwo się domyślić, kradłem dalej blindy od moich nieobecnych przeciwników. W końcu niestety przeniosło mnie na stolik przy którym 4 osoby już były w grze, więc musiałem trochę zwolnić. Jednakże miałem już wtedy pierwszy stack.
No i wtedy dostaję telefon, że muszę wyjść. Tak jak sobie wcześniej zaplanowałem, poszedłem do mamy i mówię, że jak chce to może za mnie dokończyć turniej (zostało 28 osób wtedy). Wiedziałem, że coś niecoś kojarzy, bo patrzyła jak gram czasami i komentowała ("ale po co obstawiasz, przecież nic nie masz"; "nie graj on ma króla"; "no widzisz, mówiłam"). Rzuciłem parę szybkich rad w stylu z asami i królami zawsze allin, przed naciśnięciem raise naciskaj bet pot i takie tam bzdury na szybko.
Wracam, a tu mama drugie miejsce zajęła
No w życiu bym nie pomyślał.
Cegiełka zatem i od mojej mamy, która widać ma ukryty talent:)