Chętnie bym odpowiedział Tobie oraz także i sobie bo to intrygujące ale chyba w tym moim elephancie po pierwsze nie ma czegoś takiego (choć przeglądałem go tylko pobieżnie) a po drugie niestety na początku gry nie stosowałem żadnego trackera oraz nie zapisywałem baz czego teraz żałuję.
Ja zabiore glos tylko raz w tym temacie.
Kiedy gralem wylacznie online wydawalo mi sie ze soft mnie rabie w d.
Kiedy zaczalem grac w realu okazalo sie ze jednak wszyscy mnie w ta d rabia.
Pozdro.
PS. Chodzi oczywiscie o pokera
Edytowane przez moderatora z powodu naruszenia regulaminu // Thorek
Prędzej czy pózniej taki temat musiał powstać ;D!! Nie od dziś wiadomo że jest kilka różnych stereotypów o roomach i według mnie bardzo czesto prawdziwe. Full tilt - wiecznie para v para i set na set. Z QQ myślisz który z graczy ten co cie jeszcze reraise czy ten co allin robi ma AA a który KK. Z doświadczenia turniejowego bo tylko takie mam na FTp powiem że widziałem strasznie dużo takich pojedynków i to nie dlatego że ludzie czekają na takie ręce. Kwestia przystosowania sie i zwracania uwagi na te pary.
Starsy - niedługo zmienią nazwe na riverstars z tego co słyszalem od znajomych, a ich próbka rąk tam wystarcza żeby takie domysły snuć. Ja dopiero sie wybieram na starsy wiec niech river bedzie ze mną. Party - tu z kolei powiem że soft mnie zaskoczył mile i nie dużo chorych akcji było a troche pogralem.
Ale teraz inny spisek bo ten odczułem najbardziej - tilt. Ludzie to nazywają tiltem ja to nazywam skreśleniem konta
jest moment w których kończy sie gra i zaczyna sie wieczny badbeat. Konto dostaje wielkie X i nic nie zrobisz, możesz zejść limity i tak w **** możesz zagrać troche innaczej i tak wtopa. Ciekawe czy serwis pozwala Ci wygrywac a potem nagle buum.
Takie rozważania sięgają troche za daleko i są słusznie traktowane z przymrużeniem oka, tak naprawde jesteśmy uzależnionymi hazardzistami którzy poprostu lubią siedziec i widziec jakieś karty przed sobą
Napisane przez Szahaj
Prędzej czy pózniej taki temat musiał powstać ;D!!
Nie ma miesiąca, żeby taki temat nie powstał
Możliwe dlatego że wątpliwości zawsze pozostaną. Mam nadzieję tylko że ten temat rozwiał niektóre z nich, konstruktywne wypowiedzi mogą tylko pomóc a nigdy nie zaszkodzić. Janusz i Szahaj doskonale to podsumowali. W realu też czasami akcje mogą się wydać "chore", więc nie pozostaje nic innego jak zagryźć zęby podczas entego rozdania gdzie trafiamy setem na wyższego (zapalić fajkę chociaż 3 minuty temu skończyliśmy palić poprzednią po tym jak nasze Asy dostały w ****- choć palenie szkodzi!!!) i zdobyć taką przewagę nad limitem dzięki której to nie będzie miało większego wpływu na nasze wygrane.
Ja mimo czy będę miał wątpliwości czy też nie i tak i tak będę grał i starał się zdobyć tą przewagę czego i Wam życzę. Pozdro
gadacie bzdury bo to normalne w pokerze, dlatego ROI na poziomie 5-10% przy grubym multitablingu jest sukcesem, wlasnie z uwagi na wariancje i tony badbeatow oraz przegranych coinflipow
to jest natura , przyroda, to tylko 52 karty w talii,nie da sie tego zmienic , nawet majac AZ albo TYLKO 80% vs 20%
prawdziwy skill wychodzi przy duzej probce i jak "najczestszym" podejmowaniu prawidlowych decyzji
Hey
Nie wiem czy to ktoś wcześniej wskazał, jestem w pracy i tylko szybciutko przeleciałem wzrokiem treść postów.
Kiedyś na PS doczytałem się jak przebiega sposób tasowania, w wolnym czasie poszukam tego. To co zwróciło moją uwagę to funkcja "randomize". Szczerze wątpię aby ktokolwiek używał tej funkcji w aplikacjach pokerowych. Pamiętam jednak że PS chwaliło się posiadaniem takiego oto urządzenia:
Hardware random number generator
Jak tylko znajdę to na stronach PS to podam link.
Na koniec, nie wieżę w istnienie "Doom Switcha" ani w inne teorie spiskowe. Poker roomy miały by zbyt wiele do stracenia, gdyby takie ozustwo wyszło na jaw. Wystarczy sobie wyobrazić ile taki poker room bez oszukiwania zarabia na minute z rake, jeśli średnio mają 20 tysięcy stołów grających.
