Przejdź do forum
Vanessa Selbst vs P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Vanessa Selbst vs Phil Ruffin

15 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,763 Wyświetlenia

Co sadzicie o rozegraniu tej reki przez Vanesse? Na flopie lezy draw do koloru, ale czy jej raise ma jakis sens grajac tak gleboko... imo zamienia tutaj reke w bluff, a potem nie potrafi juz zrzucic overpary ;d

14 odpowiedzi
Fafarafa
Elite Grinder

Nie wiem czy oglądałeś cały ten odcinek...Ten Ruffin grał jak ostatni fish, overbetował air, sprawdził 3 barrele Viffera z drugą parą na stole AKxxx, w zasadzie co ręka to jakaś komedia się działa, więc linia Vanessy to imo standard na takiego gracza.

To byla jedna z pierwszych rak w tym sezonie, wiec jak mogla oprzec swoja decyzje na tym co dzialo sie w przyszlosci?

Fafarafa
Elite Grinder

Ruffin jest miliarderem, właścicielem wielkiego kasyna i pokerzystą amatorem. Nie jest zwykłym fiszem. Jest wielorybem. Zapewne gdy siada do cash games to tworzy się gigantyczna kolejka do stołu. Nie pierwszy raz grał high stakes w tym programie...

Opierając się tylko na tych informacjach można uznać linię Vanessy jako całkowity standard. Ale Ty pewnie zrzucasz wszystkie overpary na raise od fisza? :)

Napisane przez Fafarafa
Nie pierwszy raz grał high stakes w tym programie...

W ktorym sezonie gral, bo go nigdy wczesniej nie widzialem? ;d

sz3sz
Elite Grinder

snap raisujacy poza swoja kolejka calling station ???

izi call

pimpas
Elite Grinder

Napisane przez Fafarafa

:facepalm:
Mozesz mi uwierzyc, nie wszystkie Las Vegas high stakes cash games byly emitowane w show HSP

McBurak
Elite Grinder

Jak to pierwszy raz zobaczylem pomyslalem ze mega spazz, po tym jak zobaczylem jak gra ruffin to niekoniecznie. Z drugiej strony, co zauwazyl sz3sz, sprzedawal straszne tellsy na sile - tylko ze dla niego monsterem moze tu byc tptk. No nie wiem, dosc close, ale chyba jednak linia vanessy jest ok, zwlaszcza ze to cg i moze sie zrebuyowac i odzyskac kase pozniej :)

Napisane przez pimpas

Napisane przez Fafarafa

Mozesz mi uwierzyc, nie wszystkie Las Vegas high stakes cash games byly emitowane w show HSP

Napisane przez Fafarafa

Jesli kierowala swoja decyzje imagem przeciwnika, to imo tez dobrze rozegrala reke. Z tym ze Selbst prawie na pewno nie miala z nim zadnej historii. Ew. musiala jedynie slyszec o jego grze. btw zobaczcie sobie reke Doyle'a, gdzie pasuje do overbeta ruffina na flopie overpare dam - tez widac ze dopiero obczajal jego gre ;p

malanowski
PokerStrategist

VS lubi od czasu do czasu zagrać jakiegoś spazza. Zobaczcie sobie jej rękę przeciwko Prahladowi Friedmanowi z ostatniego sezonu pokerstars big game kiedy to 6-betowała preflop rags. Niemniej lubię jej styl grania i z przyjemnością oglądam w tv showach pokerowych.

kfas
Elite Grinder

Napisane przez pimpas

Napisane przez Fafarafa

Napisane przez Fafarafa

Jesli kierowala swoja decyzje imagem przeciwnika, to imo tez dobrze rozegrala reke. Z tym ze Selbst prawie na pewno nie miala z nim zadnej historii. Ew. musiala jedynie slyszec o jego grze. btw zobaczcie sobie reke Doyle'a, gdzie pasuje do overbeta ruffina na flopie overpare dam - tez widac ze dopiero obczajal jego gre ;p

Wystarczy popatrzec na Ruffina, zeby wiedziec, jak na niego grac ;)

Edziorrr
PokerStrategist

Jestem na 4 odcinku i musze stwierdzić że Ruffin chyba ma monopol na szczęście. Ale to nic przy tym co wyprawiał Croak(czy jakoś tak) :facepalm:

McBurak
Elite Grinder

?? Croak gral dosc solidnie, tylko strasznie weak-tight, jak pewnie 90% graczy micro z tego forum ;)

Edziorrr
PokerStrategist

Solidnie? :ayfkm: Prawda, miał nieco pecha ale nie nazywajmy tego solidną grą. Wyraźnie brakowało mu jaj.

Imo tez Croak gral solidnie... coz nie moze sprawdzac overbeta 3xpula na river z niskim flushem itd. Jeszcze pod koniec nadzial sie z dwoma parami na strita Ruffina, ale to juz badluck ;p