Przejdź do forum
Turnieje warte uwag...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Turnieje warte uwagi

52 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
3,638 Wyświetlenia
PeTeRN86

Nie wiem czy był już taki wątek, szukałem ale nie znalazłem, więc zakładam. :] Na wszystkich platformach partnerskich jest naprawdę sporo różnych mtt, i czasem ciężko w tym morzu znaleźć coś ciekawego. Może znacie jakieś turnieje, w których regularnie pula gwarantowana nie jest przekraczana i opłaca się w nich grać, ze względu na małą liczbę przeciwników? Albo są ciekawe z innego względu, np. poziomu przeciwników, dużej puli itp. Pewnie nie wszyscy chcą się dzielić takimi informacjami, ale może akurat ktoś uprzejmy się znajdzie. :]

51 odpowiedzi
VictorM

Turniejów, w których regularnie uzbierana pula nie przekracza puli gwarantowanej nie znajdziesz - oni mają tam wszystko dobrze wyliczone. Dla mnie najciekawszym turniejem jest 1$ Million Turbo Takedown na PokerStars. Do turnieju dostaje się za punkty - 5000FPP, są organizowane satelitki od 50FPP. Maksymalna ilość uczestników to 12000, a 4000 miejsc jest płatne - najniżej 90$, 1 miejsce 100000$. Niestety ostatnio nie udało mi się wejść do kasy, ale ten turniej najbardziej mi się podoba.

Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że daleko zachodziłem grając turnieje z rana

Aksolot

Sunday 100k na everescie jest dla mnie dosyć ciekawy. Swoją drogą nie widziałem żeby był kiedykolwiek zapełniony do limitu. Płatne miejsca to z reguły ilość uczestników dzielone przez 10. Najniższe wypłaty to zwykle około 200$, najwyższa 20k-23k.
Co najciekawsze, codziennie jest około 10satlitek do niego przez cały tydzień, w tym chyba 5 dziennie za 3.3$ z rebuy-ami. Maksymalnie w takiej satelitce spotkałem 90-pare osób. Do tego są też kilka razy dziennie stality w formie 10-osobowego sng za 11$.

Coś mniejszego $10K Gtd Rebuy na PP za 6$ - o 22:30
Mam porównanie z FTP i tam takie turnieje gra po 1200 osób. Na PP w tygodniu gra ok 550 w piątki powyżej 600.

MoroP

freex napisał
Mam porównanie z FTP i tam takie turnieje gra po 1200 osób. Na PP w tygodniu gra ok 550 w piątki powyżej 600.

Właśnie się zapisałem i zamierzam zobaczyć jaki poziom jest :)

Rodrigo1988

Nie grywam MTT ale od jakiegoś czasu mam konto na starsach i w związku z tym moje pytanie.
Freerole można grać zawsze czy tylko jakiś czas po rejestracji na roomie? chodzi mi o stars?
Opłaca się grać Freerolle czy lepiej już zagrać w jakimś turnieju z mąłym wpisowym? ?( ?(

sosick84

Rodrigo1988 napisał
Nie grywam MTT ale od jakiegoś czasu mam konto na starsach i w związku z tym moje pytanie.
Freerole można grać zawsze czy tylko jakiś czas po rejestracji na roomie? chodzi mi o stars?
Opłaca się grać Freerolle czy lepiej już zagrać w jakimś turnieju z mąłym wpisowym? ?( ?(

Freerolle to moim zdaniem strata czasu.Można się na nich nauczyć jedynie głupich nawyków.Tym bardziej gdy się zaczyna nauke gry w pokera nie jest to zbyt wskazane. Już gra w turniejach z małym wpisowym wygląda dużo "normalniej" ;)

PeTeRN86 Autor wątku
PeTeRN86

Dzięki za odzew, co do freerolli to ja na starsach gram czasem dla zabawy we wtorki turniej iXi tylko dla Polaków, do zgarnięcia jest ipod/xbox360/iphone za pierwsze 2 miejsca, z reguły gra około 500 osób. Najwyżej byłem 20 jak narazie. :P

MoroP napisał

freex napisał

Właśnie się zapisałem i zamierzam zobaczyć jaki poziom jest :)

Czekam na relacje. ;]

MoroP

No fajnie się grało ale odpadłem niedaleko od bubbla Ak na 1010.

Poziom "inny" niż na PSie, nikt nie robi all-inów PF i generalnie na moim stole duzo weak-tight było.

mandeo55

A czy wie ktos o jakims frerollu w sieci Ongame w 5 Card Draw(zwyklego pokera dobieranego)?
Jesli tak to w ktorym pokeroomie to sie odbywa.

Berni88

Na PokerStars pojawił się turniej Sunday PL - Tylko dla Polaków. Jest on w zakładce Turnieje->Lokalne. Wpisowe $50+5(dodane do puli $1000). Nagrody extra: (1.-3.) wejście do Sunday PL Final z wpisowym $150+12( Finał odbędzie się 31 sierpnia). Bounty za Górala $100(opcjonalnie). Jest też satelita do Sunday PL za $2+20. Ten turniej może być ciekawy :)

Bilson

VictorM napisał
Turniejów, w których regularnie uzbierana pula nie przekracza puli gwarantowanej nie znajdziesz - oni mają tam wszystko dobrze wyliczone.

Hmmm a ostatni 100.000gtd na bossie? Dopłacili koło 18k euro. :)

MoroP

Bilson napisał

VictorM napisał
Turniejów, w których regularnie uzbierana pula nie przekracza puli gwarantowanej nie znajdziesz - oni mają tam wszystko dobrze wyliczone.

Hmmm a ostatni 100.000gtd na bossie? Dopłacili koło 18k euro. :)

A kiedy jest ten turniej i ile wpisowe bo nie chce mi sie ściągać softu BM

Bilson

niedziela wieczór, 130euro

MoroP

A jakieś satelitki większe sa do niego?? I i tak gra tam około 800 osób??

Bilson

są satelitki po 13e.

W zeszla niedziele gralo 679 osób ( razy 120euro ) więc z wpisowych zebrali 81480 euro :) reszte dołożyli... Dla mnie very nice :D

MoroP napisał
No fajnie się grało ale odpadłem niedaleko od bubbla Ak na 1010.

Poziom "inny" niż na PSie, nikt nie robi all-inów PF i generalnie na moim stole duzo weak-tight było.

Turniej jest OK - mam tylko jeden z nim problem za późno sie zaczyna - w kasie jest się około 2:00. Więc myśląc o FT trzeba sobie zarezerwować 4:00 nad ranem.
Na razie dwa razy w kasie 77 i 54 - gdyby zaczynal sie dwie godziny wczesniej byłoby OK. Jak szedłem spać i myślałem, że 4 godziny grałem dla 40 $$ to lekka irytacja mnie dopadła ; )

Jak znacie podobny turniej gdzies tak około 20:00 sie zaczynający to z chęcia bym tam zagrał.

Riverneed

A mi bardzo spodobały się wielotysięczne turnieje na Starsach. Szczególnie ten o 22 za 5,5 $ R/A. Pula nagród to 50 000 $, z reguły jest przekraczana. Nie robiąc żadnego rebuya, za 5 $ można wygrać koło 8 000 $. Jak na takie wpisowe dużo zabawy, a i pieniądze sensowne ;)

MoroP

Bilson napisał

MoroP napisał
A jakieś satelitki większe sa do niego?? I i tak gra tam około 800 osób??

wczoraj gralo cos ponad 700 osób.

A wygrał polak, obywatel_g :) 24500euro pod pache ;)

Chyba się skasowała twoja wypowiedź Bilson sorki :)