Przejdź do forum
Przechodzenie na wy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przechodzenie na wyższy limit

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
771 Wyświetlenia
JunkieXL
Oldschool Grinder

Gram NL na microlimitach i zastanawiam się w jakiem momencie warto przejść na wyższy limit? Czytałem gdzieś, że uprawnia do tego już winrate wyższy niż 3BB na 100 rąk na danym limicie. Czy faktycznie winrate pomiędzy 3-6 BB na 100 rąk jest już wynikiem bardzo dobrym?? Czytałem, że powyżej 6 jest już wynikiem doskonałym w długim terminie(50-100k rąk). Jakie jest wasze zdanie na ten temat?? Kiedy warto przejść na wyższy limit??

5 odpowiedzi
Qsypal
BlackMember

JunkieXL napisał
Kiedy warto przejść na wyższy limit??

Najszybciej, jak pozwala Ci na to Twój bankroll. Jednakże jeżeli zauważysz, że posiadasz braki i osiągane przez Ciebie wyniki są gorsze niż te z poprzedniego limitu, powinieneś się cofnąć, dokształcić i spróbować ponownie.

Pozdrawiam

VictorM
Oldschool Grinder

Jeżeli chodzi o BB/100 to wszystko zależy od limitu. Na NL10 3BB/100 to jest zupełnie nic i trzeba się doszkolić. Na NL100+ 3BB/100 to już wynik ok. Ale najbardziej wszystko zależy od tego jak ty się czujesz na danym limicie i od bankrollu. Jak ten limit ci się znudził a masz bankroll na wyższy to atakuj. Nie ma na co czekać, najwyżej się nie powiedzie i zejdziesz niżej. Ja NL25 atakowałem 3 razy - za trzecim razem z powodzeniem. NL50 5 razy, teraz mam za sobą jedną nieudaną próbę na NL100, więc znowu gram NL50.

JunkieXL Autor wątku
JunkieXL
Oldschool Grinder

Masz rację, nie tylko BB/100 się liczy ale także limit na którym się gra. Ja próbuję wejść na limit NL20, bo na NL 10 już sobie dobrze radzę. Jak możesz to napisz jeszcze jak wygląda u Ciebie atakowanie wyższych limitów- czy wchodzisz na wyższy i grasz przez powiedzmy kilka dni, czy dłużej, po czym sprawdzasz wyniki, czy może wchodzisz na jeden dzień i jeśli nie idzie to wracasz??

damianpat
BlackMember

Bardzo ważny temat, myślę jednak, że powinien zostać przeniesiony do innego działu

PLxxx
Elite Grinder

hehe ja wychodze wyzej jak mam TILTA i pne sie wtedy bardzon latwo po limitach

No dobra a teraz to tak serio... Gram sobie NL10 BSS jak planuje wejsc wyzej to zaczynam od SSS na wyzszym limicie i patrze jak graja ludzie oraz zbieram sobie statystyki (na 9 stolach staty szybciej mozna zebrac).

Rownolegle gram wciaz BSS NL10 i jak bankrol pozwala na BSS NL25 to po prostu sie tam przesiadam majac juz jako takie staty z NL25.

Czesto tez jako dodatek zasysam sobie baze do PT z niemieckiego forum PS ;)