Przejdź do forum
Wybory a kwestia po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wybory a kwestia pokera w Polsce

34 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
2,133 Wyświetlenia
pawel1410
PokerStrategist

Głosujcie na JKM. Inaczej będziemy jak indyki w klatkach. Podadzą nam jeść dopóki jesteśmy produktywni a następnie pomogą eutanazją jak wyjdziemy z wieku produkcyjnego. Wszystko w świetle humanitaryzmu. Nie dajcie robić sobie mętliku z głowy. Prosta rzecz sprawdźcie czego dokonał Janusz Korwin kiedy był w mniejszości w rządzie. Zobaczcie czego dokonują politycy rządzący współcześnie: http://sejmowewiezienie.pl/krotka-wersja-filmu/

p.s. zacznijcie od krótkiej wersji filmu , następnie polecam obejrzeć cały.

( drzewo poznaje się po owocach).

Odpowiedz
Cytat

zabawne, że przeciwko legalizacji poksa najwięcej krzyczą osoby wyciągające mniej niż średnia krajowa (nie ujmując nic osobom zarabiającym mniej niż średnia krajowa / klikającym sobie 4fun uprzedzając wszystkie ataki).

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez sickpastor
zabawne, że przeciwko legalizacji poksa najwięcej krzyczą osoby wyciągające mniej niż średnia krajowa (nie ujmując nic osobom zarabiającym mniej niż średnia krajowa / klikającym sobie 4fun uprzedzając wszystkie ataki).

Tak jestem fiszem i dawcą kapitału. Graczem przegrywającym i pokerowym gamoniem. Przyznaję się jak na spowiedzi.
Ale logicznie jestem wstanie wytłumaczyć Panu Trenerowi dlaczego akurat ja tak się boję legalizacji. I być może wielu mi podobnych.
Ale zrobię to później lub dopiero wieczorem bo mam młyn w pracy i teraz mogę nie dać rady.
Jeśli Pan Trener ma ochotę poznać moje zdanie to zapraszam do tego wątku za kilka godzin :)
Pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Karolp512
Poker Player

Tu nie chodzi o pojęcie, chcesz to grasz i tyle. Jego zdanie zakładam że będzie takie samo jak np. do marihuany "Twoje pieniądze/zdrowie, więc dlaczego ja mam Ci mówić co musisz robić, masz własny rozum i Ty najlepiej wiesz co jest dla Ciebie dobre".

Ostatnio włączyłem tvn, widziałem coś o kobietach, że JKM zły bo coś tam. Zamieszczam dla ludzi którzy oglądają telewizje ten link

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Korzystając z drugiej przerwy śniadaniowej i chwilowego braku towaru na budowie spróbuję coś naskrobać. :)

A więc tak. Jeśli chodzi akurat o mnie to tak się składa że jestem beznadziejnym pokerzystą ale całkiem niezłym politykiem.
Interesuję się polityką na długo zanim poznałem pokera. A nawet tak długo że co niektórzy na naszym forum dopiero przychodzili na świat jak ja zaczynałem interesować się polityką.
W polityce (ale nie jako polityk tylko jako świadomy obywatel) czuję się tak dobrze jak Robmaf, GramGrubo, Pyszałek i inni w pokerze.
Tak jak Ty sickpastor często wiesz po zagraniach co Twój rywal ma w kartach. Tak samo ja wiem czego mogę spodziewać się po konkretnych politykach w konkretnych sytuacjach.
Na polityce trzeba się znać tak samo jak na pokerze.
I już wielu wybitnych profesorów, sportowców, biznesmenów, nie raz na własnej skórze przekonało się co znaczy polityka i politycy. I że w tej dziedzinie nikt nie kieruje się logiką, zdrowym rozsądkiem czy dobrem ogółu.

