Statystyki - czyli cos bez czego ciezko jest sie obejsc na wyzszych limitach... na pewno znacznie ulatwiaja podejmowanie pewnych decyzji... ale czy portafimy je w pelni wykorzystac? przyznam sie szczerze ze nie uzywam ich od dawna... powod? bardzo prosty... moja gra z czy bez nich jest bardzo podobna... mimo wszystko dzieki statystykom szybciej wiadomo z jakimi graczami ma sie do czynienia... siadamy do stolu i jesli tylko mamy odpowiednia ich ilosc to od razu wiemy ktorzy gracze sa tight ktorzy loose ktorzy chetniej oddaja blindy a ktorzy zaciekle o nie walcza... jednak ciezko jest "poczatkujacemu" graczowi (ja wciaz sie za takiego sie uwazam) korzystac z tej wiedzy... dlatego zakladam temat dotyczacy statsow...
przyznam sie z reka na sercu ze nie grzebalem za duzo w internecie chociaz watpie aby dalo sie duzo znalezc na ten temat... w dziale strategia tez w oczy nic mi sie nie rzucilo... licze tutaj na znacznie bardziej doswiadczonych graczy ze podziela sie swoja wiedza... zwlaszcza trenerzy i ci ktorzy w pokera graja tak dlugo ze ciezko im jest sobie wyobrazic gre bez statystyk... jesli to mozliwe to chcialbym zebyscie napisali tutaj co potraficie powiedziec o graczach siedzacych przy stole patrzac na cyferki pokazywane przez wasze trackery... napiszcie jak te statystyki wykorzystujecie... chodzi mi o zwykle proste rzeczy poczynajac (typu steal/resteal) a konczac na takich zagraniach ktorych normalnie bez statystyk byscie nie podjeli... kto wie moze ktos nawet podjal by sie napisania jakiegos artykulu na ten temat zwlaszcza ze jest to dosc ciekawa sprawa... mam nadzieje ze osoby o ktorych pisalem wyzej chetnie sie tutaj wypowiedza... licze tutaj na Panadola magica wanpiego mastera riverneeda moro i cala reszte ktora powinienem tutaj wymienic...
mam nadzieje ze dzieki wam za jakis czas bede mogl wpelni wykorzystywac statystyki ktore posiadam na przeciwnikow ktorymi gram co znacznie poprawi moja gre... czego i wszystkim innym czytajacym ten topic graczom serdeczenie zycze:)
EDIT: oczywiscie jesli ktos zna jakies ciekawe artykuly dotyczace tego tematu to rowniez zapraszam do umieszczenia tutaj odnosnikow do tych stron...