Przejdź do forum
Ważna rada! :)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ważna rada! :)

16 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,163 Wyświetlenia

Słuchajcie dopiero dziś sobie uświadomiłem, a dokładnie wyliczyłem na pokertrackerze, ja ogromnie ważne jest to żeby nie być niecierpliwym i czekać na blindy aż do nas dojdą oraz wychodzić ze stołu kiedy są tuż przed nami.

Juz pokazuję moje wyliczenia :)

Na około 15k rąk na płacenie blindów wydałem 660$ grając na nl25

W momencie gdy gramy 10 rąk powinniśmy zapłacić 0,35 centów

na 1000 rąk 35$

na 15 000 rąk 525 $

Czyli przez moją niecierpliwość straciłęm (oddałem za darmo) 135 $ !!!!!!

Liczmy, ze przez to ze wcześniej zapłaciłem blind dostałem dobrą kartę, więc moze, powtarzam moze coś wygrałem, więc niech to zrekompensuje te 35$

Także jestem w tył 100$ przez głupotę :)

Mam nadzieje ze ten wątek pomoze wam zrozumieć jak to jest ważne przy graniu duzej iości rąk, w sumie wyłapuję coraz więcej malutkich szczególików które sprawiają, ze tracę pieniądze, ale to juz innym razem

Szczerze zachęcam do analizy swojej gry w PT

Pozdrawiam

15 odpowiedzi
piachu01

Heh fajna sumka;D Jak znajdziesz inne takie szczegóły to daj znać:)

KowalMG

czyli z tego wynika że nie powinnismy wchodzic do gry na CO tylko spokojnie poczekac na BB - dobra rada, trzeba sie dostosowac i zobaczyc efekty

Oleyy1

EDIT: cos mi sie pop....dolilo

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kowal mam nadzieje, ze twój tekst nie był ironiczny w stosunku do mnie ??

Jeśli jesteś na CO to nie ma sensu czekać całego kółka, a efektów nie zobaczysz na własne oczy, tego nie da się ot tak sobie zobaczyć, dopiero analiza kilku moze kilkunastu tysięcy rąk moze ci dopiero pokazać ze jesteś sporo w plecy.

Ja dałem przykład na 15k rąk a co jesli ktoś ma 100k??

więc 6x130$?? = około 800$ !!!

a co jeśli ktoś gra na nl50??

Masz juz samochód kolego :)

armadilo

Panowie pokerzyści, i Wy poprawnie liczyć nie potraficie? Wstyd!

Nie mówię, że obliczenia nie dają do myślenia, ale nie uwzględniłeś tutaj pewnego czynnika -> 'pełności' stołów. Nie wiem jak u Was, ale u mnie często gra przebiega nawet w 7 osób. Dlatego nie można liczyć, że raz na 10 rąk płacimy SB + BB, myślę, że bardziej prawdopodobne jest coś pomiędzy 9 a 9.5. Jeżeli tak, to gdybyś wchodził o czasie zapłaciłbyś ok. 550-580$. Dodając Twoje 35$ to tracisz 'tylko' 45-75$.

Ale gra warta świeczki :D.

PS. Jeżeli teraz ja się gdzieś machnąłem, to wybaczcie i bądzcie wyrozumiali, bo po kilku piwach każdemu może się przytrafić ;)

Często zdarza się, że rozdanie kosztuje więcej, bo ktoś odszedł, ktoś właśnie przyszedł i czeka na BB, ktoś się wyoutował itp. tak więc zapewne straciłeś nieco mniej.

Co do wchodzenia na CO: przy 9 graczach jest tak samo opłacalne jak wchodzenie z BB, natomiast przy 10 graczach jest bardziej opłacalne (7 gier za 1BB = 0.14BB/grę) zamiast 10 gier za 1.5BB = 0.15BB/grę. Nie uwzględniam tego, że czasami SB jest troszkę mniejszy lub większy od 0.5BB.

Oczywiście warto dobrze dobierać stoliki, np: nie wchodzić na FL gdzie jest banda zdechlaków z 5BB w stacku, warto startować BB lub CO i zawsze grać aż do blindów. Niby niewiele się traci, ale można to zaoszczędzić pratycznie bez wysiłku.

Edit: armadilo mnie ubiegł. :)

armadilo

AAA, i kolejna sprawa :)

Czy zawsze odchodzisz na UTG? Mi się to nie zawsze udaje, więc jeżeli też tak jest u Ciebie, to dodatkowo wpływa stosunek Real BB/ Theoretical BB :).

Czyli sprawa prosta , wchodzić na BB, wychodzić na UTG. Zawsze trochę na ++ będziemy.

Edit: Ale Chalup rozszeszył moje rozumowanie :)

KowalMG

Original od lukasz728
Kowal mam nadzieje, ze twój tekst nie był ironiczny w stosunku do mnie ??

Jeśli jesteś na CO to nie ma sensu czekać całego kółka, a efektów nie zobaczysz na własne oczy, tego nie da się ot tak sobie zobaczyć, dopiero analiza kilku moze kilkunastu tysięcy rąk moze ci dopiero pokazać ze jesteś sporo w plecy.

No ale jakby na to inaczej spojrzec to moze i warto sobie CO odpuscic. Wtedy dodatkowo placisz blindy w tym okrazeniu. Jak np gra sie wiele stolow na raz to czekanie na BB nie jest wielkim problemem nawet z CO.

btw. gdzie w PT jest pokazane ile placilismy za blindy?

a efekty to ja zobacze po paru tys. rozdan patrzac na BB/100:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

chlopaki ale co to ma za znaczenie ile jesteśmy w plecy, czego nie uwzględniłem a co tak?

Naszym celem jest gra EV+ prawda??

To nie jest zdecydowanie ev+

Myślę, ze to wystarczy :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zakładka position stats tam mozesz sprawdzić

KowalMG

u mnie to bedzie ciezko porownac bo mam tam dane z wszystkich limitow, wiec ogolna wartosc bedzie troche zanizona

emomaniac

Original od KowalMG
u mnie to bedzie ciezko porownac bo mam tam dane z wszystkich limitow, wiec ogolna wartosc bedzie troche zanizona

możesz wybrać jakie limity chcesz wyświetlić - Preferences>>Game Levels

KowalMG

czyli w moim przypadku liczac ze przy stole jest srednio 9 graczy (gram 10max) wychodzi ze po 9k rozdan na NL20 trace jakies 40$ wiecej niz powinienem na blindy. Zawsze cos.

Panowie, zapomnieliście o tym, że wchodząc z CO mamy dobrą pozycję na swoich przeciwników... :P Zresztą nie będę pisał o tym, o czym jest już artykuł. :P

https://polska.pokerstrategy.com/strategy/fixed-limit/71/

Pozdrawiam

Lukasus

Wejście z CO na pewno nie jest błędem, jest bardzo opłacalne, dlatego o ile się o tym nie zapomni i ma możliwość trzeba ten raz ( bo uda się to tylko przy wejściu na stół) z tego korzystać.