Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Uk?

32 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
4,868 Wyświetlenia

Mam szybkie pytanko czy poker online w UK jest legalny nieopodatkowany?

Odpowiedz
Cytat
31 odpowiedzi
02bub02

szybka odpowiedź - tak

Odpowiedz
Cytat

I ja jeszcze szybciutko potwierdzę, w UK jest pokerowy wypas :)

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Napisane przez Jakub
I ja jeszcze szybciutko potwierdzę, w UK jest pokerowy wypas :)

Ale za to nie mozesz ogladac koncertow na koncerty.onet.pl ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Super...
a co myslicie o takim wariancie?
Jade do londynu zakladam konto wyplacam na niego hajsik... robie przelew na konto w polsce wracam i juz mnie urzad skarbowy moze cmoknac? _pleased:

Odpowiedz
Cytat
gadouk

potwierdzeniu adresu musisz miec, chyba national insurance wyrobic i w banku poinformowac zeby za granica Ci konta nie blokowali zaczesto

po co przelewy na konto polskie chcesz miec?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hipotetycznie pytam :) oczywiscie wiem, ze wycieczka do angli to jakies 2 miechy, zeby zameldowanie dostac :)

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Są Banki gdzie Ci wyrobią 'na gębę', a jeżeli nie to wystarczy jakikolwiek list do ciebie zaadresowany i no to zaloza Ci konto. Naprzyklad list wlasnie w sprawie national insurance. Taki list dostaniesz juz po paru dniach.

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

Napisane przez pawcio2020
Super...
Jade do londynu zakladam konto wyplacam na niego hajsik... robie przelew na konto w polsce wracam i juz mnie urzad skarbowy moze cmoknac? _pleased:

szybka odpowiedz - nie

Odpowiedz
Cytat
02bub02

Napisane przez hellYeahEnT

Super...

szybka odpowiedz - nie

epic

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

Napisane przez 02bub02

Napisane przez hellYeahEnT

Super...

szybka odpowiedz - nie

epic

:D

To w skrocie: opodatkowane i czyste sa pieniadze dopiero wygrane tam na miejscu (od momentu uzyskania rezydencji)

Odpowiedz
Cytat
marcinos

Co trzeba zrobic zeby otworzyc konto w banku w Angli bez meldunku tam.

Odpowiedz
Cytat
88mentor

Musisz mieć jakiekolwiek potwierdzenie adresu... Ja osobiście byłem z kumplem i miałem list zaadresowany do niego. Powiedziałem, że jestem jego współlokatorem i bez problemu otwarłem rachunek. Nic trudnego. Bank to Barclays. Wiem, że taka sama sytuacja jest w Loitzie. Nie wiem jak w innych.
Bo bym zapomniał, może dlatego się nie czepiali, bo podałem również dane pracodawcy. Nie wiem jak będzie, jeśli powiesz, że nie pracujesz. Może nie przejść na gębę.Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
k4m13n

a co gdy juz bede mial konto w banku? ide do skarbowki, mowie ze jestem poker pro, wygralem w tym miesiacu sto milionuf i chce na to papier? roomy wysylaja jakies potwierdzenie? jak wyglada legalizacja tej kasy?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez k4m13n
a co gdy juz bede mial konto w banku? ide do skarbowki, mowie ze jestem poker pro, wygralem w tym miesiacu sto milionuf i chce na to papier? roomy wysylaja jakies potwierdzenie? jak wyglada legalizacja tej kasy?

no wlacha - jak to mozna przed ich urzedem udowodnic? fajnie moznaby tam rezydenture miec podatkowa - dla dobrze zarabiajacych to nawet zalozenie wlasnej dzialanosci moze by weszlo w gre?
i grac sobie z UK IP i zarabiac legalnie $$$

Odpowiedz
Cytat
nuborn3

kiedyś mi się cos rzuciło w oczy, że na moneybookers (skrill) jest możliwość założenia karty kredytowej, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, trzeba by dokładnie doczytać ale chyba polega to na tym że środki które posiadamy na moneybookers można bezpośrednio wypłacać z karty, czy tez płacić tą kartą, bez potrzeby przelewania środków na konto w polskim banku. To chyba też zawsze jakieś rozwiązanie, nikt nas nie ścignie że posiadamy jakies środki z niewiadomego źródła na własnym koncie w PL.

Odpowiedz
Cytat
marcinos

Przeciez bierzecie karte z tego konta z tego angielskiego banku i sobie wyplacacie z Polskiego bankomatu, placicie nia w sklepie itd. Zastanawiam sie nad taka opcja.

Odpowiedz
Cytat
Frayyex

Napisane przez nuborn3
kiedyś mi się cos rzuciło w oczy, że na moneybookers (skrill) jest możliwość założenia karty kredytowej, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, trzeba by dokładnie doczytać ale chyba polega to na tym że środki które posiadamy na moneybookers można bezpośrednio wypłacać z karty, czy tez płacić tą kartą, bez potrzeby przelewania środków na konto w polskim banku. To chyba też zawsze jakieś rozwiązanie, nikt nas nie ścignie że posiadamy jakies środki z niewiadomego źródła na własnym koncie w PL.

... Jak nie wiesz "dokładnie" , to myślę, że stąd się wszystkiego dowiesz...

https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=183

Jak najbardziej możesz wyrobić sobie kartę czy to na MB czy na Net+.. Karta MB kosztuje 10euro rocznie, natomiast Net+ jest bezpłatna..

Odpowiedz
Cytat
zylka5

Napisane przez nuborn3

Chyba nie do końca wiesz, czym zajmuje się Urząd Skarbowy. Spróbuj kupić np. mieszkanie w Polsce za pieniądze z pokera.

Odpowiedz
Cytat
Huricano

Napisane przez zylka5

Napisane przez nuborn3

Chyba nie do końca wiesz, czym zajmuje się Urząd Skarbowy. Spróbuj kupić np. mieszkanie w Polsce za pieniądze z pokera.

Zaiste nikomu się to jeszcze nie udało...

Odpowiedz
Cytat