Zaś co się tyczy wszystkich osób zarabiających mało, wcale, grających dla zabawy, przyjemności, mających nadzieję że kiedyś będą lepsi czy dopiero zaczynających swoją przygodę z pokerem. W tej kwestii drogi trenerze częściowo już sobie sam odpowiedziałeś.
Zobacz co się stanie w sytuacji gdyby spełnił się czarny scenariusz pokera w Polsce.
Prosi mogą z miejsca wyjechać do innych krajów bo ich na to stać i jest to dla nich opłacalne.
Z resztą już teraz większość z największych i najlepiej zarabiających prosów w Polsce bywa tylko gościnnie.
A co się stanie z całą resztą?
Dla reszty to będzie koniec!
Koniec zabawy i rozrywki dla jednych. Koniec marzeń o rozwoju dla innych.
Koniec dorabiania dla semi pro. Koniec zarobku dla pro zarabiających poniżej średniej krajowej, bo dla nich wyjazd z kraju może być zbyt kosztowny i ryzykowny. Koniec marzeń dla nowych.
Dlatego ludzie są tak wściekli na Górala że zabiega o legalizację pokera.
Bo w razie porażki jego sytuacja nie ulegnie zmianie. Zostanie tam gdzie jest.
Gdyby się udało to będzie mógł wygodnie zarabiać w kraju. A jeśli nie to trudno.
A dla nas? Biednych fiszy?
Dla nas sytuacja jest zero jedynkowa. Albo się uda z tą legalizacją, albo nie będzie pokera wcale.
A patrząc z mojej perspektywy na obecnych najbardziej wpływowych polityków to albo będzie gorzej, albo nie będzie pokera wcale.
Powiedz szczerze sickpastor czy zaryzykowałbyś w takiej sytuacji??
Postawiłbyś cały bankrol pre flop mając dwa asy na ręce??
Powtarzam, bankroll nie stack. Wiedząc że nie ma szans na staking w razie torby??
Wiedząc że możesz stracić wszystko??
Podejrzewam że nie.
A przecież AA mają 80% szans na wygranie.
To nie dziw się że tacy biedacy jak my boimy się wszelkich działań rządu w sprawie pokera mając 90% szans na to że będzie katastrofa i nie będzie już nic. 9,9% szans że będzie gorzej i tylko 0,1% że będzie lepiej.

Oczywiście można nas zlekceważyć. Co tam Polska. Taki mały kraj. Wy sobie wyjedziecie, a jak ta garstka biednych fiszy z Polski zniknie z ekosystemu to tragedii nie będzie.
Tylko nie zapominaj że to właśnie na nas Wy zarabiacie i budujecie swoje pokerowe fortuny. Na tych rekreacyjnych. Na gamoniach. Na początkujących. Na tych ambitnych którzy gromadzą wytrwale bankrol na mikro żeby potem uderzyć wyżej. Gdzie Wy im zabieracie te wytrwale uciułane dolarki, ale oni się nie poddają, koszą mikro i znów próbują stawać w szranki z Wami starymi wyjadaczami.
Na tych co ciągle marzą że w końcu im się uda i zaczną zarabiać. Choć na marzeniach może się tylko skończyć. Ale nie ważne. Ważne że ciągle próbują i ciągle walczą.
To dzięki nam Wy jesteście tam gdzie jesteście. A każdy z nas marzy żeby do Was dołączyć. :ayfkm:
A kraj pochodzenia takich ja my, fiszy, ma tutaj drugorzędne znaczenie.

I jeszcze jedno. Przypomnijcie sobie czasy kiedy Wy zaczynaliście i byliście fiszami.
Bo przecież nikt nie rodzi się prosem.
Przypomnijcie sobie Wasze początki i największe porażki, kiedy to mieliście wątpliwości co dalej z pokerem i nikt z Was nie mógł wiedzieć że zajdzie tam gdzie jest teraz.
Gdyby wtedy ktoś Wam zlikwidował pokera w kraju (nieważne w jaki sposób) to czy bylibyście tu gdzie teraz??
Ja śmiem wątpić.
Ale odpowiedzcie sobie sami.
Może Ci co przebywali akurat długotrwale za granicą. Może niektórzy z nich poszli by tą drogą.
Ale praktycznie dla wszystkich co zaczynali karierę pokerową mieszkając w kraju byłby to koniec pokera.
Nie byliby tu gdzie są teraz.

Mam nadzieję drogi Trenerze że tym wpisem choć trochę naświetliłem Ci sprawę dlaczego my najsłabsi, najbiedniejsi i początkujący tak bardzo boimy się legalizacji pokera w Polsce. Teraz wiemy na czym stoimy. A potem.... tego nikt nie wie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów w pokerze.
:milord:

P.S. Morze my fisze czasem trolujemy na Was prosów. Ale to dla tego że nie jest nam łatwo. Pamiętajcie jednak że tak naprawę Wy Polscy prosi jesteście dla nas Polskich fiszy dumą narodową.
Tylko że otwarcie mało kto się do tego przyzna :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Cebulaczek
PokerStrategist

Napisane przez RubinPlayer
P.S. Morze my fisze czasem trolujemy na Was prosów.

