Przejdź do forum
Short Stack Strateg...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Short Stack Strategy

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
443 Wyświetlenia
Pawellipa

Witam jestem początkującym graczem . Gram short stack jakiś tydzień . I mam pare pytań na temat zakładu kontynuacyjnego . Załóżmy że trzymam KK na pozycji środkowej nikt nie sprawdza podbijam do 0,4 $ Koleś na pozycji dealera wchodzi na flopie wypadają jakieś badziewne karty np. 3 2 7 to wtedy daje 2/3 puli tak?A jeżeli na flopie wypadnie As to mam spasować czy postawić zakład kontynuacyjny?? Wytłumaczcie mi to albo wskażcie jakiś dobry poradnik bo na poker strategy nie mogłem znaleść dobrego .Proszę o pomoc i z góry dzięki!

3 odpowiedzi
Tyb3r

Masz overparę: bijesz w 2/3 puli - jeżeli to więcej niż połowa Twojego stacka - all in.

Masz trash hand i 1 przeciwnika: bijesz w ok. 2/3 puli jeżeli to więcej niż połowa Twojego stacka all-in. Jeżeli dostaniesz sprawdzenia c/f chyba, że ulepszy Ci się układ.

Przeczytaj jeszcze raz arty, do których masz dostęp, powinno pomóc.

Krasu

Kiedy jesteś w sytuacji 1 vs 1 to zawsze jako pierwszy robisz zakład kontynuacyjny, nie ważne czy masz trash-hand czy made-hand.

237 dla KK to chyba dobry flop :D Ogólnie to w 90% wal cbeta nieważne jaki flop, jeżeli mamy na flopie jakieś AQJ itp wtedy to bet i przy callu niestety pasywanie chyba że turn poprawi nasza ręke. Kiedy raise to raczej fold, chociaż ja nigdy nie umiem zrzucić KK.