witam. mam takie dziwne pytanie. zawsze po zakończonej sesji próbuję wyłapać jakieś ciekawe rozdania do analizy. niestety nigdy nie wiem które wybrać. przegląda historie rozdań i nie mogę wyłapać nic ciekawego. czym mam się sugerować gdy próbuję wyszukać te najciekawsze. Jak wy to robicie? (jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie)
Najłatwiej to zrobić jeśli masz HM. Wtedy po rozegraniu ręki zaznaczasz "mark selected hand" i już masz się nad czy zastanawiać.
A czy jest taka opcja w PT3 czy mozan sonie zaznaczyc reke zaraz po rozegraniu czy trzeba po sesji szukac "recznie" ?
Napisane przez bearlock
A czy jest taka opcja w PT3 czy mozan sonie zaznaczyc reke zaraz po rozegraniu czy trzeba po sesji szukac "recznie" ?
jest
w trakcie gry klikasz na znaczek PT3 (ten na stole) i klikasz na dane rozdanie
W PT3 gdy grasz i masz odpalonego HUDA to powinien być na każym stole malutki znaczek PT i tam klikasz Mark Hand for Reviev.
Później możesz je przeglądać w PT3 między innymi w zakładce session.
Napisane przez Arielooo
A jeśli ktoś nie gra na programach? ma ktoś jakieś rady?
To jak ty chcesz rozdanie znaleźć? Przeglądasz .txt??
Bez programów bardzo ciężko , mógłbyś zapisywać numer ręki która była ciekawa ale aż strach pomyśleć ile to roboty + jak nieczytelne to musi być w txt
Witam.
Jeśli nie używasz HM ani PT3, to polecam po takiej sesji, lub po kilku sesjach usiąść do analizy i odpalić hand history przy użyciu np. Universal Replayera i przeglądać te ciekawsze rozdania, a będą to te gdzie były większe pule, 3betowane rozdania, ciężkie sytuacje w których nie byłeś pewien co należy zrobić (głównie turn i river).
Warto też zastanowić się, czy nie warto skorzystać z któregoś z trackerów, PT3 i HM oferuje triala, Elephant jest natomiast darmowy i możesz śmiało z niego korzystać i analizować swoją grę.
Pozdrawiam.