Przejdź do forum
uNL SH Study Group

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] uNL SH Study Group

89 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
5,029 Wyświetlenia
evog

Witam!

W NL SH gram dopiero parę dni (2k rąk). Wcześniej grałem w fixed limit, jednak ze względu na wielkość swingów zdecydowałem się na zmianę profesji.

Wychodzę z inicjatywą założenia uNL Study Group. Spotykalibyśmy się 1-2 razy w tygodniu o określonych godzinach na Skype. Jedna osoba grała by na swoim limicie, a reszta komentowała by zagrania.

Proponuję spotkania w poniedziałek o 22:oo lub Wtorek o 20.oo.
Jeżeli są chętni, proszę o wpisanie się w temacie, najlepiej z proponowanym terminem.
Pozdr!

BTW. Mój wykresik i staty:

88 odpowiedzi

No witaj, ja się na to pisze :] Mi osobiście bardziej pasuje wtorek 20:00

AltairZiom

Chętnie pod warunkiem że to będzie Koszalin Study Group i ktoś pomoże mi ogarnąć tego Team Viwera czy jakoś tak xD

AltairZiom

Wywnioskowałem 2 opcje jak to by miało wyglądać mam nadzieje że uda mi się jakoś przekazać moją myśl :

Potrzebne rzeczy :

- TeamViewer
- Mikrofon nie ryjący beretu !!!

Teraz opcja pierwsza to :

Ustalamy jakieś 2 stałe terminy w tygodniu np. Poniedziałek 20:00 i Środa 20:00.
Co każde spotkanie gra ktoś inny na zmianę. Ale wiadomo ze zawsze będzie wszystkim pasować taki termin bo zawsze coś może wypaść nagle itp. dlatego jest opcja numer dwa.

Opcja numer dwa :

Założyć jakiś wątek na forum albo cokolwiek gdzie każdy z nas mógłby swobodnie dodawać posty/newsy. (Najfajniej by było gdyby ktoś zrobił stronkę w MyGosuClan)
I np. gracz "A" piszę Za godzinne gram sesje NL5 BSS SH. I teraz gracz "B" widzi to i mówi ok akurat nie gram mam czas to wpadnę i po prostu odpala viewera i skypa i grają w dwójkę czy tam w trójkę.

Ta opcja wykluczy nieporozumienia (wiadomo co innego jak do majka się drą cztery papy a co innego jak dwie) w dodatku takich spotkań było by więcej niż 2 (średnio każdy gracz gra raczej 2 sesje na dzień co daje przy 5 członkach 10 spotkań :P) w dodatku terminy nie są problemem bo jak nikomu nie pasuje to gracz "A" po prostu gra swoja sesje normalną ;p

Propozycja :

1) Ustalamy opcję 1 jako optymalne terminy spotkań.

2) Opcja 2 cały czas aktywna (trzeba tylko znaleźć miejsce gdzie można komunikować chęć rozpoczęcia sesji)

3) Po każdej sesji spotkania czy to z opcji 1 czy 2 wrzucamy rozdania na forum które stworzyły największe dyskusję.

4) Założyć bloga grupowego gdzie będą podawane wyniki grupy ;]

Wydaje mi się że opisałem wszystko. Szukajcie webmastera co by zrobił www w MGC i do przodu :P

kapecc

Ja tez sie na to pisze, viewiera ogarniam bo juz gralem z kumplami kilka razy wiec luzik,skype to wiadomo easy. Mikrofon nie jest zly a co do stawek to wlasnie atakuje nl10. Swoja droga forum tez moge zalatwic , tym gdy beda same osoby z koszalina bedzie mozna sie umawiac na jakies gry live itp itd

evog Autor wątku
evog

Opcja druga nie do końca mi się podoba. Zwykle gram sesyjkę na 4 stołach, a myślę że jest to za dużo akcji, aby grać i dyskutować. Próbowałem kiedyś tak z majstereo na FL SH i nie miało to sensu.
Z moich doświadczeń wiem, że najwięcej można wyciągnąć ze spotkania 3-4 osób, gdy jedna gra 2 stoły. Jeżeli podoba wam się druga opcja to OK, jednak ja raczej nie będę brał w tym udziału. Mam nadzieję na spotkaniach grupowych ktoś się zjawi :f_cool:.

