// spam - wg123
Hej,
ze strony administracji/moderatorów - jesteśmy świadomi sytuacji na forum i wiemy, kto, kiedy i gdzie powoduje niepotrzebne zamieszanie (jak również w drugą stronę). Jako że nie ma gotowej recepty na kary, każdy przypadek jest rozstrzygany indywidualnie, przez team - gdzie, jak to w życiu - bywają różne opinie i podejścia. Pewnie Wasze indywidualne podejście też się różni od zdania X lub Y użytkownika. W każdym razie, zapewniam, że czuwamy i jeżeli są powody, to prędzej czy później sytuacja zostaje rozwiązana.
Pozdrawiam
Napisane przez VamosTodos
// spam - wg123
Nie wiem co tam było, ale klikne łapke w dół, dla zasady
Miałeś dużo, więc chyba na rekord chcesz iść
Co do tematu to popieram - wgl fala spamu na forum czasem jest :/
Wchodze na watek - a tam wiele Januszy pieprzących głupoty wgl nie na temat :/
banujecie Krakowiaczka, a nic to nie daje,bo ma zmienne IP - to banujcie po MACu
- taki pro tip
Nigdy sam tego nie robiłem, ale wydaje mi się ze się da
- to rozwiązałoby problem
Też czuwam kochana Marto w obronie swojego dobrego imienia będę trwał na posterunku niczym kamień rzucany przez Boga na szaniec
Krakowiaczek jest jeszcze okey, potrafi się ogarnąć, ale Vamos to ostro przegina pałę.
Napisane przez KuroiYami
// spam - wg123Nie wiem co tam było, ale klikne łapke w dół, dla zasady
![]()
Miałeś dużo, więc chyba na rekord chcesz iść![]()
Wchodze na watek - a tam wiele Januszy pieprzących głupoty wgl nie na temat :/banujecie Krakowiaczka, a nic to nie daje,bo ma zmienne IP - to banujcie po MACu
- taki pro tip
![]()
Nigdy sam tego nie robiłem, ale wydaje mi się ze się da- to rozwiązałoby problem
![]()
To sobie zmieni kartę sieciową / telefon albo jak jest bardziej ogarnięty to adres MAC
Napisane przez Sebkrol
najlepszym rozwiązaniem byłoby istnienie funkcji ignoruj posty danego użytkownika
przecież jest taka opcja
Napisane przez manuelos
Napisane przez KuroiYami
// spam - wg123Nie wiem co tam było, ale klikne łapke w dół, dla zasady
![]()
Miałeś dużo, więc chyba na rekord chcesz iść![]()
Wchodze na watek - a tam wiele Januszy pieprzących głupoty wgl nie na temat :/banujecie Krakowiaczka, a nic to nie daje,bo ma zmienne IP - to banujcie po MACu
- taki pro tip
![]()
Nigdy sam tego nie robiłem, ale wydaje mi się ze się da- to rozwiązałoby problem
![]()
To sobie zmieni kartę sieciową / telefon albo jak jest bardziej ogarnięty to adres MAC
![]()
Serio? zmieniac karte sieciowa co chwila? powodzenia
co do drugiej czesci wystarczy dobrze w googlach poszukac.
Moze nam pomóc np. https://github.com/basprohop/VPNGuard
czy inne cuda.
Napisane przez Sebkrol
najlepszym rozwiązaniem byłoby istnienie funkcji ignoruj posty danego użytkownika
Oczywiście, że tego używam! Ale czasami jak cytują tych baranów to i tak widzę... Poza tym jak połowa postów na stronie jest ich autorstwa to ciężko zrozumieć trochę o co chodzi w rozmowie
Napisane przez KuroiYami
![]()
![]()
Zmiana MAC'a to żaden problem, w sumie równie proste jak zmiana IP, nie trzeba zmieniać karty sieciowej.
Zmiana MAC
o to ja nie wiedziałem ze istnieje funkcja ignorowania uzytkowników
czas dodać niektórych
Napisane przez bigotery
Napisane przez KuroiYami
![]()
![]()
Zmiana MAC'a to żaden problem, w sumie równie proste jak zmiana IP, nie trzeba zmieniać karty sieciowej.
Zmiana MAC
Spoko.
wtedy np:
http://stackoverflow.com/questions/9546228/how-to-detect-the-original-mac-address-after-it-has-been-spoofed
spoofing:
https://en.wikipedia.org/wiki/MAC_spoofing
Oftopicowo. Jeżeli chcecie blokować macadressy to możecie ale podłączone do własnego switcha czy AP. Jeżeli ruch idzie poprzez routery to następuje enkapsulacja i mac adresy są używane tylko pomiędzy poszczególnymi routerami.
Pierwszy router usuwa adres fizyczny -mac i przesyłając do następnego węzła opakowuje je w swoje dane. I tak po kolei, oryginalne zostają tylko dane warstwy IP.