Jaka ręka w określonych warunkach jest lepsza od Royal Flusha?
Nie chodzi o to, która karta bije Royala, bo jest to najmocniejszy układ.
W pewnych warunkach ta ręka jest bardziej opłacalna od pokera królewskiego! Daje większe prawdopodobieństwo wygranej, największe z pośród wszystkich układów.
Dosyć już podpowiedziałem, zgadujcie
Original od bubel
kareta na stole z jackpotem![]()
Świetny pomysł! W sumie można potraktować to jako jedno z rozwiązań.
Nie jest to jednak odpowiedż, o którą mi chodziło. Dodam, że nie chodzi tu o żadne dodatkowe pule, jedynie o pulę pochodzącą od przeciwników podczas rozdania.
Set, bo zawsze znajdą się debile co sprawdzą all-ina z parą albo z 2 parami, a nawet jeżeli przeciwnik ma gotowego flusha, albo str8`a, to mamy kupę outsów na full-hausa, albo karetę . A jaka nagroda za prawidłową odpowiedź?
Haha, Eclipt weź no bardziej wytłumacz swoją odpowiedź bo nic z niej nie skumałem
W jakich warunkach set jest bardziej opłacalny od royala?
niezabardzo rozumiem o co chodzi. majac royala prawdopodobienstwo wygranej jest rowne 1 ( no chyba ze nie uzywasz zadnej karty z reki bo na stole sie ulozyl) tak wiec zaden uklad nie moze miec prawdopodobienstwa wygranej wiekszej niz 1
Chyba trochę źle to sformułowałem. W takim razie mała poprawka.
W sensie większego prawdopodobieństwa wygranej miałem na myśli nie tylko samo wygranie rozdania, ale wielkość wygranej, udział w puli.
Większa szansa na zgarnięcie całej puli.
Mam nadzieję, że wyczerpałem informacje.
Pozdrawiam
kareta jokerów <lol> ... ale się uśmiałem przed snem
jeszcze można dołączyć to całe five of kind z naciskarek w kasynach:) pozdro
Original od barbatos
Chyba trochę źle to sformułowałem. W takim razie mała poprawka.
W sensie większego prawdopodobieństwa wygranej miałem na myśli nie tylko samo wygranie rozdania, ale wielkość wygranej, udział w puli.
Większa szansa na zgarnięcie całej puli.
Mam nadzieję, że wyczerpałem informacje.
Pozdrawiam
Śmieszą mnie takie pytania, ktoś sobie coś wymyśli w główce i pyta się ludzi, żeby wpadli na to samo, tak samo ja bym mógł zapytać :
"w jakich warunkach 27o jest lepsze od AA"
odpowiedź: "jak na flopie leży 772"
tak więc odpowiedzi na Twoje pytanie może być mnóstwo i że ktoś nie wpadnie na taką której oczekujesz wcale nie oznacza, że nie myśli...
Koniec zagadki.
Moja odpowiedź to Staight Flush A-5 w grach typu hi/low.
Mając Royala w takiej grze kasy nie stracisz, ale jest duża szansa, że dużo nie zarobisz, bo ktoś będzie miał rękę low. Kto grał w hi/low, ten wie, jak często gracze trafiają low.
Jeżeli masz pokera A-5, to istnieje niewielka szansa, że ktoś ma lepszą kartę hi i jeszcze mniejsza, iż trzyma A-5.
Royal Flush jest najlepszą ręką hi lecz musi dzielić się z każdą ręką low oraz z każdym innym Royalem (stud).
Straight Flush A-5 jest najlepszą ręką low i dzieli się z kilkoma lepszymi układami hi oraz z każdym układem A-5.
W praktyce to wygląda tak, że mając pokera A-5, masz realnie większą szansę na zgarnięcie całej puli niż z pokerem królewskim.
Original od kuken
Śmieszą mnie takie pytania, ktoś sobie coś wymyśli w główce i pyta się ludzi, żeby wpadli na to samo, tak samo ja bym mógł zapytać :
"w jakich warunkach 27o jest lepsze od AA"
odpowiedź: "jak na flopie leży 772"
tak więc odpowiedzi na Twoje pytanie może być mnóstwo i że ktoś nie wpadnie na taką której oczekujesz wcale nie oznacza, że nie myśli...
otuż to >> bo juz zaczynałem sie zastanawiac czy jestem normalny skoro nie wiem...
ale przez przypadek poruszyłes tutaj kuken ESENCJE pokera
prawdziwą sztuką jest poznac mysli przeciwnika
wtedy i królewski poker nie jest potrzebny
skoro mozna wygrac 22 umiejetnie stosujac blef
Original od barbatos
Mając Royala w takiej grze kasy nie stracisz, ale jest duża szansa, że dużo nie zarobisz, bo ktoś będzie miał rękę low. Kto grał w hi/low, ten wie, jak często gracze trafiają low.
to tylko i wyjacznie jest mozliwe w grze stud/8.
jak grasz w omahe/8 nie ma konstelacji w ktorej ktos by mogl miec lo-hand na boardzie ktory umozliwia pokera krolewskiego.
Ty masz 7s 7c KQh, twój przeciwnik trzyma As Ad 2c 3s. Na stole leży:
AJh 5d Th 6c
sorry, masz oczywiscie racje! nie pomyslalem o tym ze as gra high i low.
ale wstyd