Blog i wrzucanie rąk są sexy.

nie mam czasu na stałe spotkania ale może wpadne co jakiś czas niezobowiązująco i podziele się moimi doświadczeniami i przy okazji sie czegos nauczę. Tylko musialbym mikrofon kupić :f_mad: A co do rozdań to moge chetnie komentować i wrzucać swoje

Pyszu

Na diamentowym forum jest podobna inicjatywa :/
Od tego są treningi? Ktoś będzie weryfikował tą dyskusję czy jak tłum uzna że zagranie było dobre to zostanie ono uznane za dobre?

AltairZiom

Pyszu napisał
Od tego są treningi? Ktoś będzie weryfikował tą dyskusję czy jak tłum uzna że zagranie było dobre to zostanie ono uznane za dobre?

"Po każdej sesji(...)wrzucamy rozdania na forum które stworzyły największe dyskusję."

Co do weryfikacji. A na treningi nie chodzę bo mi godziny nie odpowiadają więc nie wiem czy od tego są możliwe :).

evog Autor wątku
evog

Pyszu napisał

Nie podoba Ci się, luz. I tak wszyscy wiemy, że nie chcesz (nie możesz?) się rozwijać. Ja jednak chciałbym wskoczyć na NL100 do października i muszę jak najwięcej przyskillować w bardzo krótkim czasie.
Więc proszę ja Ciebie, przestań pier**** farmazony i zabijać naszą inicjatywę w zarodku. Byłem już w jednym study group (FL SH) i jest to naprawdę bardzo łatwy/przyjemny sposób na poprawę gry.

Pozdro Pyszu.

BTW. Na jaki termin się umawiamy? Proponował bym coś skręcić już w przyszłym tygodniu. Mi pasuje PON po 22, WT praktycznie cały, SR po 22, CZ po 18, PT cały.

Tyb3r

Chętnie się przyłączę. Ostatnio grinduję NL25 i robię shoty na NL50, więc Wasza pomoc bardzo mi się przyda.

Ja w przyszłym tygodniu wyjeżdżam do stolicy.Ale za 2 tygodnie jak najbardziej :)

hellYeahEnT

zaa malo fold to 3bet

RockyRaccoon

Sponio, ja się piszę, w poniedziałek po 20 myślę że spoko.

evog Autor wątku
evog

hellYeahEnT napisał
zaa malo fold to 3bet

?? Za dużo folduje, czy za mało?

Tyb3r

Za mało pasujesz.

AltairZiom

next week można zacząć dogadamy się jeszcze jutro i w poniedziałek co i jak.

Tez bym sie pisał. Mysle, ze to dobra inicjatywa szczegolnie dla graczy z limitow 10-25.

Janosikgdy

Piszę się na to z wielką chęcią.
Terminy są ok. I zewnętrzna grupa dyskusyjna była by bardzo fajnym rozwiązaniem, na której można by dyskutować na temat strategii rąk itd.

Najlepsi gracze, twierdzą, że bardzo rozwija study group i warto to robić, więc czemu nie;-)

Niech ktoś tylko organizacyjnie (stworzenie grupy itd) ogarnie, aby się na poście na forum nie skończyło jak ostatnio

Pyszu

ej nie krzycz na mnie evog :D ja już dawno zauważyłem swój błąd(jakieś 7 dni temu na 3 lata gry ) że jestem lama i chce to zmienić. Wybrałem sobie na pokutę drogę SnG SH więc prawie jak NL SH ;) Bardzo bym chciał się przyłączyć ale nie wiem jak wam się w łaski wkupić :D Jakiś lodzik czy coś? Może cycki>?
Przygarnij Pysza =]