Nie wiem czy był już taki wątek, szukałem ale nie znalazłem, więc zakładam.
Na wszystkich platformach partnerskich jest naprawdę sporo różnych mtt, i czasem ciężko w tym morzu znaleźć coś ciekawego. Może znacie jakieś turnieje, w których regularnie pula gwarantowana nie jest przekraczana i opłaca się w nich grać, ze względu na małą liczbę przeciwników? Albo są ciekawe z innego względu, np. poziomu przeciwników, dużej puli itp. Pewnie nie wszyscy chcą się dzielić takimi informacjami, ale może akurat ktoś uprzejmy się znajdzie.
Turniejów, w których regularnie uzbierana pula nie przekracza puli gwarantowanej nie znajdziesz - oni mają tam wszystko dobrze wyliczone. Dla mnie najciekawszym turniejem jest 1$ Million Turbo Takedown na PokerStars. Do turnieju dostaje się za punkty - 5000FPP, są organizowane satelitki od 50FPP. Maksymalna ilość uczestników to 12000, a 4000 miejsc jest płatne - najniżej 90$, 1 miejsce 100000$. Niestety ostatnio nie udało mi się wejść do kasy, ale ten turniej najbardziej mi się podoba.
Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że daleko zachodziłem grając turnieje z rana
Sunday 100k na everescie jest dla mnie dosyć ciekawy. Swoją drogą nie widziałem żeby był kiedykolwiek zapełniony do limitu. Płatne miejsca to z reguły ilość uczestników dzielone przez 10. Najniższe wypłaty to zwykle około 200$, najwyższa 20k-23k.
Co najciekawsze, codziennie jest około 10satlitek do niego przez cały tydzień, w tym chyba 5 dziennie za 3.3$ z rebuy-ami. Maksymalnie w takiej satelitce spotkałem 90-pare osób. Do tego są też kilka razy dziennie stality w formie 10-osobowego sng za 11$.
Coś mniejszego $10K Gtd Rebuy na PP za 6$ - o 22:30
Mam porównanie z FTP i tam takie turnieje gra po 1200 osób. Na PP w tygodniu gra ok 550 w piątki powyżej 600.
freex napisał
Mam porównanie z FTP i tam takie turnieje gra po 1200 osób. Na PP w tygodniu gra ok 550 w piątki powyżej 600.
Właśnie się zapisałem i zamierzam zobaczyć jaki poziom jest
Nie grywam MTT ale od jakiegoś czasu mam konto na starsach i w związku z tym moje pytanie.
Freerole można grać zawsze czy tylko jakiś czas po rejestracji na roomie? chodzi mi o stars?
Opłaca się grać Freerolle czy lepiej już zagrać w jakimś turnieju z mąłym wpisowym?
Rodrigo1988 napisał
Nie grywam MTT ale od jakiegoś czasu mam konto na starsach i w związku z tym moje pytanie.
Freerole można grać zawsze czy tylko jakiś czas po rejestracji na roomie? chodzi mi o stars?
Opłaca się grać Freerolle czy lepiej już zagrać w jakimś turnieju z mąłym wpisowym?![]()
![]()
Freerolle to moim zdaniem strata czasu.Można się na nich nauczyć jedynie głupich nawyków.Tym bardziej gdy się zaczyna nauke gry w pokera nie jest to zbyt wskazane. Już gra w turniejach z małym wpisowym wygląda dużo "normalniej"
Dzięki za odzew, co do freerolli to ja na starsach gram czasem dla zabawy we wtorki turniej iXi tylko dla Polaków, do zgarnięcia jest ipod/xbox360/iphone za pierwsze 2 miejsca, z reguły gra około 500 osób. Najwyżej byłem 20 jak narazie.
MoroP napisał
freex napisał
Mam porównanie z FTP i tam takie turnieje gra po 1200 osób. Na PP w tygodniu gra ok 550 w piątki powyżej 600.Właśnie się zapisałem i zamierzam zobaczyć jaki poziom jest
![]()
Czekam na relacje. ;]
No fajnie się grało ale odpadłem niedaleko od bubbla Ak na 1010.
Poziom "inny" niż na PSie, nikt nie robi all-inów PF i generalnie na moim stole duzo weak-tight było.
A czy wie ktos o jakims frerollu w sieci Ongame w 5 Card Draw(zwyklego pokera dobieranego)?
Jesli tak to w ktorym pokeroomie to sie odbywa.
Na PokerStars pojawił się turniej Sunday PL - Tylko dla Polaków. Jest on w zakładce Turnieje->Lokalne. Wpisowe $50+5(dodane do puli $1000). Nagrody extra: (1.-3.) wejście do Sunday PL Final z wpisowym $150+12( Finał odbędzie się 31 sierpnia). Bounty za Górala $100(opcjonalnie). Jest też satelita do Sunday PL za $2+20. Ten turniej może być ciekawy
VictorM napisał
Turniejów, w których regularnie uzbierana pula nie przekracza puli gwarantowanej nie znajdziesz - oni mają tam wszystko dobrze wyliczone.
Hmmm a ostatni 100.000gtd na bossie? Dopłacili koło 18k euro.
Bilson napisał
VictorM napisał
Turniejów, w których regularnie uzbierana pula nie przekracza puli gwarantowanej nie znajdziesz - oni mają tam wszystko dobrze wyliczone.Hmmm a ostatni 100.000gtd na bossie? Dopłacili koło 18k euro.
![]()
A kiedy jest ten turniej i ile wpisowe bo nie chce mi sie ściągać softu BM
są satelitki po 13e.
W zeszla niedziele gralo 679 osób ( razy 120euro ) więc z wpisowych zebrali 81480 euro
reszte dołożyli... Dla mnie very nice
MoroP napisał
No fajnie się grało ale odpadłem niedaleko od bubbla Ak na 1010.Poziom "inny" niż na PSie, nikt nie robi all-inów PF i generalnie na moim stole duzo weak-tight było.
Turniej jest OK - mam tylko jeden z nim problem za późno sie zaczyna - w kasie jest się około 2:00. Więc myśląc o FT trzeba sobie zarezerwować 4:00 nad ranem.
Na razie dwa razy w kasie 77 i 54 - gdyby zaczynal sie dwie godziny wczesniej byłoby OK. Jak szedłem spać i myślałem, że 4 godziny grałem dla 40 $$ to lekka irytacja mnie dopadła ; )
Jak znacie podobny turniej gdzies tak około 20:00 sie zaczynający to z chęcia bym tam zagrał.
A mi bardzo spodobały się wielotysięczne turnieje na Starsach. Szczególnie ten o 22 za 5,5 $ R/A. Pula nagród to 50 000 $, z reguły jest przekraczana. Nie robiąc żadnego rebuya, za 5 $ można wygrać koło 8 000 $. Jak na takie wpisowe dużo zabawy, a i pieniądze sensowne
Bilson napisał
MoroP napisał
A jakieś satelitki większe sa do niego?? I i tak gra tam około 800 osób??wczoraj gralo cos ponad 700 osób.
A wygrał polak, obywatel_g
24500euro pod pache
![]()
Chyba się skasowała twoja wypowiedź Bilson sorki