Przejdź do forum
Study group PLO

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Study group PLO

28 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
2,444 Wyświetlenia

Rozważam utworzenie czegoś takiego jeśli znalazłbym chętnych. Nie wiem czy ktokolwiek tutaj gra w PLO, albo zamierza? Grupa docelowa miałaby być mała - kilkuosobowa i działać nie na zasadzie grupy wzajemnej adoracji, ale skupiać się na cięzkiej merytorycznej pracy nad swoimi umiejętnościami:D

W grupie panowałyby zasady zmuszające ludzi do aktywności typu:

- jeśli jakiś członek postuje rękę na forum, wszyscy inni muszą szukać dziury w całym, liczyć, myśleć no i dyskutować, a nie pisać nh, albo "no nie wiem". Jak członek grupy nie wie, to ma się dowiedzieć czego nie wie i dlaczego nie wie - takich ludzi nam potrzeba:D Oczywiśce postujący musi zadbać, by nie tracic czasu innych głupotami.

- jak ktoś kręci filmik ze swoją grą, a powiedzmy ma taki obowiązek raz na jakiś czas w zależnosći od ilości osób w grupie - wszyscy inni muszą dokładnie obejrzeć, czukać błędów, zanalizować i porównywać przemyslenia, by wypracować użyteczne wnioski dla wszystkich.

- każdy musi wykazać się kreatywnością i szukać nowych koncepcji w filmikach, artach, książkach czy własnej głowie, oraz ciekawych rozdań w sieci.

Oczywiście wspólne sesje live itd to standard.

Ciekawi mnie czy znaleźliby się ludzie, którzy czuja się na siłach i chcieliby w tym uczestniczyć aktywnie i z pełnym zaangażowaniem i mają na to czas. Dobrze byłoby, gdyby chętni mieli jakiś bagaż doświadczeń w grze w pokera i czują, że poker jest dla nich, a nie tylko chcą się tgo dowiedzieć (doświadczenie nie koniecznie w PLO co oczywiście byłoby piękne:D) i jakiś rozsądny bankoll powiedzmy na PLO25 minimum.

Ciekawi mnie też kto byłby chętny na coś takiego w innych grach - FL, NL, HU czy S'n'G?

27 odpowiedzi

Mysle, ze pomysl fajny, ale jak narazie nie dla mnie. Gram w PLO od 3 dni i zauwazylem, ze ta odmiana ma duży potencjał i mozna tam nieźle zarobic bo na niskich limitach ( nie wiem jak na wyzszych) ludzie zdacydowanie przeceniaja wartosci swoich rak !

P.S. Wczoraj musiałem stracic 1BI zeby sie dowiedziec, ze w PLO nie liczy sie kolor gdy na boardzie leżą np. 4 piki a w ręku ma się tylko 1 karte pik :( :D

Olorion

marzy mi sie takie cudo do nl sh :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ztn555 napisał
P.S. Wczoraj musiałem stracic 1BI zeby sie dowiedziec, ze w PLO nie liczy sie kolor gdy na boardzie leżą np. 4 piki a w ręku ma się tylko 1 karte pik :( :D

lol

Pomoge Ci troche i oszczędzę Ci być może 1 BI:D

masz na ręku: AK34

board: 77335

Nie masz fula!!! :D Nawet Panadol w pierwszym momencie sie na to złapał:D

Qsypal

Co do PLO chętnie bym polepszył swojego skilla ale nie wiem czy będę miał na to aż tyle czasu. Bardziej interesowałyby mnie jakieś zabawy z SnG oraz z HUnl.

pzdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PLO jest w tej chwili na miejscu nr 1 i bankowo będę się uczył nawet sam, bo zdaje się na zasadach jeki proponuje cięzko będzi znaleźć chętnych Jednak ostatnie zdanie w pierwszym poście dodałem dlatego, że jeśli powstałaby mozliwość takiej naprawdę poważnej kilkuosobowej grupy w NL HU albo może nawet NL SH czy MT S'n'G - rozważyłbym to bardzo poważnie, a myslę że np Masqb lub nawet Panadol też. Moznaby zmontować fajną kapelę zdolnych (tak - wliczam siebie:D) ludzi i naprawdę z tego korzystać.

Dla mnie ważne jest by taka grupa oparta była o założenie, że każdy ciągle, regularnie i z zapałem wnosi coś nowego, a jesli nie ma czasu lub chęci - odchodzi, zwalniając miejsce dla kogoś innego. Myslę, że to świetny sposób na motywację.

piachu01

Się piszę na to;)

Myślę, że byłbym zainteresowany (PLO).

adrd

Mi by odpowiadało takie coś, ale NL SH.

A1varo

Qsypal napisał
Co do PLO chętnie bym polepszył swojego skilla ale nie wiem czy będę miał na to aż tyle czasu. Bardziej interesowałyby mnie jakieś zabawy z SnG oraz z HUnl.

pzdr

No i jak tu mozecie nie doceniac gry na play - money - ja tam straciłem masę buy-inów, ale już wiem jak wyglądają układy w PLO :)

diablik7

Chetnie bym sie przylaczyl do NL SH.
Niestety 0 skilla, ale duzo czasu i duzo checi.

daropl

Mamy na myśli PLO FR czy PLO SH?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

daropl napisał
Mamy na myśli PLO FR czy PLO SH?

SH, FR, może nawet trochę HU.

diablik7 napisał
Chetnie bym sie przylaczyl do NL SH.
Niestety 0 skilla, ale duzo czasu i duzo checi.

To lepiej niż ktoś kto ma dużo skilla, ale nie ma czasu i chęci.

Rodrigo1988

Może byłbym chętny, ale sprecyzuj ile twoim zdaniem powinna liczyć grupa, czego osobiście się spodziewasz nakreśl jakieś cele które chcesz żeby grupa osiągnęła i napisz coś o tym kiedy planowałbyś ruszyć z taką grupą

d0c3n7

ja jestem jak najbardziej chetny, gralem/gram sporo w omahe wiec temat ogarniam, a chetnie zaangazuje sie w grupe, w ktorej mozemy wspolnie podnosic naszego skilla interesuje mnie glownie PLO sh i HU
pozdrawiam

kumiszcz

Ja chętnie bym się przyłączyła. Sporo grałam w życiu w Omahę (z różnymi skutkami) i z wielką przyjemnością nauczyłabym się jakichś konkretnych strategii. Problem tylko z bankroll'em do gry na tych stawkach.

Janosikgdy

Jestem chętny do NLSH, a z czasem NLHU.
Kiedyś powstała chyba taka koncepcja ale umarła, więc, jeżeli są jacyś chętni do NLSH to ruszajmy!;-)

LoveinKate

Przyznam że świetny pomysł autora. Jestem za NL SH

pozdrawiam:)

sedum77

A czy powstała jakaś Poker study group FL ?

Sam gram z Majstereo, kopolandem i petsamem. Oczywiście zapraszamy chętnych. Jeśli ktoś inny również tworzy konferencje itp. FL to prosze dać znac :) i pytanie tutaj - jaki program do przesyłu obrazu(pulpitu ze stolikami i statami) dla innych najlepszy? Pozdrawiam.

krzyziu1

Janosikgdy napisał
Jestem chętny do NLSH, a z czasem NLHU.
Kiedyś powstała chyba taka koncepcja ale umarła, więc, jeżeli są jacyś chętni do NLSH to ruszajmy!;-)

Jestem chętny! mchmielo na swoim blogu tez zbiera ludzi do nl sh, oczywiscie na mikrostawkach.