Siemka mam pytanie. Czy jesli np Pyszałek Olorion lub inny mistrz MTT zagrałby turniej za 1 E na Poker haven gdzie gra 140 osob to dzieki jego umiejetnosciom wygrałby ten turniej? Chodzi mi o to czy są czasami takie dni w których nie przychodzą dobre karty ;p czy wielcy mistrzowie tez tak maja ze nie maga wygraywac dlluuugo jakiegos tur? I Kiedy wygraliscie swoj pierwsze wiekszy tur w ktorym nagroda byla >200E?
Napisane przez blade0891
Siemka mam pytanie. Czy jesli np Pyszałek Olorion lub inny mistrz MTT zagrałby turniej za 1 E na Poker haven gdzie gra 140 osob to dzieki jego umiejetnosciom wygrałby ten turniej? Chodzi mi o to czy są czasami takie dni w których nie przychodzą dobre karty ;p czy wielcy mistrzowie tez tak maja ze nie maga wygraywac dlluuugo jakiegos tur? I Kiedy wygraliscie swoj pierwsze wiekszy tur w ktorym nagroda byla >200E?
W turku gdzie gra 140 osób też jest wariancja więc nigdy nie masz 100% szansy że zajmiesz 1 miejsce, możesz dostać mnóstwo suckoutów po drodze do FT i jeżeli nie był by to turek rebuy to szansa na zajęcie 1 miejsca jest jeszcze mniejsza, i gwarantuję ci że nawet mistrz świata w MTT nie był by w stanie urywać turków 1 po drugim. (może się zdarzyć że shipnie się za 1 razem jak i to że shipnie się kilka razy pod kolej).
https://polska.pokerstrategy.com/video/19374/
Polecam. Znajdziesz tu dokładną odpowiedz na Twoje pytanie i wiele więcej.
Pozdr
Napisane przez blade0891
oooo dzieki. o takie cos mi chodzilo. pzdr
właśnie dlatego w MTT longrun jest bardzo ważny bo nawet jeżeli gramy mega dobrze i zawsze podejmujemy dobre decyzje (nie znam takiego gracza) a gramy MTT sporadycznie to dłuuugo możemy czekać na sukcesy. Grając niepoprawnie też da sie shipnąć (tak ryby też czasem coś urywają po czym oddają na cashówkach) jednak szansa na to jest znacznie mniejsza niż w przypadku gdzie gramy dobrze i ostro grindujemy.
dzieki za wsparcie. bo gram sobie freerole ps na pokerhaven i czasami te tur za 1E to nie moge wygrac. czesto jestem w kasie ale mam pech. wczoraj pushowalem z AJs na SB i nadzialem sie na AA. dzis przegralem top trojka jopkow i gosc trafil runer runer strita. wiec musze cierpliwie czekac na sukces
jeszcze jedno. gdy mialem te trojke jopkow i przegralem ze stritem to zrobilem blad? moja reka JJ. stol to JT273 gosc mial 89o. na flopie postawil zaklad w wysokosci 1bb. ja re do 4. pn check. turn to samo. na riverze on czeka. ja bet 8 bb (zostalo mi 8) on all in do 20. ja check spodziewajac sie gorszego seta lub 2 par. szans na kolor nie mial. i wtedy buum. odpadam. czy zagralem dobrze? nie mam zadnych statow o nim.
Napisane przez blade0891
Obejrz sobie jakiś filmik Olor lub Pyszalka. Oni maja zajebiste ready na te fisze i tak myślę, że gdyby karty im szły w miarę rozsądnie to mogli by wygrać taki turniej. Ale to jest poker i czasmai trzeba zagrać coina i czasami nie dochodzi.
1 turek to ma szanse <<10% - dobry gracz bedzie miał ROI ok 30% (na tym poziomie) - czyli zarabia 30c/turek - wiec policz sobie jak często szipnie
Napisane przez blade0891
jeszcze jedno. gdy mialem te trojke jopkow i przegralem ze stritem to zrobilem blad? moja reka JJ. stol to JT273 gosc mial 89o. na flopie postawil zaklad w wysokosci 1bb. ja re do 4. pn check. turn to samo. na riverze on czeka. ja bet 8 bb (zostalo mi 8) on all in do 20. ja check spodziewajac sie gorszego seta lub 2 par. szans na kolor nie mial. i wtedy buum. odpadam. czy zagralem dobrze? nie mam zadnych statow o nim.
Freerolle to turnieje gdzie wariancja daje o sobie znać w dużym stopniu (przeciwnicy w większości przypadków grają je dla zabawy i nie obchodzi ich czy wygrają czy przegrają). Szczególnie freerolle do których dostęp jest bardzo łatwy (nie są zabezpieczone hasłem, są otwarte dla wszystkich graczy itp.) ponieważ gdy graczy jest znacznie więcej i grają oni jak donki gdzie w turnieju pula nagród nie wynosi przeważnie więcej jak 1000$ dzielone na mnóstwo miejsc płatnych więc gra się o grosze wielu graczom nie zależny na wyniku i stackując się z dużą ilością takich graczy mamy duże szanse na zostanie wysuckoutowanym (o ile mamy dużo większy stack nie jest to dla nas tragedia).
To że zajmujesz jakieś płatne miejsca w tych turkach za 1E to dobrze, jeżeli naprawdę grasz poprawnie i wygrane zawdzięczasz w większym stopniu swoim umiejętnościom a nie szczęściu to możesz mi wierzyć że kiedyś wygrasz taki turniej, lub zajmiesz dobrze płatne miejsce.
Co do rozdania to nie wiem jak grał twój przeciwnik (jak często otwierał) po za tym rozdanie jest nieskonwertowane przez co jest nieczytelne (liczą się także kolory kart na flopie) poziom blindów, pozycja i wiele wiele innych czynników więc prawidłowo ocenić rozdanie według opisu słownego uważam za nie lada wyzwanie (wręcz niemożliwe gdy opis jest tak mało szczegółowy).
Jeżeli zajmujesz miejsca płatne graj dalej swoje, uczęszczaj w miarę możliwości na coachingi a na pewno przełoży się to w pewnym stopniu na twoje wyniki w MTT.
Zanim zaczniesz grać w cokolwiek to zacznij od podstaw.
Nie miałeś trójki "jopków" tylko seta "jopków".
Co się działo przed flopem? Na flopie miałeś 12BB, więc tutaj (najpóźniej) powinna się akcja zakończyć.
To że udało Ci się rozwiązać quiz, nie zwalnia Cię od czytania artykułów, wrzucania rozdań do oceny i doskonalenia swojej gry.
W turniejach za dolca (3zł!), nie znajdziesz Pyszalkow, a nawet Antypyszalkow ;), ale znajdziesz mnóstwo słabych graczy, których dzięki temu forum będziesz ogrywał.
Kilka filmów i artykułów wystarczy na początek.
dzieki. arty przeczytalem juz
zastaja mi filmiki i coachingi ale mam slabe łacze wiec moze byc lipa
ale filmy to sobie posciagam a z treningami cos wymysle.