Przejdź do forum
Słabe początki???

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Słabe początki???

29 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,123 Wyświetlenia
k0nti10
PokerStrategist

Witam. Tydzien temu zarejstrowalem sie na PS i dostalem kapital startowy. No i po przeczytaniu artykulow na temat sss i ogladnieciu wszystkich filmikow ktore moglem zaczalem pogrywac na nl10. Dotad rozegralem prawie 6k rak no i stwierdzam ze jest do dupy. Jak na poczatku bylo jeszcze nawet dobrze to wczoraj poplynalem i to strasznie. Gram very very tight, podpieram sie narazie tabelami i wchodze do gry tylko z tym czym moge a i tak dostaje w dupe od jakis fishy co sprawdzaja z wszystkim i zawsze trafiaja cos lepszego ode mnie. Chcialbym sie dowiedziec jaki wy mieliscie poczatek? Bo jak narazie to jestem jakies 24$ w dupe i robie sobie przerwe, zainstalowalem elephanta i mam zamiar zaczac grac dopiero w nastepnym tygodniu, zreszta i tak chyba mam mature za 3 dni wiec trzeba stworzyc jakies pozory ze cos sie ucze. Czy moglby mi ktos powiedziec jak bylo u was na poczatku, wiem ze odrazu nie musze wygrywac wszystkiego no ale zeby miec takiego nie farta i dostawac w dupe z AA/ KK kilka razy pod rzad? No i nie wiem co teraz robic no bo jak tak dalej pojdzie to zaraz strace te 26$ i bedzie dupa blada. Nizej zamieszczam wykres z mojej kilkudniowej gry. Moze jakies rady?

28 odpowiedzi

zreszta i tak chyba mam mature za 3 dni

xD

kNoq001
PokerStrategist

przede wszystkim wklej rozdania ze swojej gry, zapewne popelniasz bledy jak kazdy poczatkujacy ( tu masz dzial https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=61 )

osobiscie mialem identyczny poczatek jak Ty, chwile do gory i ostro w dol - jednak bylo to spowodowane tylko i wylacznie tym ze nie stosowalem sie za bardzo do zalozen sss tak wiec wstaw kilka rozdan i zobaczymy czy rozgrywasz je dobrze

mamoto
Elite Grinder

Granie na 3dni przed matura jest wedlug mnie -EV :)

Odpusc sobie pokera na ten okres i wroc jak juz bedziesz mial wszystko zdane - zobaczysz zacznie ci lepiej isc.

Teraz moze sobie przypomnij co tam sie juz do tej pory nauczyles na egzamin maturalny.

:f_cool:

Popowtarzaj sobie lepiej może materiał, żebyś na maturze nie dostał bad beat'a : D

Ja bym na twoim miejscu rzucil sss,zdal mature a pozniej poczytal podstawowe artykuly z limit holdem,poszedl do walderama na trening 5/10 centow i zaczal tam zbijac kase.Napewno wyjdzie ci to znacznie lepiej niz sss.

k0nti10 Autor wątku
k0nti10
PokerStrategist

W sumie to nie chcialem rad dotyczacych mojej matury bo o nia sie nie martwie. Nigdy nie mialem problemow z nauka i material mam juz opanowany, tak ze nie musicie sie tak strasznie o mnie martwic i udzielac mi rad co do mojej edukacji;p Lepiej by bylo jak by niektorzy politycy zaczeli sie martwic o swoje wyksztalcenia, potrafia jedynie co raz wszystko zmieniac takze dotyczace matur a sami ledwo je pozdawali. A pozniej sie Polacy dziwia czemu jest zle w kraju, afera goni afere jak jeden z drugim zero wyksztalcenia no ale poslem moze byc. No ale wracajac do gry to zaczne juz po wszystkim. I zostane przy sss bo to mi najbardziej odpowiada. Tylko bede musial poszerzyc swoja wiedze na temat tej strategii i mam nadzieje ze bedzie dobrze:) I prosze o rady co do gry a nie matury;p

Dzieki kNoq001, powrzucam kilka rozdan do analizy.

