Przejdź do forum
Włamanie na maila

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Włamanie na maila

50 Posty
29 Użytkownicy
0 Reakcje
6,360 Wyświetlenia
fenekzgavry

Trochę ku przestrodze, a trochę żeby mi ktoś pomógł...

Okazało się, że ktoś włamał się na mojego skype'a i maila, z którym miał powiązane trochę życia.

Jestem technologicznym retardem i mail był na o2.pl. Miałem do niego przypisane bardzo stare konta pokerowe w tym:

Pokerstars
FTP.

Hasło na starsach miałem zmienione - udało się je odzyskać, ani dolar nie zniknął.

Na FTP to samo - ale jest tam historia logowań. I jest tam logowanie z zupełnie innego adresu w czasie, kiedy dostąłem hacka. Ten adres to:

79.141.160.64

Oczywiście żadne namierzanie czy zgłaszanie sprawy na policję ( :D ) nie wchodzi w grę, ale może ktoś miał do czynienia z problem i akurat z tym adresem?

Jakie kroki bezpieczeńśtwa podjąć? Przerzuciłem już wszystko na gmaila z dwuetapową weryfikacją, ale... Czy konta, które wcześniej były podpięte pod maila z o2 są bezpieczne?

Odpowiedz
Cytat
49 odpowiedzi
milsari

Skrill i gmail - kradna? zmieniaja hasla?

Podpinam bo temat się ostatnio pojawił. Wyglada to słabo

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

takich przypadkow w ostatnim czasie bylo ~kilkanascie w grupie mttowcow

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Adres IP niby warszawski, ale to nic nie znaczy, bo równie dobrze jakiś Ruski mogł wejść przez proxy z polskiego IP, żeby nie budzić podejrzeń. Najlepiej przenieś bazę handów na dysk przenośny i zrób format, bo wygląda to na jakiegoś keyloggera. Jak na starsach nie grasz cashy to możesz je zablokować, żeby ktoś nie "przegrał" na HU.

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry Autor wątku
fenekzgavry

Napisane przez sz3sz

Napisz coś więcej proszę.

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry Autor wątku
fenekzgavry

Napisane przez duff2511
Adres IP niby warszawski, ale to nic nie znaczy, bo równie dobrze jakiś Ruski mogł wejść przez proxy z polskiego IP, żeby nie budzić podejrzeń. Najlepiej przenieś bazę handów na dysk przenośny i zrób format, bo wygląda to na jakiegoś keyloggera. Jak na starsach nie grasz cashy to możesz je zablokować, żeby ktoś nie "przegrał" na HU.

Jak sprawdzić czy mam keyloggera?

Czy wobec tego wszystkie moje nowe hasła są chuja warte?

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

Napisane przez fenekzgavry
Jak sprawdzić czy mam keyloggera?

Czy wobec tego wszystkie moje nowe hasła są chuja warte?

Zamieść tutaj logi: http://forum.pcformat.pl/Logi-f

Na drugie pytanie odpowiedź pozytywna, jeśli naprawdę masz keyloggera.

Odpowiedz
Cytat
Olokolo1990

.....

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry Autor wątku
fenekzgavry

Format C: pomoże...

Odpowiedz
Cytat
herekPL

TOKEN zamów i na starsie i na skrilu

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka

Pozmieniaj sobie hasła na innym kompie, a później formata strzel. Zmarnujesz czas na sprawdzanie, czy masz tam jakieś gówna, w końcu dojdziesz do wniosku, że chyba czysto, a przez kolejne dwa miechy nie będziesz mógł spać, bo bedziesz miał koszmary, że wstajesz rano a tu pustka na kontach :why:

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Napisane przez sz3sz

Nieciekawie to wygląda, trochę jakby grasował polski Matt Marafioti :( Porównajcie może wspólnych znajomych na skajpach, fejsbukach, sprawdzcie czy ta sama osoba nie przesyłała jakiegoś pliku do tych osób.

Odpowiedz
Cytat
milsari

Napisane przez herekPL
TOKEN zamów i na starsie i na skrilu

Na TOKENA nie ma uja zeby go złamali??

Odpowiedz
Cytat
aldon7

Napisane przez fenekzgavry
Jestem technologicznym retardem

jedno jest pewne - wiedza kogo wybierac : ) bo ja jestem jeszcze wiekszym tardem komputerowym.

Siara powiedzialby ze:

maja dobry wywiad skurwisyny.

Odpowiedz
Cytat
scibek

Ja wczoraj miałem włamanie na skrilla, ale na szczęscie posiadam tokena dzięki czemu roll został uratowany. każdemu polecam

Odpowiedz
Cytat
milsari

scibek czyli miałes próbe włamania? ziomek się nie wbił na konto?

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry Autor wątku
fenekzgavry

http://pandoramt2.pl/forum/index.php?/topic/1313-poradnik-jak-wykryc-i-pozbyc-sie-keyloggera/

Niestety nie mogę zadzwonić o tej porze na Skrilla, żeby się dowiedzieć czy była jakaś historia logowań...

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

No ale podstawowe pytanie:
W jaki sposób oni się włamują?
Jak się przed tym chronić?
I nie chodzi o tokeny, tylko o to, co zrobić, by komputer nie wpuścił tego ścierwa?
No chyba, że to nie wina komputera, tylko np PokerStrategy, Skrilla, dostawcy maila itp i ich słabych zabezpieczeń i my jesteśmy bezbronni?

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

Napisane przez Panmorz
No ale podstawowe pytanie:
W jaki sposób oni się włamują?
Jak się przed tym chronić?
I nie chodzi o tokeny, tylko o to, co zrobić, by komputer nie wpuścił tego ścierwa?
No chyba, że to nie wina komputera, tylko np PokerStrategy, Skrilla, dostawcy maila itp i ich słabych zabezpieczeń i my jesteśmy bezbronni?

latwe haslo i jeszcze prostsze przypomnienie jego, nie mowiac juz o jakis programach specjalistycznych, ktorych siec pelna :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Hej,

Najłatwiejszym rozwiązaniem, aby uniknąć problemów z "włamaniami' na konto jest niepodawanie swojego hasła osobom trzecim: SrenczurFenczur HACK SKYPE NIE WYSYŁAĆ KASY

Nie trzeba korzystać z programów do "łamania hasła". fenekzgavry ilu osobom dałeś swoje hasło do konta PokerStrategy.com? Czy wiesz komu Twoje hasło zostało później przekazane? Razem z nim Twoje prywatne wiadomości itd.

Panmorz gdzie tu widzisz "winę" PokerStrategy.com lub Skrilla?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat