Przejdź do forum
To jak to w końcu j...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

To jak to w końcu jest

36 Posty
19 Użytkownicy
15 Reakcje
3,390 Wyświetlenia

Wszystko zależy ile wpłacasz rocznie na konto bankowe np z starsów jak to są jakieś małe sumki to nie ma obaw, że ktoś się tym zainteresuje, sam zastanawiam się czy nie wyjebać skrilla w pizdu, ale z drugiej strony niektóre pokeroomy nie wpłacają na konta bankowe, a jak już wpłacają to bardzo dużą zaliczke biorom np taki 888

Odpowiedz
Cytat

Co z tego, że wypłacasz Euro skoro dalej musisz gdzieś dokonać konwersji waluty i prowizję mniejszą lub większą zapłacisz tak czy siak.

Nie czuję za bardzo potrzeby wymieniać na PLN póki co tego hajsu. A gdy wprowadzam EUR do polskiego systemu bankowego, to już są legalne w świecie polskiego prawa, bo robię to na zasadzie "darowizny od strony rodziny". A co do kursów, to po 4,2412 na tu i teraz bym mógł zamienić EUR na PLN. Teoretycznie kurs wysoki, ale nic nie wskazuje na to, żeby gwałtownie zaczął spadać, zresztą zabezpieczenie w obcej walucie też jest dobre. A gdy jestem za granicą to maksymalny limit na karcie przy wypłatach wykorzystuję, żeby nie robić kilkunastu wypłat, a z 2-3 max.

Po prostu opisałem wyżej najkorzystniejszy wariant podjęcia środków z pokera w walucie EUR. Oczywiscie można placic też kartą bezgotówkowo w kraju gdzie jest EUR i z tego żyć.

Podsumowując, ile ludzi na świecie, tyle opinii. GL

Odpowiedz
Cytat
Wladeczek80
Oldschool Grinder

Napisane przez Wardelson

Napisane przez trzasku
Byłbym wdzięczny gdybyś podesłał jakieś linijki/screeny z kodeksu karnego które mówią o tym, że rzeczywiście państwo nie ma do tego prawa. :f_drink:

Mówi o tym bardzo wyraźnie dyrektywa unijną dot. podwójnego opodatkowania. Dotyczy tylko firm zarejestrowanych na terenie UE (czyli wszystkie popularniejsze poker roomy) i oznacza, że nie można opodatkować obywatela UE dwa razy za świadczone usługi, a roomy mają wyraźnie objaśnione, że podatek płaci gracz w postaci rake'u i od tego poker room płaci państwu (szukaj Wlk. Brytania i brak podatku bezpośredniego od pokerzystów). Sama kwestia jest szeroko znana w środowiskach prawnych, więc nie dziwię się że p. Kapica mówił że "ufa, iż Polacy ze względu na zakaz nie będą łamać przepisów". Nic więcej nie może zrobić. Zaczynam uważać, że polski rząd przestrzega unijnego prawa bardzo wybiórczo.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=URISERV:l31057

Napisane przez SooNicee
Skrill jest wygodniejszą opcją, która pozwala przechowywać pieniądze z różnych room'ów w jednym miejscu. Przelewy idą błyskawicznie, jak robisz cash out na konto bankowe czekasz po kilka dni i jest przewalutowanie, a jeżeli płacisz kartą w sklepach to jest to transakcja darmowa

Tak jak pisałem, polskie banki nie pobierają opłaty za przewalutowanie (tzw. przewalutowanie po koszcie sprzedaży), a robią to po koszcie kupna (tak samo jak masz w kantorze ty kupujesz), czyli tym obecnym, aktualnym w Banku w momencie wpłynięcia pieniędzy (czyniąc długą historię krótką, nie płacisz ani złótówki).

Napisane przez Sebkrol
hahaha 10€ rocznie faktycznie ładnie skrill dyma ludzi :P

Wardelson sprawa jest prosta zarabiasz hajs w jakikolwiek sposób musisz go zgłosić , jak nie zgłosisz to mozesz liczyc np na 75% podatek od nieujawnionych dochodów.

A jak zamierzasz zgłosić dochody z pokera skoro gra w pokera online nie jest legalna ?!