SamRadziwill
Elite Grinder

Moje rady to: ponowne przeczytanie artykułów (i nie kombinowanie w grze po swojemu ;)), obejrzenie kilku filmików, udział w kilku treningach i wrzucanie problematycznych rąk na forum.

Wiem, nic odkrywczego pewnie Ci nie powiedziałem, ale to najlepsza droga poprawiania umiejętności :f_cool:

Pozdrawiam :)

kamil90
PokerStrategist

akcja z zycia, przed zaliczaniem polrocza:

-maniek co robisz?
-powtarzam sobie.
-a co powtarzasz?
-ze bedzie dobrze, bedzie dobrze :D

Ja od razu zacząłem od BSS. SSS wydawała mi się nudna. Sam dopłaciłem 100 $ do P* i od razu hop na limit 0,10/0,25. Byłem jednym z tych lucky river fischów , którzy tak wkurzają graczy na tym forum. Po miesiącu z bonusami uzbierało się 450$. Przeczytałem tylko artykuły basic i może ze 3 brąz. Wiekszość wydała mi się niepotrzebna np. o bankroll menagment.
Przeniosłem się na Titan po nowy bonus i tu szybko zostałem sprowadzony na ziemię. Myślałem oczywiście że to wina softu. Z powrotem do P*, a tu to samo -lanie i skromny juz bankroll. Przemyślenie - intensywna nauka z PS i ciągła analiza dlaczego przegrywam. Zatrzymałem spadek ,ale były swingi up&down. Dalsza nauka , analizy i od listopada wszystkie miesiące na plusie.
Według mnie klucz do wygrywania tkwi w tym żeby nauczyć sie przegrywać.
Trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć fold w rozdaniu i kiedy odejść od stołów.
Wydaje sie proste , ale to jest najtrudniejsze. Bo jak opanujesz materiał zawarty w PS musisz mieć dni że będziesz wygrywał. Problem by nie przegrać za dużo w tym tzw. downswingu.

Tyb3r
PokerStrategist

"Wiekszość wydała mi się niepotrzebna np. o bankroll menagment."

Głupota.

"Według mnie klucz do wygrywania tkwi w tym żeby nauczyć sie przegrywać."

Mądrość.

Powodzenia.

Na początku robiłem wiele głupot. Im prędzej sie je wychwyci tym więcej pieniedzy się zaoszczędzi.

k0nti10 Autor wątku
k0nti10
PokerStrategist

Juz po maturze wiec i chyba wyniki lepsze:) A do tych ktorzy tak sie martwili moja matura to dziekuje za wsparcie :D W sumie dobrze mi wszystko poszlo;p No ale nie bede mowil o maturze. No wiec zasiadlem ponownie do stolikow z nadzieja wybicia sie w gore no i jakos sie udalo:) Pogralem kilka dni na luzie i wydaje sie byc dobrze. W pierwszy dzien po przerwie odrobilem 25$ a w nastepny juz w dupe 16$. Troche mnie to dobija ale odrobilem juz i mam nadzieje ze wkoncu jakos pojdzie tylko w gore i przekrocze magiczne 55$ ktorych za ciula pana ani razu jeszcze nie przekroczylem. No ale wydaje mi sie ze jestem na dobrej drodze i juz nie bede tak spadal wpizdu ?(. Nadal pykam sobie sss, zeby skonczyc bonusa. Mam ponad polowe wymaganych pkt, jeszcze nie zbankrutowalem i ogolnie +4$ wiec chyba nie jest az tak zle. Ponizej zamieszczam aktualny wykres za maj po rozegraniu prawie 6k rak.

Oraz kilka wygranych rąk:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP2$10.51:///////;MP3$9.80:///////;CO$2.21:///////;BU$1.90:///////;SB$6.90:///////;BB$5.64:///////;UTG1$1.45:///////;UTG2$10.49:///////;MP1(Hero)$2.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP1 with Q:c, Q:d.
CO posts deadblind, UTG1 raises to $0.2, UTG2 folds, Hero raises to $0.6, 5 folds, BB calls $0.50, UTG1 calls $0.40.

