Przejdź do forum
Wyniki za lipiec / ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wyniki za lipiec / cele na sierpień

40 Posty
27 Użytkownicy
0 Reakcje
4,430 Wyświetlenia
VictorM
Oldschool Grinder

Zachęcam wszystkich do umieszczenia tutaj swoich wyników z lipca i celów na sierpień. Ja niestety nic w lipcu nie osiągnąłem.

Cele lipiec:

[ ] rozegrać 300 SnG STT regular - tylko 166 :(
[ ] potrenować 20 godzin z SnG wizard - tylko 3 godziny :(
[ ] uzyskać ROI 12% - tylko 5%, ale gdyby nie pech byłoby 13.8% :(
[ ] nie grać cashówek - oczywiście nieudane :(
[x] zostać moderatorem - udane :)
[ ] ożenić się - dalej nie znalazłem odpowiedniej dziewczyny ;), ale z nieosiągnięciem tego celu najłatwiej się pogodzić :D

Linia zielona to to jak jest, a czerwona, to jak byłoby gdybym nie miał pecha.

Cele sierpień:

[ ] rozegrać 300 SnG STT regular
[ ] potrenować 20 godzin z SnG wizard
[ ] uzyskać ROI 12%

Specjaliści od motywacji radzą: Cele muszą być realistyczne, mierzalne i muszą być spisane, więc piszcie co kto zamierza osiągnąć.

39 odpowiedzi

4 dni gry na 16 stolach NL50 ponizej, a wykresow z innych platform nie mam

cele na sierpien:
- zaczac wygrywac coinflipy i sytuacje gdzie mam 90% w momencie wejscia allin
- zadomowic sie na nl200 sh

zendera
Oldschool Grinder

Wyniki z lipca:

Gram cashowki na nl5 (nie gram czesto nl10 ze wzgledu na shorty na Party). Do konca sierpnia chce dozbierac 20buyinow na nl25 = $500. Brakuje mi jeszcze $170. Moze byc dosyc ciezko, ale licze, ze sie uda.

pierwsze 10k rozdan z nl2 bss a ostatnie 2k z nl4

cele na sierpien - uzbierac br w wysokosci 250$ zeby przejsc na nl10

thefoe
Oldschool Grinder

hasiek napisał
4 dni gry na 16 stolach NL50 ponizej, a wykresow z innych platform nie mam

cele na sierpien:
- zaczac wygrywac coinflipy i sytuacje gdzie mam 90% w momencie wejscia allin
- zadomowic sie na nl200 sh

14 bb/100? Jestem pod wrazeniem

rozumiem ze to nie SSS? to jestem pod mega wrazeniem - grac 16 stolow BSS to jest wyczyn.
Chociaz, jakbys grajac SSS mial takie wyniki to byloby to wydarzenie roku ;)

hasiek cheater

VictorM Autor wątku
VictorM
Oldschool Grinder

@Hasiek, przez Ciebie znowu mam ochotę zacząć grać cashówki ;). Tak na oko to wyciągasz chyba ponad 15bb/100.

@Zendera - na NL25 też będzie masa shortów. Trzeba się do nich przyzwyczaić i skubać ich. Mają taktykę bardzo łatwą do rozpracowania.

@Laforet, w takim tempie powinieneś spokojnie dojść do wyższego limitu w przyszłym miesiącu. Jak na początkującego bardzo ładny wykres. A wynik bb/100 to masz z pewnością nawet lepszy niż hasiek. _thumbsup:

Ludzie wklejajcie wykresy i piszcie jakie macie zamiary na sierpień, bo aktualnie to ja mam najbrzydszy wykres ;).

@ thefoe, nie wklejaj wykresu haśka, tylko swój ;)

thefoe
Oldschool Grinder

chciałeś brzydszy wekres to masz!

limity:
nl10 SSS(na plus), nl25 SSS (+), nl50 SSS (0), fl .10/.20 (+), fl .25/.50 (+), fl .5/1 (-)

cele na sierpień:

nie dotykać komputera przez pierwsze 3 tygodnie (od jutra)

tmfinger
Elite Grinder

VictorM napisał
[ ] ożenić się - dalej nie znalazłem odpowiedniej dziewczyny ;), ale z nieosiągnięciem tego celu najłatwiej się pogodzić :D

Widzę, że chcesz sobie utrudnić wypełnienie pozostałych celów :P

adramalech
Oldschool Grinder

Cele:
-Dojść do MT S&G 6,25$

KptPlaneta napisał

cele na sierpień:

nie dotykać komputera przez pierwsze 3 tygodnie (od jutra)

Powodzenia :D

rumbacz
PokerStrategist

wiem, wiem mało rak

(zomg, strona coś mi się ciągle psuje i muszę pisać posta od nowa)

Ja byłem ok. 450$ na plus na Starsach, ale później w jeden tydzień -500$. Starsy dały, Starsy zabrały swoimi magicznymi riverami :P

Mam za to cele na sierpień:
- zadomowić się na platformie dla uber pro, czyli na Fart To Podstawa, na NL50 FR
- (!) osiągnąć wreszcie 4-cyfrowy zysk z gry + 1/3 tego z RB (fajnie by było)
- we wrześniu albo pod jego koniec mieć rolla i zacząć grać na NL100, taki był mój cel przed wakacjami, aby w ich trakcie wybić się z NL25 na NL100, póki co jest NL50

