Przejdź do forum
SSS >> BSS - gra na...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS >> BSS - gra na demie

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
667 Wyświetlenia

Witam.
Od niedawna jestem na forum i jak każdy zaczynam od SSS.

Obecnie wyrabiam bonus 100 $ od PS i będę miał bankrol na nl 4 BSS

Czuję że SSS nie jest dla mnie dobrą strategią, zwłaszcza od momentu gry ze statystykami. Gra sss na pewno może być dochodowa, ale czuje że zanim dojdę do np do nl50 znudzę się taką machinalną grą i nie będę miał motywacji do nauki.

Poza tym mieszkam w akademiku gdzie ostatnio dużo się tłucze w pokera i dochodzi do tego że przez to sss nie umiem zagrać z chłopakami na pełnym stacku ;)

Zastanawiam się czy póki nie wyrobie tego bonusu byłby sens pograć z godzinkę dziennie na demie na pp. Co prawda jest tam ogromna oglądalność flopa ale mógłbym przyswoić sobie chociaż ręce startowe.

7 odpowiedzi
RockyRaccoon

yyy na demie tzn?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na wirtualne pieniądze

Mooris

witaj

Gra na wirtualne pieniądze jest NAJGORSZĄ metodą do takich eksperymentów, gra się tam zupełnie inaczej - ludzie mają świadomość że nie grają na prawdziwe pieniądze i zachowują się nieprzewidywalnie - jest to raczej zabawa i nie traktowałbym tego jako nauki.

Na Twoim miejscu studiowałbym artykuły, poza tym aby grać BSS potrzebny jest odpowieni kapitał a z tego co napisałeś jesteś osobą która dopiero zaczęła więc nie sądzę, że BSS będzie na początek dobry

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam. Dzięki za pomoc!!
Z tego co czytałem 150 $ jest odpowiednie dla BSS na nl 4

Kiedy sukcesywnie grając strategią Short Stack uda Ci się zarobić 100$, możesz zacząć grać strategią Big Stack. W tym wypadku będziesz zaczynał od poziomu No-Limit $0.02/$0.04 - artykul "Strategia big stack: bankroll management"

;)

arturh

jak cie się nudzi SSS to graj sobie na NL2 BSS.
Jeżeli SSS ci nie odpowiada to po co się tego uczyć skoro sposób gry BSS jest zupełnie inny? Może ci się to przydać jeżeli chcesz grać w przyszłości vtight

Lepiej grac Nl2 niz na wirtualne pieniazki.Radze uczesniczyc w treningach i czytac arrtykuly i zanim sie obejrzysz bedziesz miazdzyl kolesi nie tylko z akademika:)