[Edit]
Wszystko ładnie wyjaśnione w sekcji 'Shuffle'
Poker Stars algorytm tasowania
1. Sprzętowy generator liczb losowych do dla pokerroomów powinna być konieczność. Po pierwsze z tego względu, że algorytm generowania liczb pseudolosowych jest dosyć skomplikowany obliczeniowo, a pokerroomy potrzebują dużo losowości - serwery bez wspomagania sprzętowym generatorem by im się nie wyrabiały. Po drugie istniałoby zagrożenie, że ktoś wykorzysta słabości algorytmu pseudolosowego i będzie mocno ogrywał innych.
2. Pokerroomy jakoś nie chwalą się certyfikatami potwierdzającymi ich uczciwość i solidność, więc nie wiem na jakiej podstawie obrońcy pokerroomów wierzą im na słowo. Do banku też zanosicie pieniądze, bo mówi, że solidny, czy jednak patrzycie na gwarancje Skarbu Państwa i certyfikaty ISO? To, że pokerroomy nie robią oczywistych przekrętów nie znaczy, że nie dorabiają sobie na boku. Skoro święte krowy kapitalizmu USA mogły prowadzić kreatywną księgowość i robić inne przewały (Enron, Lehman Brothers), to na jakiej podstawie wierzycie w nieskazitelną uczciwość firm zarejestrowanych w rajach podatkowych?
3. Jak ktoś chce, to za stosunkowo niewielkie pieniądze może kupić ileś tam milionów rąk z danego pokerroomu i pomierzyć sobie różne odchyłki statystyczne. Bardzo fajny temat na pracę magisterską albo doktorską, więc co za problem? Mamy na sali studentów matematyki albo nauk pokrewnych?
Zgodzę się z kolegami wyżej. Kiedy zagrałem kilka razy z kumplami live, wtedy zobaczyłem co to się potrafi dziać na stole... Sam gram też na pokestars i nie jest aż tak źle, kumpel za to gra na full tilt poker i 80% jego AA i KK przegrywa z niższymi rękoma.
ja zawsze w takich tematach przywoluje rozdanko niejakiego Joska z USOPa. Dzierzyl on 66, flop 336, obaj AI na flopie. Opps A6, turn 3, river 3. Krupierzy sa rigged?
Napisane przez w11cked
Zgodzę się z kolegami wyżej. Kiedy zagrałem kilka razy z kumplami live, wtedy zobaczyłem co to się potrafi dziać na stole... Sam gram też na pokestars i nie jest aż tak źle, kumpel za to gra na full tilt poker i 80% jego AA i KK przegrywa z niższymi rękoma.
nooo! U mnie to samo, a nawet gorzej, nie ma dnia zebym swoich asow nie przegral! Normalnie z 90% bedzie.
Albo KK! AI, a tu na flopie as! Noszz kurde!
Myślę, że samo to, iż 99,9% osób, które wierzą w teorie RIGGED SOFT ma poziom basic, brąz lub srebro mówi samo za się...:)
Wy chyba zwracacie tylko uwagę na swoje porażki i każdą z nich skrzętnie zapisujecie, żeby właśnie w takich tematach się wyżalić. Według PT, to co się dzieje na FTP pokrywa się z podstawowymi obliczeniami. Też ostatnio straciłem dużą część mojego bankrolla, ale cóż, that's poker.
Widzę że temat wywołał nie lada dyskusję.
Estoroth - pisałem już wcześniej że P... (jak i wiele innych platform) posiada zaawansowane funkcje tasowania (sam jak kiedyś o tym czytałem kręciłem kursorem po ekranie jak szalony
żeby sprawdzić wpływ tego czynnika - nie dało efektu :D)
Cornrigs - Masz rację, my możemy jedynie spekulować. Może ktoś kiedyś zgłębi to bardziej pisząc jakąś pracę, wtedy nie będzie żadnych wątpliwości.
Saubon - właśnie o tym pisałem wcześniej "Chore akcje dzieją się wszędzie (jakiś czas temu nawet na Eurosporcie pokazywali jakis turniej i koleś przegrał karetą bodajże nawet asów z pokerem)"
Monika87 - Ty też masz po części rację z tego powodu że gracze którzy posiadają większy poziom po pierwsze mają bardzo dużą próbkę rąk a po drugie mają dużego skilla dowodzącego że to nie ma znaczenia na odnoszone zyski. Chodź nie chce nikogo szufladkować.
