Przejdź do forum
Standard Variation ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Standard Variation rush vs zwykłe stoliki

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
789 Wyświetlenia
ablazer
Elite Grinder

Zapewne niektórzy z was wiedzą, że mamy taką statystykę jak standard variation w HoldemManagerze (możliwe, że w PT też). Mniejsza jak się ja liczy, pokazuje ona mniej więcej jak duże są odchylenia w naszej grze (tzn. swingi). Mnie bardziej pod tym względem interesowało by porównanie jak wygląda różnica pomiędzy rushem a zwykłymi stolikami. Ofkors nie można tego mierzyć na dwóch różnych graczy. Potrzebuję zatem kogoś kto:

1. Gra w krótkim okresie (2 miesiące) rusha i zwykłe stoliki na tej samej platformie (czyli ftp.)
2. Ma ponad 20k rąk na rusha i na zwykłe stoliki w tym terminie
3. Wszystko jest z jednego limitu (Najlepiej jakby to było z przedziału NL50-NL200 bo to mnie interesi, ale NL25 też może być)
4. Udostępnił by mi swoje standard variation, jakieś bb/100 itp.

Z góry dzięki jak ktoś się taki znajdzie ! :)

5 odpowiedzi
Mocnym
Oldschool Grinder

Gdzie jest ta statystyka dostępna?

Statystyka to Standard Deviation big blind :) taką znajdziesz w HM i PT3

Pozdrawiam

ablazer Autor wątku
ablazer
Elite Grinder

Napisane przez Mocnym
Gdzie jest ta statystyka dostępna?

Ooo..sory, faktycznie standard deviation :)

Dostępna jest w report -> dajesz na plus -> z menu wybierasz statystykę nazwaną jak poniżej.

Mocnym
Oldschool Grinder

Myślę, że platforma nie ma nic do tej analizy, a moje dane mogą się do czegoś przydać:

FTP Rush Poker NL10 38473 hands std dev bb=49,40

Pokerstars NL10 29520 hands std dev bb=55,99

Wszystkie ręce rozegrane w okresie od 21 września 2010 do dzisiaj.

Jakieś wnioski z tego można wyciągnąć?

ablazer Autor wątku
ablazer
Elite Grinder

Mhmm no ja na przykład spodziewałem się większej wariancji na rushu. Zastanawiałem się, czy duże swingi na rushu spowodowane są 'bardziej swingową' grą - czyli większym fancy play i wrzucaniem kasy, czy też dużą liczbą rozegranych rąk w krótkim czasie. Z tego co wkleiłeś wynika, że rush nie różni się bardziej pod względem swingów od zwykłych stolików - duże spadki i duże wzrosty wynikają raczej z dużej ilości rozegranych rąk w krótkim momencie.