Przejdź do forum
Wybor limitu a winr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wybor limitu a winrate w cash

19 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,345 Wyświetlenia

Czesc,

czy gracie na pewnym limicie bo dobrze wam tam idzie, mimo tego, ze macie rolla juz na wyzsze limity? Ja tego nie robilem bo uwazalem, ze im wyzszy limit bede gral tym wiecej bede zarabial.

Moze to jednak nie do konca prawda. Gralem Nl50 z winrate 1bb/100, mizernie strasznie, ciezko sie tam gralo. Wyplacilem rola i musialem zaczac od nowa. Teraz gram nl10 i mam winrate 10bb/100, na razie zagralem 25k rak, ale powiedzmy w celu dyskusji, ze ten winrate utrzymam. Po rozegraniu 100k rak jestem do przodu 500$ w porownaniu z nl50. Wyrobiony rake to 5x mniej i nie potrafie policzyc czy sie oplaca, ale moze ktos ma cos do powiedzenia na ten temat.

Poza tym, swingi sa o wiele mniejszymi kwotami i moga miec mniejsze znaczenie, takze tez jest to argument za nl10, no i oczywiscie jest tam mnostwo fishow. Po co wiec palowac sie z regami?

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
A1varo
Poker Player

Jedyny argument za to rozwój

Jeżeli cię to nie interesuje - nie uważasz że się nauczysz grać lepiej - to oczywiscie znacznie korzystniej jest zostać na nl10

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Zakładając że porównujesz ze sobą odpowiednio duże próbki na różnych limitach to sam sobie odpowiedziałeś co jest lepsze (dla portfela). Z drugiej strony nie wyobrażam sobie nie uczyć się i nie próbować grać wyżej.
Sam musisz sobie zadać pytanie jakie są twoje cele i zdecydować jak je realizować.

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Gdzie grasz?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nl50 i nl100 gralem na starsach. Teraz gram nl10 na FTP.

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Ocenisz jak dojdziesz do nl50 na FTP.

Odpowiedz
Cytat
Dettifoss
BlackMember

Weź się za naukę i zacznij rozpierd**ać wyższe limity, co to jest nl10. Tak jakby na nl50-100 fishy nie było :O
No chyba ze grasz sobie raz na pół roku for fun to izi.
Mnie tam brak celu grania wyżej i zostanie na nl10 przeraża.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na razie nie mam rola na wyzsze limity, takze tak czy siak jestem skazany na nl10.
Wczesniej gralem dosc dlugo nl50 i troche nl100 z marnym skutkiem (na plus ale bardzo maly), jak uzbieram rola to pewnie bede probowal, ale sie zastanawiam, dlatego napisalem ten post. W koncu gram w te gre dla pieniedzy ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez robal123
Ocenisz jak dojdziesz do nl50 na FTP.

nie rozumiem, co mam ocenic?

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

10bb/100 na nl10 = 2bb/100 na nl50. Do tego dochodzi rakeback, który jest wiekszy na nl50.
A jezeli osiągałbyś 10bb/100 na nl10 to chyba powinienes robic wiecej niz 2/100 na NL50 .
W sumie i tak najważniejszy jest $/godzinę

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Ocenisz poziom i co ci się bardziej opłaca. Prężcież FTP to nie to samo co P*.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Dettifoss
Weź się za naukę i zacznij rozpierd**ać wyższe limity, co to jest nl10. Tak jakby na nl50-100 fishy nie było :O
No chyba ze grasz sobie raz na pół roku for fun to izi.
Mnie tam brak celu grania wyżej i zostanie na nl10 przeraża.
Pozdro

zawsze celem moze byc osiagniecie 15bb/100 albo nawet wiecej. Sky is the limit.

Odpowiedz
Cytat
thefoe
Oldschool Grinder

1bb/100 to straszne swingi, niektórzy (a moze wiekszosc) nie sa w stanie im sprostac mentalnie szczegolnie ze nikt nie jest 100% wolny od result oriented. Przy 10bb/100 to w tym aspekcie to easy game.
Ale to juz kolejna dyskusja pt. Grindowac czy atakowac?
Wszystko zalezy od osobistych predyspozycji. niektórym (np. mnie) pozostaje microgrind na waciki. Nie ten charakter...

Odpowiedz
Cytat
tooshee
Elite Grinder
casalinga87
Oldschool Grinder

^^ co to jest "st" ?(

Odpowiedz
Cytat
tooshee
Elite Grinder
Odpowiedz
Cytat
casalinga87
Oldschool Grinder

Tak myślałem, ale do "tables" skrót mi nie pasował :D Dzięki za tabelę :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Atalol
Oldschool Grinder

Fajna tabelka ale ni do końca ją kumam. Wytłumaczyłbyś? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
Atalol
Oldschool Grinder

a ok. to ja też już kumam :fdrink

Odpowiedz
Cytat