Gra cash. limit5/10centów na ipokerze. Na pełnym stacku 10euro. Z CO reisuje rękę QTo po limpie przede mną. Heads-up. Flop Apik 8 3 rainbow. Villian check. Ja check. Nie chcę robić puli. Myślę o zagraniu reise blef na turnie. Turn 6pik. Villian check, ja zagrywam za 0.60c do puli 0.95. Villian call. River 8pik. Board A86suited 83. Villian donkbet0.80 do puli 2.15, ja gram reise blef river do 2.4 żeby wygrać ok. 3euro . Jak często muszęwygrać żeby to zagranie mi się opłacało? Dzięki!
Jeżeli dla uproszczenia przyjmiesz, że przeciwnik zagra Fold (wygrasz) lub Raise (przegrasz) - to aby zagranie było opłacalne musisz mieć FoldEquity powyżej 44,90%

Obliczenie nie uwzględnia Rake.
I czy wygrana w przypadku sprawdzenia nie zafałszowuje trochę? Bo po callu jestem zawsze w plecy! z Qhigh
Napisane przez Paolo2609
dzięki wielkie. a jak się liczy ile to jest rąk? 9 na 20 muszę wygrać?
Na to wychodzi
Napisane przez Paolo2609
I czy wygrana w przypadku sprawdzenia nie zafałszowuje trochę? Bo po callu jestem zawsze w plecy! z Qhigh
Można uwzględnić w wyliczeniu co się stanie po Call przeciwnika. Tylko trzeba określić Range przeciwnika, użyć Equilaba i wstawić wartości z niego do arkusza w odpowiednie miejsce. Equilab nawet w wersji darmowe,j ma narzędzia pozwalające użyć go do tego typu wyliczeń.
Ale jeżeli jak napisałeś "... po Callu jestem zawsze w plecy!" - to nie ma sensu w ogóle brać go pod uwagę w tym wyliczeniu.
A możesz zrobić jeszcze to wyliczenie ile teraz wyjdzie? Bo ja kompletnie nie wiem jak to wyliczyć. Dzięki!
inwestycja / (pula + inwestycja) = wymagane fold equity.
Villain donkuje 0.8 do puli 2.15 (czyli pula wynosi już 2.95), Ty inwestujesz 2.4:
FE = 2.40 / (2.95 + 2.40) = 2.40/5.35 = 44.9%