Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ustawa

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
845 Wyświetlenia

może temat do przeniesienia ,może i do zamkniecia bo wałkowanyw różnych miejscach na PS
chciałbym zadać jedno pytanie bo zaskoczyla mnie decyzja Ladbrokes
czy ktoś jest w stanie w 100% zapewnić mnie że bede miał gdzie grać online w tym kraju
oświadczenia wiekszości roomów sa enigmatyczne typu jutro bez zmian, na razie itd.
jestem poirytowany ,bo sama gra w pokera wymaga pełnej koncentracji,spokoju,i wszystkiego co wiąże sie z grą, a my poza tym że kombinujemy jak tu jeszcze urwać rake czy załapać sie na jakas promocje, to teraz dochdzi kolejna sprawa - czy warto inwestoać czas ,planować, bo świadomosc że w każdej chwili możesz dostać takiego newsa jak tego od Ladbrobes gdzies tam w głowie bruździ
no i w końcu czy ta ustawa jest już zaskarżona w helsinkach, no i trybunał stanu toż to wbrew konstytucji

8 odpowiedzi
v31dt

nikt w 100% nie da ci zapewnienia, ze za miesiac bedziesz mial mozliwosc gry on-line w naszym kraju. po prostu ryzyko od zawsze jest czescia pokera :) ale nie radze sie za mocno przejmowac, czyms na co i tak nie mamy zadnego wplywu...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ryzyko w pokerze grze-oki,ale dodatkowe no dzieki to już dwa ryzyka,i nie o przejmowanie chodzi ,wpływu nie masz ale wierz mi ,wpływ to ma na każdego ,nawet jezeli mysli inaczej,no chyba że jest po "labotomi"czyli delikatnie mówiac podswiadomosc jest u niego,,,, ,albo raczej już czegos takiego nie ma:)
zwróć uwage na co zwraca sie uwage w temacie minset- wypoczety,pojedzony,czyste myśli ,zen, no i nie grać wtrakcie odkurzania domu ,no to przecież betka w porównaniu z ta cała szopką

wukaesiak

Amerykanie jakoś dalej grają, a mają swoje FBI więc cudów u nas się nie spodziewam ;) tym bardziej, że nasza ustawa jest niezgodna z prawem UE, które jest nadrzędne wobec naszego. Skończą się wybory to temat przycichnie :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

amerykanie,,ja pytam o polaków w polsce a po wyborach jest prezydencja w uni ,jak zagieli parol albo chodzi o kase to różnie ... oki to rzeczywiscie bez sensu dyskusja ,bedzie co bedzie

imgoingtomirage

Witam.

Nikt Cię nie zapewni na 100%, nie ma tak łatwo w życiu, że możesz polegać tylko i wyłącznie na tym co Ci ktoś powie i całą odpowiedzialność w razie czego zrzucić na niego :).

Ja mogę tylko tyle powiedzieć, po raz kolejny, że ustawa nie zmienia w teorii nic - poker online był nielegalny i nadal będzie, dodano tylko zapis "przez internet" zamiast wcześniejszego "tylko w licencjonowanych kasynach".

Do 11 lipca została ostatnia instancja do jakiej PZP i PFPS mogą odwołać się w całej tej sprawie (chodzi o zaskarżenie ministerstwa finansów), potem nastąpi wyczerpanie środków prawnych w naszym kraju i pozostanie jedynie odwołanie się do Trybunału Konstytucyjnego, a potem to już uderzanie do UE (tak mi się wydaje). Także wszystko jest nadal w toku mimo wchodzącej ustawy która działa na niekorzyść wszystkich firm objętych ustawą działających legalnie na terenie UE.

Decyzja Ladbrokes jest dziwna i nie do końca ją rozumiemy, ale co poradzimy, może chodzi o to, że jest to głównie bukmacher+poker a nie na odwrót, a jak ustawa się zmienia dla bukmacherów osobiście nie wiem.

Trzeba robić swoje i nie przejmować się na zapas, bo ani to zdrowe ani dobre dla mindsetu :).

Have fun & good luck przy stolikach.

Pozdrawiam.

makusik

Ladbrokes nie byl jakims wielkim graczem na polskim rynku ani w bukmacherce ani w pokerze, byc moze obecnosc w Polsce nie przynosilo im jakis kokosow wiec wykorzystali szanse aby wycofac sie z naszego kraju, o ile sie nie myle to jest glownie wyspiarski operator, wiec puki najwieksze roomy nie beda wykonywac dziwnych ruchow nie martwil bym sie na zapas, wiekszosc roomow ma wy***** na jakiekolwiek regulacje w innych krajach bo to my "lamiemy" prawo grajac u nich a nie oni :) granie w pokera czy bukmacherka od zawsze byla nielegalna przez internet i tu sie nic za bardzo nie zmienia i nie sadze zeby polski rzad mogl wymoc na P* czy FTP zeby wycofali sie z naszego kraju :)

wukaesiak

Napisane przez racines64
amerykanie,,ja pytam o polaków w polsce a po wyborach jest prezydencja w uni ,jak zagieli parol albo chodzi o kase to różnie ... oki to rzeczywiscie bez sensu dyskusja ,bedzie co bedzie

prezydencja w UE jest już od 1 lipca, a wybory dopiero na jesieni :) przyjdzie nowy rząd i może wszystko zmienić :D nie rozumiem co tak wszyscy nagle teraz panikują sieją ferment skoro ta nowelka nic konkretnego nie zmienia, tak czy siak masz dochód ze źródeł nieujawnionych i uczestniczysz w niezarejestrowanej grze losowej na terenie RP :f_eek:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no to uczestniczmy,żaden ferment,a w 100% nie po to by potem zrzucać odpowiedzialność na kogokolwiek :) to nie logiczne,poza tym co to znaczy-potem :)
zamykam temat