Przejdź do forum
Turnieje SnG-zarząd...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Turnieje SnG-zarządzanie kapitałem

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
442 Wyświetlenia
destrukttt
PokerStrategist

Witam
Każdy wygrywający pokerzysta powinien rozsądnie dysponować kapitałem,ja głównie grywam SnG oraz MTT(w weekendy),mam kilka pytan co do artykułu o zarządzaniu kapitałem w grach SnG który jest dostępny na stronie.

W artykule pisze :
"Nigdy nie wydawaj na jeden turniej więcej niż 2% twojego konta pokerowego"

oraz:

"Graj w takich turniejach tylko wtedy, kiedy posiadasz co najmniej pięćdziesięciokrotność wpisowego, w powyższym przykładzie jest to 50 $"

Więc tak powiedzmy że posiadam na koncie kapitał startowy od pokerstrategy czyli 50$,
Sugerując się danymi mogę zagrać turniej z wpisowym 1$ ale jeśli już chce zagrać np. 3-4 turnieje naraz to nie mogę bo nie posiadam pięćdziesięciokrotnośći wpisowego.

Wychodzi na to że jeśli po pierwszym turnieju nie będzie się w kasie to nie można już grac SnG bo posiada się za mały kapitał.

Może mi ktoś to wyjaśnić ?( dokładniej?

5 odpowiedzi

nie sugeruj sie wszystkim co pisze na PS (zwlaszcza w artykulach, ktore sa przestarzale). Te artykuly wskaza Ci tylko kierunek drogi, ale sam musisz wybrac odpowiednia sciezke ;)

Nie musisz trzymac sie sztywno tego co tam napisali

Haonik
PokerStrategist

wydaje mi sie ze przy tym BM mozesz spokojnie grac 4 stoly za 1$ ale nie turbo

destrukttt Autor wątku
destrukttt
PokerStrategist

Napisane przez Haonik
wydaje mi sie ze przy tym BM mozesz spokojnie grac 4 stoly za 1$ ale nie turbo

Tak , raczej grywam turnieje "normal" , turbo mi nie odpowiadają pod mój styl grania.

zielony54
PokerStrategist

Na pewno łatwiej też będzie jeśli pograsz jedno lub dwu stołowe SNG wtedy 50$ na luzie wystarczy, powyżej turniejów 40os bym się już zastanowił

Ta regułka 2% tyczy się wpisowego do SnG czyli tak jak liczysz możesz grać SnG za 1$ ale możesz sobie 4 i więcej stolików i nie ma raczej w tym nic złego :) po prostu będziesz grał więcej rozdań na godzine. Ważne żebyś mógł się skupić na akcji na każdym stole

Pozdrawiam