Witam!
Mam pytanie dotyczące strategi "short stack". Jezli będe grała wedle tej strategii nawet z 9 przeciwnikami to czy predzej nie strace swoich pieniędzy poprzez Blindy?
Zanim wejdzie mi ta reka z ktora moge grac to chyba minie troche czasu.
im wiecej osob przy stole tym lepiej, musi byc conajmniej 7+ty!!
generalnie 9/10 to nie ma wielkiej roznicy!! Najwazniejsze zebys unikal naprawde krotkich stolow!!
No trochę czasu może minąć
Dlatego właśnie często gra się na kilku stolikach jednocześnie.
Po drugie, jeśli grasz zgodnie z SSS, to wchodzisz z 20 dużymi ciemnymi na stół. To nie tak mało. Pozwala to na wpłacenie około 13-15 zestawów blindów (mały i duży blind). Blindy płacisz raz na dziewięć czy dziesięć rozdań, więc Twój stack pozwala na obejrzenie jakichś 130-150 rąk zanim zjedzą Ci go blindy. Spokojnie znajdziesz coś do rozegrania
No tak jesli to wychodzi tyle rak co piszesz to faktycznie moze cos z tego byc.
Potrzebna bedzie tylko cierpliwosc. Na poczatek postaram sie pograc na 4 stolikach;)
dziekuje za info
A ja radze ci zamiast grac przeczytac z 2 razy jeszcze artykuły bo jesli nie wiesz takich rzeczy to marny twoj los i to szybko. kolega zapomniał dodac ze nalezy miec cały czas 20BB na stole a nie czekac az na Blindy zjedza tylko dokupywac
mchmielo napisał
A ja radze ci zamiast grac przeczytac z 2 razy jeszcze artykuły bo jesli nie wiesz takich rzeczy to marny twoj los i to szybko. kolega zapomniał dodac ze nalezy miec cały czas 20BB na stole a nie czekac az na Blindy zjedza tylko dokupywac
Tak naprawdę, to nie cały czas, bo dokupujesz do 20, jeśli masz stacka mniejszego niż 15 big blindów. No ale fakt faktem - zapomniałem o tym wspomnieć
galer napisał
mchmielo napisał
A ja radze ci zamiast grac przeczytac z 2 razy jeszcze artykuły bo jesli nie wiesz takich rzeczy to marny twoj los i to szybko. kolega zapomniał dodac ze nalezy miec cały czas 20BB na stole a nie czekac az na Blindy zjedza tylko dokupywacTak naprawdę, to nie cały czas, bo dokupujesz do 20, jeśli masz stacka mniejszego niż 15 big blindów. No ale fakt faktem - zapomniałem o tym wspomnieć
![]()
Tak naprawde to powinno sie strac miec cały czas 20BB i dokupywac kiedy tylko sie da, a najlepiej ustawic auto-rebuy.
mam pytanie dotyczace BM i SSS. Czy granie dwoch i wiecej stolikow NL10 jest juz niezgodne z BM? Przy startowym 50$ siedze przy dwoch stolikach z 4 dolcami a limit wyzej siedzial bym na jednym stole za 5$ i to juz nie bedzie zgodne z BM
Zasada jest taka: im więcej stolików, tym większy może być Twój zysk, ale:
- pod warunkiem, że ogarniasz wszystkie stoły i nie łapią Cię sitouty!
Faktycznie, 2 stoły, a zwłaszcza dla shorta, to idzie się zanudzić na śmierć. Taką najmniejszą optymalną liczbą jest 6, spróbuj, a jak ogarniesz, to dołóż więcej sobie. Ale pod żadnym pozorem nie przechodź z tej okazji na wyższy limit!
Po prostu w SSS gramy ok. 7% rąk startowych, dlatego jak odpalisz więcej stolików, to powinieneś mieć trochę więcej tych grywalnych kart, lepsze to, niż po chwili wbijać all-in z 27o z nudy na 2 stolikach
Pozdrawiam.
Ja bym Ci polecił zacząć od 4 stolików. Co jakiś czas zwiększaj ich liczbę, jeśli czujesz że to za mało, lub zmniejszaj jeśli się nie wyrabiasz.
Polecam Ci film z sekcji angielskiej "Termin8tor session review" (bodaj 4 części), albo filmiki magica.
A właśnie, co do SSS. Dlaczego teraz zaleca się granie TT+ i AK w przypadku reraise'u za mną na preflopie, zaś kiedyś liczyło się ratio remaining money : initial raise? Wtedy był nieco inaczej:
4:1 => JJ+, AK
2,5:1 do 4:1 => TT+, AQ+
<2,5:1 => any two
Który sposób rozgrywania wydaje się Wam lepszy?
To ja mam pytanie odnosnie multitabling dla tych co graja powyzej 6 stolow. W jaki sposob rozmieszczacie te stoly na pulpicie? Ja mam rozdzielczosc 1680x1050, ale powyzej 6 robi sie juz niezly tlok i ciezko zobaczyc wszystkie stoliki. Gram na normalnej, a nie zmniejszonej wersji bo te sa strasznie meczace, kiepsko widac statystyki i stacki zawodnikow. Domyslam sie tez ze pokerroom i rodzaj stolika ma znaczenie, bo np. na PP speed ma sie tylko 15 sekund na decyzje, nie mozna wiec sobie pozwolic na zbyt dlugie szukanie.