Morze nawet częściej niż czasem :truestory:

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry
Elite Grinder

Dziś w wątku będzie beng!

Odpowiedz
Cytat
ruuds
Oldschool Grinder

Ja również stawiam na JKM i po rozmowach ze znajomymi widzę, że oni również postanawiają dać mu szanse na przekroczenie progu wyborczego.
Część rodziny namówiłem przedstawiając filmy z internetu, a nie wycinek wypowiedzi z Fuktów czy Wiadomości.

PS

Zabawne, jak od poniedziałku 'usiedli' na JKM. Spoty o nim, karteczki z kieszeni z cytatami w trakcie wywiadów, konferencje na temat słów wypowiedzianych i jakże obrażających kobiety.
Widać, że się boją i chcą zminimalizować jego szansę na sukces. Widzą, że Polacy mogą się obudzić i w następnych wyborach to nie będzie 6% a 30%, a co automatycznie oznacza oderwanie świń od koryta.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Jarxus
PokerStrategist

Ci co zarabiają niewiele, po wprowadzeniu podatku nie będą zarabiać nic; ci co zarabiają bardzo dużo - będą zarabiać "tylko" dużo. Także to co napisałeś jest logiczne, nie wiem tylko co w tym widzisz zabawnego.

Odpowiedz
Cytat
sokahr
Poker Player

dlaczego mieliby nic nie zarabiać? jeśli podatek byłby naliczany od zysku jak np na forex to po prostu będą zarabiać przykładowo o 1/5 mniej

Odpowiedz
Cytat
Jarxus
PokerStrategist

No właśnie - jeśli podatek byłby naliczany od zysku...
Biorąc pod uwagę jak zostały potraktowane buki naziemne czy te nieszczęsne turnieje pokerowe w kasynach ja raczej pozostanę sceptyczny. Pamiętaj, że my uprawiamy "twardy hazard" a nie "inwestujemy" na giełdzie czy forexie ;)

Odpowiedz
Cytat
Dundersztyc71
PokerStrategist

Napisane przez pawel1410
drzewo poznaje się po owocach

No akurat tego bym na miejscu Korwinistów nie wyciągał. 25 lat w polityce w wolnej Polsce i jakie owoce - dwa: spierdolona na lata lustracja i ośmieszony liberalizm, a poza tym nic, ale to absolutnie nic

Co do meritum, nikt się nie będzie bawił w podatek od zysków, jak już wprowadza obrotowy i bye, bye. Jeszcze rynek zamknięty się z tym wiąże, żeby zmusić operatorów do pobierania podatku.

PS. Rubin Pastorek na Tobie raczej nie zarobi, bo nie grasz na jego stawkach, czyż nie?

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez Dundersztyc71

PS. Rubin Pastorek na Tobie raczej nie zarobi, bo nie grasz na jego stawkach, czyż nie?

A jesteś pewien Dunder? :)
Ci co skubią mnie, atakują wyższe limity, gdzie są skubani przez innych, którzy potem próbują atakować limity Pastorka. A Pastorek skubie ich :D
Normalna piramida pokarmowa :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzięki za wszystkie wpisy :fdrink

podatek dochodowy to jedno, ale gdyby wprowadzili od każdej jednorazowej wygranej? uważam, że wszystko jest możliwe, a kolejne kilkanaście procent rake'u byłoby dla nas czymś koszmarnym... lepiej korzystajmy z pokera, póki można :)

PS. polecam kilka typów na te wybory:
KNP co najmniej 5% - TAK (1,75) (sam ostatecznie pomogę im przekroczyć próg wyborczy)
TREP co najmniej 5% - NIE (2,55) (w każdym sondażu oscylują w granicach progu, jednak przeważnie są pod kreską, zatem nie mogę przejść obojętnie wobec takiego kursu)
Nie wiem, czy mogę podać nazwę buka, ale posiada on również soft pokerowy, który współpracuje z PokerStrategy

Odpowiedz
Cytat