Oczywiscie szansa ze ktos zainteresuje sie Toba pewnie jest mała , ale na pewno nie mozesz czuć się pewnie w świetle przepisów

Właśnie w tym rzecz. Nie chodzi o to, aby grać pod ciągłym stresem, że dopadnie cię US. Nie ma znaczenia, czy wypłacasz na Skrill czy konto bankowe. Jeśli kupisz coś co trzeba zarejestrować w urzędzie, zawsze dochodzi do kontroli. Banki natomiast są zobowiązane przekazać twoje dane US (urzędowi skarbowemu) w przypadku, gdy dostajesz lub wypłacasz ponad 15000 EURO (niektóre banki 10000 EURO) na mocy dyrektywy UE przeciw praniu pieniędzy, więc czy naprawdę opłacają się te horendalne prowizje od Skrilla . Powinno się zatem grać, wypłacać na polskie konto i w razie kontroli (której nie należy unikać) uzasadnić wprost, że pieniądze pochodzą z pokera online, które zarobiło się poza terenem Polski od firm, które są zarejestrowane na terenie UE (co sprawdzą po wpłatach nadawcy przelewów). Wiem, że może to brzmieć skomplikowanie, ale wole wypłacić pieniądze na moje konto bankowe, które dostanę w tej samej kwocie, którą wypłacałem, bez płatności za wypłaty, wpłaty, przelewy do innych osób itd. Wszystko to w zamian za ewentualną kontrolę podatkową (której nikt w kontekście pokera nie doświadczył, ale wszyscy się boją), którą jeśli mam być szczery chciałbym przeprowadzić, żeby mieć spokój raz, na zawsze, bo traktuję pokera jako konkretny dochód na studia i mieszkanie i nie mam zamiaru płacić ani złotówki gównianym portfelom elektronicznym w zamian za wyimaginowane poczucie bezpieczeństwa.

Oto niektóre Państwa, w których kwestia hazardu w sieci (pokera online) jest nieuregulowana lub nielegalna:
Polska, Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Bangladesz, Cypr Północny, Egipt, Irak, Iran, Jemen, Jordania, Katar, Kenia, Korea Północna, Kuba, Kuwejt, Libia, Malezja, Mozambik, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Rwanda, Senegal, Strefa Gazy, Sudan, Syria, Tanzania, Turcja, Watykan, Zimbabwe, Zjednoczone Emiraty Arabskie.

Polska wśród bardzo demokratycznych krajów świata

Zgadzam się z tobą w 100% Wardelson sam wypłacam na konto bankowe kilka k$ rocznie i nie ma żadnego problemu a jeśli chodzi o te większe kwoty powyżej 10k euro ,które banki muszą zgłaszać do US to nie orientujesz się czy jest to kwota jednorazowego przelewu czy np. za jakiś konkretny okres od jednego podmiotu słyszałem ,że jest to podobno 3 miesiące...?

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Wiecie ile jest robionych w Polsce przelewów powyżej 10k euro dziennie? :) To że zgłaszają, to nie znaczy, że ktoś to naprawdę sprawdza :D

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

Napisane przez sojowyjarz
Wiecie ile jest robionych w Polsce przelewów powyżej 10k euro dziennie? :) To że zgłaszają, to nie znaczy, że ktoś to naprawdę sprawdza :D

Do prywatnych osób pewnie nie za wiele

Odpowiedz
Cytat
Cukierpuder
PokerStrategist

Skrill jest wygodny, wszystko pięknie ale z konta w banku i tak trzeba korzystać bo rachunków/szkoły/mieszkania nie da się chyba opłacić kartą skrill, tak?

Też dla własnego spokoju daję się dymać skrillowi a kasa potem w sporej części i tak ląduje w banku. Tylko że za pośrednictwem skrilla bo prosto z P* to strach.
Szkoda że zanim rozstrzygnie się sprawa bukmacherów to wszyscy osiwiejemy.:(

Odpowiedz
Cytat
Dadramel
PokerStrategist

Napisane przez Cukierpuder
Skrill jest wygodny, wszystko pięknie ale z konta w banku i tak trzeba korzystać bo rachunków/szkoły/mieszkania nie da się chyba opłacić kartą skrill, tak?

Też dla własnego spokoju daję się dymać skrillowi a kasa potem w sporej części i tak ląduje w banku. Tylko że za pośrednictwem skrilla bo prosto z P* to strach.
Szkoda że zanim rozstrzygnie się sprawa bukmacherów to wszyscy osiwiejemy.:(

Ile płacisz za takie wypłaty do banku? Trafna uwaga, kartą możesz zapłacić ewentualnie za zakupy i wypłacić gotówkę (płacąc ładne 2,5% i 1,8euro prowizji), płacąc za mieszkanie, podstawowe rachunki musisz użyć konta bankowego. Wpłacając tam pieniądze ze skrilla podlegasz tej samej kontroli wpływu pieniędzy. Suma sumarum, jeśli twoje miesięczne dochody (z pokera) to jakieś rozsądne sumy, używanie zamienników w postaci portfeli elektronicznych to palenie własnych pieniędzy. Wydaje nam się, że jesteśmy poszukiwanymi numer jeden za przestępstwa podatkowe, a prawda wygląda tak, że wszyscy nas mają w d*pie.