Flop: ($1.95) Q:h, 9:s, 8:c (3 players)
BB checks, UTG1 raises to $0.85(All-In), Hero calls $0.85, BB raises to $4.4, Hero calls $0.55.

Turn: ($8.60) K:h (3 players)

River: ($8.60) 3:c (3 players)

Final Pot: $8.60.

Results follow:

BB shows three of a kind, eights (8:h 8:s)
Hero shows three of a kind, queens (Q:c Q:d)
UTG1 shows two pairs, kings and queens (K:s Q:s)
Hero wins with three of a kind, queens (Q:c Q:d).

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$8.39:///////;CO$9.70:///////;BU$12.48:///////;SB(Hero)$2.05:///////;BB$1.80:///////;UTG2$3.42:///////;MP1$18.15:///////;MP2$12.39:///////;[/tg]
Preflop: Hero is SB with Q:s, Q:h.
UTG2 folds, MP1 raises to $0.3, MP2 folds, MP3 calls $0.30, 2 folds, Hero raises to $2.04, BB folds, MP1 calls $1.74, MP3 calls $1.74.

Flop: ($6.22) 6:d, 2:h, 3:d (3 players)
Hero raises to $0.01, MP1 raises to $16.11(All-In), MP3 folds.

Turn: ($22.34) 5:d (2 players)

River: ($22.34) 9:s (2 players)

Final Pot: $22.34.

Results follow:

Hero shows a pair of queens (Q:s Q:h)
MP1 shows a pair of sevens (7:d 7:s)
Hero wins with a pair of queens (Q:s Q:h).

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB(Hero)$2.00:///////;UTG2$1.89:///////;MP1$14.25:///////;MP2$26.37:///////;MP3$3.54:///////;CO$1.95:///////;BU$1.70:///////;SB$1.90:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with K:d, K:c.
UTG2 folds, MP1 calls $0.10, MP2 calls $0.10, MP3 calls $0.10, 3 folds, Hero raises to $0.5, MP1 calls $0.40, MP2 calls $0.40, MP3 calls $0.40.

Flop: ($2.05) J:d, 4:h, K:s (4 players)
Hero checks, MP1 checks, MP2 checks, MP3 raises to $3.04(All-In), Hero calls $1.50(All-In), MP1 folds, MP2 folds.

Turn: ($6.59) 2:h (2 players)

River: ($6.59) 8:s (2 players)

Final Pot: $6.59.

Results follow:

Hero shows three of a kind, kings (K:d K:c)
MP3 shows high card ace (3:c A:c)
Hero wins with three of a kind, kings (K:d K:c).

Wlasnie zaczalem grac i mam wrecz identyczne sytuacje. Poki co jeszcze odrabiam downswing -27$. Wczoraj pod rzad poszlo pare slodkich rozdan i juz tylko -6$. Czasami krotka przerwa zdecydowanie mi pomaga, najlepiej porobic cos zupelnie nie zwiazanego z pokerem. :)

kNoq001
PokerStrategist

1 rozdanie - all in flop
2 rozdanie - rozumiem ze nie dalo rado wejsc all in pf sam czasami mialem takie bugi ze trzeba bylo splacic 0.01$ na flopie
3 rozdanie - all in pf na SB i BB przy 3 limperach wchodzisz all in

cautionhot
PokerStrategist

No to dobrze słyszeć, że ktoś oprócz mnie też przegrał na dzień dobry prawie 30$ z bonusu :) Wiadomo - błędy raczkujących, ja też się dziwiłem czemu przegrywam AK, ale po przeanalizowaniu kilkudziesięciu rozdań dokładnie okazało się, że najwięcej przegrywam na głupich błędach i nie świadomemu nie trzymaniu się strategii. Fajnie by było gdybyś założył wakacyjnego pokerowego bloga. Przemyśl to :)

