Witam! Wiem, że temat był już poruszany kilkakrotnie ale ostatnie posty jakie da się znaleźć zawierają info o PT4 wersji beta i zbugowanym HM2, więc pytam obecnych użytkowników w co zainwestować, jako że HM1 niestety bez aktualizacji nie obsługuje nowych pokerroomów typu bwin. PS. Najbardziej zależy mi w sumie na opinii ludzi, którzy wcześniej korzystali z HM1 i się przerzucili na PT4. Pozdrawiam!
To zależy czego oczekujesz. HM2 jest nieco bardziej rozbudowany choć gwarantuje Ci, że 90% tych opcji nigdy nie użyjesz
PT4 za to bije na głowę HM2 pod względem stabilności i szybkości działania. Do tego PT4 obsługuje więcej niszowych roomów i dostaje szybko upadaty. Do tego oferuje więcej w standardzie, np. program do robienia notatek, wyszukiwanie leaków za które w przypadku HM2 trzeba grubo dopłacić.
Korzystałem z obu programów w obu wersjach, także chętnie dorzucę swoje 2gosze.
Jest tak jak pisze Edzior, HM2 to naprawdę rozbudowane narzędzie z tym, że większości z tych funkcji naprawdę nie użyjesz zapewne. Natomiast jeśli już chciałbyś skorzystać z Leakbustera bądź NoteCaddy to musisz bulić za każde narzędzie z osobna, tak samo jak z TableNinja i scannerami stołów.
Ja zacząłem korzystać z HM2 od samego początku, z tym że było to kompletne sito (czyt. więcej bugów niż działających funkcji) więc po 2tyg dałem sobie spokój. Później przerzuciłem się na PT4 i jest tam naprawdę kilka bardzo dobrze zrobionych rzeczy: kreator HUDa, bądź zarządzanie notatkami w NoteCaddy co masz dorzucone w pakiecie. Niemniej jednak po kilku tygodniach korzystania i po rozpoczęciu grania mass multitable okazało się że PT4 praktycznie nie wyrabia na moim kompie, który ma dopiero rok i wcale nie jest jakimś słabym sprzętem (4gb ram, dual core 2,3GHz). W międzyczasie do HM2 wydali pierdyliard poprawek i to sporo na +, w ostatnie kilka miesięcy program ani razu mi się nie wykrzaczył, działa naprawdę stabilnie a przede wszystkim bardzo szybko.
Podsumowując:
HM2:
+ bardzo szybki, można grać 26+ stolików i nie ma mowy o jakichś opóźnieniach
- słaby kreator własnych popupów (moim zdaniem )
- dopłacanie za każde dodatkowe narzędzie
- często spieprzone update'y gdzie trzeba wracać do poprzednich wersji
PT4:
+ bardzo przyjazne tworzenie własnych HUDów i popupów
+ gratisy jak NoteCaddy
+ jak wychodzi update to wiesz, że będzie działał od razu
- dużo wolniejszy niż HM2 przy kilku milionach rozdań (najlepiej widoczne przy aliasach
)
- jak dla mnie słabszy intuicyjnie (choć z PT3 korzystałem ponad rok, ale po przejściu na HM1 wszystko było ładniejsze i lepiej zorganizowane xD)
Jednym słowem: wybór należy do Ciebie
OK dzięki za odpowiedź. Czyli wydaje mi się, że grając 6-8 stolików i mając lapa 4letniego, szybciej i stabilniej będzie mi się sprawował PT4 ?♠_thumbsup: Ewentualnie jeszcze wytestuje oba, na okresy trialowe i wtedy zdecyduje. Jeśli ktoś też używa na wolniejszym sprzęcie to się wypowiedzcie.
Napisane przez hedgerocker
OK dzięki za odpowiedź. Czyli wydaje mi się, że grając 6-8 stolików i mając lapa 4letniego, szybciej i stabilniej będzie mi się sprawował PT4 ?♠_thumbsup: Ewentualnie jeszcze wytestuje oba, na okresy trialowe i wtedy zdecyduje. Jeśli ktoś też używa na wolniejszym sprzęcie to się wypowiedzcie.
Gram na co dzień na dwóch komputerach, które są ponad 4-letnie (ten szybszy to c2d 1,8ghz, 2gb ram) i na HM2 nie narzekam podczas gry. Poruszając się po sprawozdaniach z sesji czasami lubi zamulić, ale z całą pewnością da się tego programu używać w miarę komfortowo.