Odpowiedz
Cytat
begoodlikeme
Oldschool Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

czy ktokolwiek ze skrillofobów wypowiadających się w tym wątku przedstawić potrafi na liczbach że bankowe kursy są lepsze niż te oferowane niż Skrill ??

Faktycznie teraz przy przewalutowaniu Skrill pobiera opłate , jeszcze na początku roku przewalutowanie szło po "kursie aktualnym" gdy porównywałem z forexem.

Teraz z tego co widzę jest około 6gr miej niż kurs forexa

Odpowiedz
Cytat
ixinumber1
PokerStrategist

Napisane przez Wardelson

.... Zrobiłem research o opodatkowaniach pieniędzy zarobionych w pokera i dochodzę do wniosku, że nie ma się czego bać. Urząd Skarbowy nie może pobierać podatku od pieniędzy zarobionych przez gry losowe (czytaj hazard) od firm zarejestrowanych na terenie UE poza Polską, co niewątpliwie dzieje się gdy gramy na znanych nam roomach. Jako student 2 roku prawa ...

a jednak to prawda, śmiałem się z kolegi, że tak nie jest, że przecież ci ludzie są normalni - on wtedy powiedział mi "zobaczysz stary, że mam rację"...

... no i ma rację :D

PO RAZ KOLEJNY POTWIERDZA SIĘ STARE POWIEDZENIE
-po czym poznać, że ktoś studiuje/studiował prawo ??
-po niczym, sam się pochwali w pierwszych 2 zdaniach waszej znajomości

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Ja jestem absolwentem prawa i jakoś nie rozpisywałem się na ten temat. Pewnie Wardelson chciał w ten sposób zaznaczyć, że ma kompetencje do wydawania opinii prawniczych. Poza tym to było dopiero 6 zdanie a nie drugie :tongue:

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez Cukierpuder

Oczywiście, że kartą Skrill da się opłacić większość rachunków, bo większość usługodawców oferuje płatność kartą.
Nie da się obecnie tylko wykonywać bezpośrednich przelewów na numer rachunku bankowego niestety.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej,

Dowiedziałem się, że w bankach kurs kupna to całe 3,758 na dzień dzisiejszy, więc przewalutowanie to prawie 3,2%. Jak widać banki też nas pie*rzą. Pomiędzy wypłacaniem na konto czy do Skrilla nie ma większej różnicy. Dopóki poker w Polsce jest nielegalny, będą nas Polaków doić, bo nie mamy alternatywy. Ja wypłacam na konto bankowe, bo nie lubię używać tych portfelów elektronicznych. W razie czego będę się z przyjemnością tłumaczył temu popierd*lonemu krajowi. Także pozdrawiam i życzę przyjemnej gry na stołach.

Odpowiedz
Cytat
Wladeczek80
Oldschool Grinder

Dlatego ,żeby cała zabawa była opłacalna trzeba założyć konto walutowe darmowe (T-mobile usługi bankowe np} i wymieniać $ albo euro w kantorach internetowych już od ok. 100$ jest na + w porównaniu do skrilla. Ponowie pytanie na temat tych przelewów powyżej 10k euro czy jest to kwota jednorazowego przelewu czy np suma przelewów za jakiś okres od jednego podmiotu...?

Odpowiedz
Cytat
eslav92
PokerStrategist

1. Mnie skrill kosztuje 10 Euro rocznie i biorąc pod uwagę wszelkie wygody jakie mi daje, nie uważam żeby mnie dymali.

2. Jak wypłacasz to daj znać, jeżeli przyczepią się do Ciebie i będziesz miał bujanie się po sądach. Chętnie zobaczę jak to wygląda, bo sam nie mam ochoty z nimi się szarpać.

3. Tutaj jest uzasadnienie uniewinniającego wyroku sądu za hazard on-line. Może się komuś przyda gdyby wpadł (wklej link i pobierz załącznik na dole):

https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Wyrok-s%C4%85du-uderza-w-ustaw%C4%99-hazardow%C4%85!_93772/

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez eslav92
3. Tutaj jest uzasadnienie uniewinniającego wyroku sądu za hazard on-line. Może się komuś przyda gdyby wpadł (wklej link i pobierz załącznik na dole):

https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Wyrok-s%C4%85du-uderza-w-ustaw%C4%99-hazardow%C4%85!_93772//blockquote >

Dzięki, z tak mocnym precedensem wybroni mnie w sądzie nawet Ferdynand Kiepski.

Odpowiedz
Cytat