Przejdź do forum
Table selection - N...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Table selection - NL5/NL10 - Table Scan Turbo

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,091 Wyświetlenia
SubSilver

witam wszystkich
mam pytanie odnosnie table selection na NL5/NL10. mianowicie: jakie kryteria stosujecie przy wyborze stolikow na tych limitach?

uzywam Table Scan Turbo i tylko poprzez niego siadam do stolikow - albo recznie albo poprzez AutoWaitList. kryteria jakie stosuje to:
1) jak najmniejsza ilosc regow
2) jak najwieksza ilosc fishow
3) jak najmniejsza liczba graczy na waiting list

kompletnie nie uzywam takich statystyk dla stolow jak VPIP, PFR, 3bet, AF, players per flop, known players itp. z doswiadczenia np widze ze jezeli jest duze VPIP, duze players per flop to na waiting list jest od 5 do 8 graczy. wiec siadanie do takiego stolika jest bez sensu itp.

jak juz pisalem uzywam 3 kryteriow:
1) mala ilosc regow - moje glowne i najwazniejsze kryterium. za rega uznalem graczy ktorzy graja 12 lub wiecej stolikow. oznaczam ich ikonka REGa w TST i kolorem czerwonym w PT4 i P*. w zaleznosci od godziny staram sie zeby na stoliku nie bylo ich wiecej niz 2. jezeli jest malo graczy to gram z 3 regami przy stoliku. jezeli dosiadzie sie 4 REG to wylaczam stolik, dlatego w slabych godzinach gram np 7-8 stolow zamiast 12.
2 - duza ilosc fishy - moje drugie najwazniejsze kryterium. za fishy uznalem 3 typy graczy:
- tacy z VPIP powyzej 35
- tacy z PFR ponizej 6 i VPIP powyzej 20 (calling station)
- tacy ktorzy graja na 1-3 stolikow.
3 - liczba graczy na waiting list - na dobra sprawe to biore pod uwage tylko stoliki na ktorzych jest albo 0 albo 1 gracz na waiting list. z racji tego ze na waiting nie siedza fishe to uznalem ze bez sensu jest sie dolaczac do stolikow gdzie jest wiecej graczy oczekujacych.

uzywalem przez chwile "table scoring" w TST ale niestety chyba nie zdalo to egzaminu albo nie potrafilem tego dobrze ustawic.

za wszelkie sugestie jak ustawic TST i do jakich stolikow sie dolaczac bylbym wdzieczny.
PS. caly czas mowimy o NL5/NL10 :)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
SubSilver Autor wątku
SubSilver

serio nikt nic?

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Ja niedługo będę zajmował się tworzeniem idealnych filtrów pod ten program, do tej pory jednak używam tylko jednego filtru; if fish=join. Fish jest u mnie określony jako gracz z VPIP powyżej 50 na próbce 100 rozdań. Przeważnie takich stołów jest około 10.

Używam tricku aby nie musieć za każdym razem dołączać do waitlisty, tz. jestem przez całą sesję zapisany do wszystkich waitlist ale inny program decyduje o tym, czy brakuje mi stolików i otworzyć czy po prostu czekać dalej na wszystkich waitlistach, ale to trochę bardziej skomplikowane.

Odpowiedz
Cytat
SubSilver Autor wątku
SubSilver

wystarczy 1 fish z vpip powyzej 50% i sie dosiadasz?
nawet jak obok niego bedzie siedzialo 7 regow?
grasz chyba NL10 z tego co kiedys widzialem, dobrze kojarze?

co do tych filtrow ktore bedziesz tworzyl to moge pomoc, albo ewentualnie bardzo chetnie po prostu zobacze rezultaty, takze pochwal sie jak cos stworzysz :)

PS. skoro jestes moderatorem to moglbys przeniesc ten temat do dzialu:
Pokerowe strategie i dyskusje o rozdaniach -> No Limit
bo chyba jednak tam bedzie bardziej pasowal niz tu gdzie go zalozylem :)

Odpowiedz
Cytat
PrafonumInt

Napisane przez trzasku

Używam tricku aby nie musieć za każdym razem dołączać do waitlisty, tz. jestem przez całą sesję zapisany do wszystkich waitlist ale inny program decyduje o tym, czy brakuje mi stolików i otworzyć czy po prostu czekać dalej na wszystkich waitlistach, ale to trochę bardziej skomplikowane.

Co to za trick? I na jakich roomach działa?

Odpowiedz
Cytat