FunkyBahia - Mam nadzieję że nikt nie będzie się tu żalił z powodu przegranej ręki, bo nie o to chodzi. Ktoś może przegrać AA z powodu pecha , ktoś z powodu statystyki (bo własnie akurat przyszła pora na te 18%) a ktoś inny dlatego że po prostu zawalił i źle gra.
Sam nie jestem ani zwolennikiem rigged soft ani też tego że jest on całkowicie losowy. Choć po przeczytaniu wszystkich postów skłaniam sie jednak ku bardzo dużej losowości zbliżonej do realnej.Miałem nadzieję przeczytać konstruktywne wypowiedzi od osób które jakby nei było mają większą ode mnie wiedzę o pokerze oraz mają porównanie kilku różnych roomów jak i reala. Dużo z nich takimi było. Za co im dziękuję.
nooo! U mnie to samo, a nawet gorzej, nie ma dnia zebym swoich asow nie przegral! Normalnie z 90% bedzie.
Albo kiepsko rozgrywacie te asy, albo zwyczajnie pieprzycie głupoty.
AA vs random hand ma 85% szans na wygraną preflop, więc kiedyś to 15 rąk na 100 trzeba przegrać.
Kiedy twoje przebicie sprawdza 2 graczy z dowolnymi kartami, twoje AA ma już tylko 70% na wygraną więc 3 z 10 takich sytuacji jesteś w plecy.
Ostatnio Żelik odpadł z jakiegoś turnieju w pierwszym rozdaniu z AA.
USOP Wisła, pierwsze rozdanie Jack Daniels dostaje KK i po serii przebić przed flopem decyduje się na allina i trafia na AA.
Na USOPie w Krakowie asy były łamane kilkakrotnie.
Takich sytuacji jest masa (wystarczy poszukać w necie), a przecież to live, nie ma podkręconego softu.
Skoro coś jest matematycznie prawdopodobne, dlaczego miało by się nie wydarzyć?
W ruletce stawiając na czerwone masz 50% szans na wygraną, to nie znaczy że czarne nie może wypaść 15 razy pod rząd, natomiast w długim okresie czasu zawsze będzie 50%, tak samo nikt nie powiedział nie nie możesz kilka razy pod rząd przegrać z asami.
Ale do ku...y nędzy, w długim okresie czasu statystyki muszą się wyrównać!
Taka jest nasza wiara, taka jest nasza nadzieja, AMEN!!
sibulus - już się żalą. Wystarczy z resztą zobaczyć, który temat ma najwięcej postów na całym forum. Ten o bad beatach. Problem jest taki, że większość to źle zagrane ręce. Potem taki ktoś przegra kilka razy w ten sam sposób tę samą, mocną rękę i przychodzi krzyczeć o rigged sofcie. Ileż można?
Statystyki z mojego PT, ponad 40k rąk:
HAND %WIN
AA - 88,83%
KK - 85,64%
QQ - 75,52%
AKs - 69,47%
JJ - 68,89%
Wniosek? Rigged! T_T Szczerze, moderatorzy powinni wywalić temat o badbeatach w pizdu, a takie od razu zamykać.
Z tym że badbeats powinni zamknąć nie zgodzę się, ponieważ można się tam pośmiać oraz zobaczyć że nie tylko nas to spotyka. Co do tego tematu ja dowiedziałem się tego co chciałem, więc nic chyba dziwnego że ktoś kogo interesuje zdanie innych pyta się o to, w końcu po to jest forum. Jak już powiedziałem wcześniej nie chciałem żeby ktokolwiek się tu żalił że znowu przegral swoimi AA lub KK. Liczyłem na konstruktywne ZA i PRZECIW. Wg mnie ZA "zbliżoną do rzeczywistości metodą losowania" wygrało, więc jeżeli ma nie być więcej konstruktywnych wypowiedzi nie będę miał nic przeciwko zamknięciu.
Bym zapomniał
Napisane przez ekonom
Ale do .... nędzy, w długim okresie czasu statystyki muszą się wyrównać!
Taka jest nasza wiara, taka jest nasza nadzieja, AMEN!!
Idealne podsumownie
Temat wg można zamknąć ale to już zależy od Was. Pozdro.
Napisane przez ekonom
W ruletce stawiając na czerwone masz 50% szans na wygraną, to nie znaczy że czarne nie może wypaść 15 razy pod rząd, natomiast w długim okresie czasu zawsze będzie 50%, tak samo nikt nie powiedział nie nie możesz kilka razy pod rząd przegrać z asami.
Ale do ku...y nędzy, w długim okresie czasu statystyki muszą się wyrównać!
Taka jest nasza wiara, taka jest nasza nadzieja, AMEN!!taka malutka dygresja: masz ciut mniej niz 50%, bo jest jeszcze 0
i dlatego rula jest niedochodowa bo dostajemy nieoplacalne oddsy ;).