Jeszcze troche czasu poczekam, pare spraw do odhaczenia mam w miedzyczasie. Juz i tak zaczynam olewac zycia dla pokera ;b

michalstanislawgodlewski
PokerStrategist

Ja zacząłem grać po połowie lutego i skończyłem w połowie kwietnia. Miałem takie okresy, że pula lekko oscylowała wokół jednej wartości, ale też zaliczałem duże spadki, po których nie było niestety dużych wzrostów. Do realizacji bonusu otrzymanego od PS na PartyPoker dzieliło mnie 122 pkt. Początkowo starałem się obracać określoną sumą pieniędzy tak jak w poprzednim serwisie, ale jak zobaczyłem, że dzięki tej strategii znacznie dłużej trwa obrócenie zadanego limitu pieniędzy zacząłem grać godzinę dziennie. Potem jednak wzrost punktów był zbyt wolny i postanowiłem przejść na tryb dwugodzinny. Dzięki temu trochę wydatniej szło mi zdobywanie punktów. Uważam, że mimo iż nie udało mi się zrealizować bonusu i wyjść dużo ponad niego aby móc coś wypłacić mój postęp w grze jest zauważalny, gdyż poprzednio obracając 48,33 $ udało mi się tylko nieznacznie podwoić tą sumę do chyba 92 $. 178 $ z 49 $ jest zatem niemałym sukcesem. Obecnie dalej gram na PartyPoker w turniejach freeroll odnotowując skromne wygrane. Nie mam jednak ochoty, ponieważ wiem jak skończyły się te dwie poprzednie próby, wprowadzać wygrane środki do gry. Grywam też w PokerTH oraz w jedną z różnych gier poświęconych temu pokerowi w komórce. W obu udaje mi się dochodzić do systuacji sam na sam, ale jeszcze na tym etapie kończą się moje pomysł na grę, bo trochę takich spotkań przegrałem.

witajcie

no mam dokładnie to samo. Od dawna gram w pokera , ale dopiero od niedawna w necie no i cóż dopiero teraz zaczyna sie prawdziwe rozkminianie tematu . Strategia, tabelki brm. Ja naprawde wierze ze jest w tym sens i logika i matematyka ale ....przegrywam narazie 15$ bo gram na mikro stawki ale to naprawde dołujące. Człejk stosuje sie do tych wszystkich mądrych rzeczy które przeczytał i wtapia.
Analizuje swoja gre na pt oczywiscie widze błedy ....poprawiam gre ale dalej w dół. Ale gdy zapominam o brm wchodze na stoły z wiekszymi blindami nagle wygrywam. Nie kumam pomocy

feeze, to tylko zbieg okolicznosci ze jak lamiesz BM to wygrywasz =). To wynika z czystej matmy, ze na mikrolimitach tak lamia TAGow - wiecej sprawdzen z marginalnymi rekoma - wiecej suckoutow, ale tez wiecej oplaconych dobrych ukladow. Doceniam , ale nie przeceniam wartosc BM. Shotowalem na NL10 przy rollu 80$ =), shotowalem na NL20 przy rollu 200$ i shotuje na NL100 przy rollu 800$. IMO jak nie jestes jakos mega podatny na tilt mozesz spokojnie pozwolic sobie na shoty, ktore przy odrobinie szczescia szybko podbuduja Ci rolla i pozwola uciec z piekelnych czelusci kazdego roomu, czyli NL4 - NL10. Okres ,w ktorym gralem te limity zaliczam do najbardziej 'nerwogennych' 2 tygodni w moim pokerowym zyciu =). Teraz mam w swoim rollu czesc $$$ for fun na jakies smieszne gry, czasami Kamikadze, a czasami shota na jakis turek za duzo wiecej niz moge sobie pozwolic i pasuje mi taki uklad, jak jestem wkurzony to uruchamiam 'wirtualna strefe dla stiltowanych', hehe.

Z drugiej strony, czasem zaluje, ze nie jestem BM-konserwatysta, na pewno pozwoliloby mi to pewniej [ale mozolniej] zbudowac rolla i uniknalbym serii 8 porazek z 12 pojedynkow 25$ HU PLO H/L za z tym samym gosciem, co znacznie uszczuplilo mojego skromnego rolla - ALE JAK FARCIŁ. LOL

to tyle ode mnie.
POWODZENIA