Przejdź do forum
wsop relacja

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] wsop relacja

165 Posty
61 Użytkownicy
0 Reakcje
17.4 K Wyświetlenia

a miało być tak pięknie _cry: _cry: _cry: _cry:

Jaketas

buuu :( smutno :(

ale i tak Simon pokazał klasę!

Chmielu89

AK przegrał z AA lol

6th
6th

5betował pre flop.

Musiał sporo żetonów zainwestować, że nie uciekał z rozdania albo miał reada na kolesia jak z tym pocketem 55 ;)

Szkoda ;(

babel92

Dla mnie i tak koleś jest geniusz _thumbsup: Ten call z 55 :f_eek: Albo move w pierwszym dniu :D Szacun!
Mam dziwne wrażenie, że nie mamy co się smucić... bo generalnie zaje*iście pozytywnie odbieram występ Simona i jestem pewny, że jeszcze nie raz usłyszymy o jego sukcesach _biggrin: But not yet...

TimotheeS

Napisane przez 6th
5betował pre flop.

Musiał sporo żetonów zainwestować, że nie uciekał z rozdania albo miał reada na kolesia jak z tym pocketem 55 ;)

Szkoda ;(

To był 5bet shove, grając 3bet i dostając 4bet - masz tylko opcję fold (with AK it's soooooo sick :P ) lub push.....
Cooler, szkoda :(

pozdro

Napisane przez smack91
161 Dariusz Paszkiewicz 77,800 - Wojska - Poland
tutaj chipcount

Zna ktoś może tego Paszkiewicza? Do Wojski mam 9km, a nie miałem pojęcia, że mieszka tam taki gracz...

TheBluffPL

Napisane przez SandraScoti

Napisane przez smack91
161 Dariusz Paszkiewicz 77,800 - Wojska - Poland
tutaj chipcount

Zna ktoś może tego Paszkiewicza? Do Wojski mam 9km, a nie miałem pojęcia, że mieszka tam taki gracz...

przecież to mazaq

6th
6th

jednak z drugiej strony, czy to nie jest głupie - odpaść z AK, dostając na twarz 4 beta ? :D

Czego mógł się Simon spodziewać? Dam i flipa?

mariuszl2

To byla ostatnia godzina gry tego dnia i pewnie chcial pule zebrac straszac ludzi all inem, a reka miala potencjal przy ewentualnym sprawdzeniu wiec push byl raczej uzasadniony. Niestety AA u rywala... bywa.

6th
6th

Uzasadiony push?

A co może mieć 4betujący przeciwnik ? :D

W najlepszym razie też AK.

kNoq001

poczekajmy az simon sie wypowie, tutaj role mogla odegrac historia/image

kozak567

Andre Coimbra70,300 -Coimbra-Poland znacie go?

TimotheeS

Napisane przez 6th
Uzasadiony push?

Jak mieli historię, to mógł mieć nawet 72o :P

A tak serio, to wszystko tu zależy oprócz historii od pozycji, od agresywności danego gracza, od tego czy jest mega loose agro donkiem, czy raczej pasywny itp itd.
Widocznie Simon uznał, że jest to dobry spot do AI, a że trafił na top top top range, to cooler, ul.
Szkoda, bo z tego co wszyscy mogliśmy przeczytać, Simon prezentował naprawdę bardzo wysoki poziom, widać, że go trema nie zjadła i mógł zajść bardzo daleko ;)
Wierzę, że - jeśli tylko dalej będzie brał udział w kolejnych WSOPach, to będziemy mieli w końcu Polaka z bransoletką ;)

Pozdro!

skalar26

Napisane przez 6th
Uzasadiony push?

szkoda że tak wybitny gracz jak 6th nie gra na wsop
GG Simon

ygrek3

dużo zależy od sytuacji ofc, ale jeżeli ma się tak pokaźny stack jak on to raczej powinno się grać bardziej tight i unikać takich sytuacji preflop :S

TimotheeS

Napisane przez ygrek3
dużo zależy od sytuacji ofc, ale jeżeli ma się tak pokaźny stack jak on to raczej powinno się grać bardziej tight i unikać takich sytuacji preflop :S

Jak przeciwnik ma większy stack, to może to wykorzystywać z rangem znacznie szerszym niż KK, AA, AK...
Chce wywierać presję, bo wie, że jak ktoś się z nim zestackuje, to może odpaść, a nikt odpaść nie chce. Proste.
Dlatego na takich deepach 4bet light jest dość częsty....
Nie chcesz unikać konfrontacji, mając AK.
Jestem pewien, że gdyby to był jakiś nit, lub pasywny gracz, to Simon by się nie wdawał w AI pf z AK....
Nie oceniajmy tego, nie wiedząc, co tak naprawdę było czynnikiem decydującym.... Simon się wyśpi, to pewnie coś na ten temat napisze ;)
Cierpliwości.... ;)

pozdro

jednym słowem: [Treść edytowana]

//Wulgaryzmy- Urbi!

wielka szkoda :(

Napisane przez Chmielu89
AK przegrał z AA lol

szkoda, że WSOP nie odbywa się na FTP, bo wtedy miałby flipa.