Mam szybkie pytanko czy poker online w UK jest legalny nieopodatkowany?
Napisane przez Jakub
I ja jeszcze szybciutko potwierdzę, w UK jest pokerowy wypas![]()
Ale za to nie mozesz ogladac koncertow na koncerty.onet.pl
Super...
a co myslicie o takim wariancie?
Jade do londynu zakladam konto wyplacam na niego hajsik... robie przelew na konto w polsce wracam i juz mnie urzad skarbowy moze cmoknac? ♠_pleased:
potwierdzeniu adresu musisz miec, chyba national insurance wyrobic i w banku poinformowac zeby za granica Ci konta nie blokowali zaczesto
po co przelewy na konto polskie chcesz miec?
hipotetycznie pytam
oczywiscie wiem, ze wycieczka do angli to jakies 2 miechy, zeby zameldowanie dostac
Są Banki gdzie Ci wyrobią 'na gębę', a jeżeli nie to wystarczy jakikolwiek list do ciebie zaadresowany i no to zaloza Ci konto. Naprzyklad list wlasnie w sprawie national insurance. Taki list dostaniesz juz po paru dniach.
Napisane przez pawcio2020
Super...
Jade do londynu zakladam konto wyplacam na niego hajsik... robie przelew na konto w polsce wracam i juz mnie urzad skarbowy moze cmoknac? ♠_pleased:
szybka odpowiedz - nie
Napisane przez hellYeahEnT
Super...
Jade do londynu zakladam konto wyplacam na niego hajsik... robie przelew na konto w polsce wracam i juz mnie urzad skarbowy moze cmoknac? ♠_pleased:szybka odpowiedz - nie
epic
Napisane przez 02bub02
Napisane przez hellYeahEnT
Super...
Jade do londynu zakladam konto wyplacam na niego hajsik... robie przelew na konto w polsce wracam i juz mnie urzad skarbowy moze cmoknac? ♠_pleased:szybka odpowiedz - nie
epic
To w skrocie: opodatkowane i czyste sa pieniadze dopiero wygrane tam na miejscu (od momentu uzyskania rezydencji)
Musisz mieć jakiekolwiek potwierdzenie adresu... Ja osobiście byłem z kumplem i miałem list zaadresowany do niego. Powiedziałem, że jestem jego współlokatorem i bez problemu otwarłem rachunek. Nic trudnego. Bank to Barclays. Wiem, że taka sama sytuacja jest w Loitzie. Nie wiem jak w innych.
Bo bym zapomniał, może dlatego się nie czepiali, bo podałem również dane pracodawcy. Nie wiem jak będzie, jeśli powiesz, że nie pracujesz. Może nie przejść na gębę.Pozdrawiam
a co gdy juz bede mial konto w banku? ide do skarbowki, mowie ze jestem poker pro, wygralem w tym miesiacu sto milionuf i chce na to papier? roomy wysylaja jakies potwierdzenie? jak wyglada legalizacja tej kasy?
Napisane przez k4m13n
a co gdy juz bede mial konto w banku? ide do skarbowki, mowie ze jestem poker pro, wygralem w tym miesiacu sto milionuf i chce na to papier? roomy wysylaja jakies potwierdzenie? jak wyglada legalizacja tej kasy?
no wlacha - jak to mozna przed ich urzedem udowodnic? fajnie moznaby tam rezydenture miec podatkowa - dla dobrze zarabiajacych to nawet zalozenie wlasnej dzialanosci moze by weszlo w gre?
i grac sobie z UK IP i zarabiac legalnie $$$
kiedyś mi się cos rzuciło w oczy, że na moneybookers (skrill) jest możliwość założenia karty kredytowej, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, trzeba by dokładnie doczytać ale chyba polega to na tym że środki które posiadamy na moneybookers można bezpośrednio wypłacać z karty, czy tez płacić tą kartą, bez potrzeby przelewania środków na konto w polskim banku. To chyba też zawsze jakieś rozwiązanie, nikt nas nie ścignie że posiadamy jakies środki z niewiadomego źródła na własnym koncie w PL.
Przeciez bierzecie karte z tego konta z tego angielskiego banku i sobie wyplacacie z Polskiego bankomatu, placicie nia w sklepie itd. Zastanawiam sie nad taka opcja.
Napisane przez nuborn3
kiedyś mi się cos rzuciło w oczy, że na moneybookers (skrill) jest możliwość założenia karty kredytowej, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, trzeba by dokładnie doczytać ale chyba polega to na tym że środki które posiadamy na moneybookers można bezpośrednio wypłacać z karty, czy tez płacić tą kartą, bez potrzeby przelewania środków na konto w polskim banku. To chyba też zawsze jakieś rozwiązanie, nikt nas nie ścignie że posiadamy jakies środki z niewiadomego źródła na własnym koncie w PL.
... Jak nie wiesz "dokładnie" , to myślę, że stąd się wszystkiego dowiesz...
https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=183
Jak najbardziej możesz wyrobić sobie kartę czy to na MB czy na Net+.. Karta MB kosztuje 10euro rocznie, natomiast Net+ jest bezpłatna..
Napisane przez nuborn3
Chyba nie do końca wiesz, czym zajmuje się Urząd Skarbowy. Spróbuj kupić np. mieszkanie w Polsce za pieniądze z pokera.
Napisane przez zylka5
Napisane przez nuborn3
kiedyś mi się cos rzuciło w oczy, że na moneybookers (skrill) jest możliwość założenia karty kredytowej, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, trzeba by dokładnie doczytać ale chyba polega to na tym że środki które posiadamy na moneybookers można bezpośrednio wypłacać z karty, czy tez płacić tą kartą, bez potrzeby przelewania środków na konto w polskim banku. To chyba też zawsze jakieś rozwiązanie, nikt nas nie ścignie że posiadamy jakies środki z niewiadomego źródła na własnym koncie w PL.Chyba nie do końca wiesz, czym zajmuje się Urząd Skarbowy. Spróbuj kupić np. mieszkanie w Polsce za pieniądze z pokera.
Zaiste nikomu się to jeszcze nie udało...