A Hasiek to cisnął na 16-18 stołach NL50 i to SH. Ale jak on się stackuje z AQo na sparowanym boardzie, dostaje call, a przeciwnik jeszcze muckuje karty, no to wtedy już wiadomo skąd się wzięła ta kasa :P

@VictorM - jak masz 21 lat to jeszcze kupa czasu. Jak masz 29-30 lub więcej, to można już się powoli coś zacząć zastanawiać :D

FL SH 0.10/0.20 i 0.05/0.10
Gdyby nie downswing byloby lepiej, ze wzgledu na moja kiepska psychike musialem zejsc na nizszy limit (wlasciwie to chcialem a nie musialem).

Cele:
- nie marudzic ze: wariancja is killing me ;)
- siedziec na 0.10/0.20, nie czuc durnej potrzeby schodzic nizej
- zrobic maly cashout lub przejsc wyzej pod koniec miesiaca

Urbi23
Oldschool Grinder

Jak wszyscy to i ja :)

Cele lipcowe :

- Rozegrać 50k rozdań NL10 ABC SSS, symulując start od 50$, w celu udowodnienia :
a) sobie, że mogę grać >50k rozdań miesięcznie na luzie, bez siedzenia pół dnia przy kompie OK
b) sobie, że bankroll zbudowałem skillem, a nie fartem OK
c) różnym malkontentom, że SSS działa i jest dochodowe OK

- zadomowić się na NL200 OK

- zmiażdżyć NL100 FAIL

- "spłacić' zakup laptopa za pieniądze z pokera OK

A to wykresy. Pierwszy z NL10 na Starsach. Liczyłem, że uda mi się grac na 5bb/100, wyszło 4,2bb/100, ale nie jest źle, biorąc pod uwagę, że na początku ciężko było mi się przestawić na grę ABC, a pod koniec cisnąłem 24 stoły naraz

A to wykres z NL100/NL200 na iPoker, w proporcjach około 17k/6k. Wygląda dobrze, ale nie oddaje faktu, że na NL200 złapałem upa, a na NL100 wygrałem raptem 200$

Cele sierpniowe :

- rozegrać 50k rozdań NL25 ABC SSS, kontynuując symulację

- start na FTP z 600$, dojście do 2000$ (łącznie z bonusem i rb, nie mam jakichś wygórowanych planów)

- opuszczenie na dobre iPoker

- nie pushować, bo "przecież to jakiś donk, napewno mnie tu oszukuje z 72o"

- przeczytanie do wrześniowego egzaminu 3 tomów po 500 stron książek do PKM + poprawa projektu + wkucie notatek

- uregulowanie spraw z byłą dziewczyną (w którąkolwiek stronę miało by to pójść), bo spędza mi to sen z powiek, jestem rozkojarzony i mam wahania nastroju, a to zabójcze dla pokerzysty

- na fazę TOP250 :P

MatiKosa napisał
A Hasiek to cisnął na 16-18 stołach NL50 i to SH. Ale jak on się stackuje z AQo na sparowanym boardzie, dostaje call, a przeciwnik jeszcze muckuje karty, no to wtedy już wiadomo skąd się wzięła ta kasa :P

zazdrosny jestes xD ready mam!

tak ten wykres jest z BSS SH

007big
Poker Player

Urbi23 napisał

- przeczytanie do wrześniowego egzaminu 3 tomów po 500 stron książek do PKM + poprawa projektu + wkucie notatek

Jak trzy tomy to muszą być pewnie Dietricha _cry:

jwolfik
Oldschool Grinder

Strasznie mało grałem w lipcu, ale efekty i tak były większe niż oczekiwałem :f_biggrin:

Pierwsze +-500 rozdań to zlepek NL20-NL100 i FL0,25/0,50-FL1/2 a cała reszta to już sam FL1/2

Cele na sierpień:
trzymać upswinga za jaja i nie puszczać _evil:

Urbi23 napisał
Cele lipcowe :

- Rozegrać 50k rozdań NL10 ABC SSS, symulując start od 50$, w celu udowodnienia :
a) sobie, że mogę grać >50k rozdań miesięcznie na luzie, bez siedzenia pół dnia przy kompie OK
b) sobie, że bankroll zbudowałem skillem, a nie fartem OK
c) różnym malkontentom, że SSS działa i jest dochodowe OK

Myślałem dokładnie o czymś podobnym, żeby udowodnić tym wszystkim "zakładaczom" tematów typu "zomg sss nie działa, powinienem iść all-in z A4o?", "wasza strategia jest do dupy", "gram zgodnie z sss i przegrywam po 2k rozdań (haha :D)".

Ale ostatecznie zrezygnowałem, bo chcę wreszcie złamać NL50 FR, mam nadzieję, że na FTP mi się to uda. Zresztą Ty sam jesteś w trakcie przeprowadzania tego testu, Twój wykres po 50k rąk powinien być wklejony do strategii Basic o SSS, żeby ludzie uwierzyli, że to działa.

Krasu
PokerStrategist

MatiKosa napisał
żeby ludzie uwierzyli, że to działa.

Tylko po co? 0_o