Przejdź do forum
Ustawa Antyhazardow...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ustawa Antyhazardowa

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,044 Wyświetlenia
PainGod
Poker Player

Witam!
Przeglądnąłem dzisiaj pobierznie ustawę antyhazardową i nie znalazłem nigdzie zakazu organizowania turniejów pokerowych o nagrody rzeczowe... wystarczy wystapić o zezwolenie do ministra na decyzje ma on 6 miesięcy a po turnieju w jakimś tam terminie nalezy opłacić podatek od tego (złożenie zeznania podatkowego) jest też wymóg że wstęp na miejsce gry(tam gdzie gra sie rozgrywa) mogą miec jedynie pełnoletnie osoby. mogłem coś przeoczyć bo tego było dużo i nie chciało mi się czytać literka w literkę;P Chyba nawet nie znalazłem ze turniej musi odbywać się w kasynie... tylko gra hazardowa tam sie ma odbywać;)

mogłem czegoś nie wyczaić wiec prosze o poprawienie mnie gdybym coś pomieszał:)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
winkel1989
PokerStrategist

przeczytaj jeszcze raz

Odpowiedz
Cytat
PainGod Autor wątku
PainGod
Poker Player

jakze twój post mi pomógł dzięki ci:)

Odpowiedz
Cytat
Modger
Poker Player

Poker to gra hazardowa w rozumieniu ustawy o grach hazardowych

EOT

Odpowiedz
Cytat
PainGod Autor wątku
PainGod
Poker Player

no rozumiem ale ja z tego zrozumiałem pewne rozgraniczenie między grą hazardową (na pieniądze) a turniejem o nagrody

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

A czy przypadkiem to nie było tak, że MUSISZ podać ten termin minimum 6 miesięcy wcześniej oraz całą listę graczy?

Do tego możesz napisać, jakiej wysokości był podatek i czy był on od wpisowego, od wygranej, czy być może od obu?

I jeszcze w jakim czasie powinieneś dostać odpowiedź od urzędu oraz co w przypadku, gdy oni nie odpiszą Tobie w określonym czasie?

----

Generalnie, to myślę, że spełnienie wszystkich warunków jest na tyle nieopłacalne, że zaprzestano organizowanie turniejów, bo przecież kiedyś było w Warszawie EPT albo WPT, a teraz już nie ma :(

Odpowiedz
Cytat
kubaL
Oldschool Grinder

Słyszałem, że kiedyś na jakimś festynie babcie zorganizowały drobną loterię rzeczową a celem była zbiórka na jakiś cel społeczny.
Oczywiście wjazd kilkunastu panów w kominiarkach, poplombowali wszystko; babuszki choć chciały dobrze długo się musiały z kłopotów ratować.
W Polsce legalny poker tylko w kasynie

Odpowiedz
Cytat