Przejdź do forum
Prośba do doświadcz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Prośba do doświadczonego gracza.

6 Posty
4 Użytkownicy
3 Reakcje
1,060 Wyświetlenia
Astraes

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu gram w pokera i udało mi się wygrać trochę $. Od kilku dni regularnie przeglądam i czytam o dostępnych opcjach wypłaty(wiem że jest tego sporo, ale strasznie są te informacje porozrzucane). Założyłem skrilla i konto walutowe, ale i tak za wiele to mi nie dało, ponieważ co trochę na forum znajdę dodatkowe opłaty za wypłatę przewalutowanie itp. Ogólnie wszystko to jest bardzo pod górkę dla zwykłego gracza. Konto walutowe założyłem w $, postanowiłem wypłacić bezpośrednio z 888poker. Nie da się, przelali mi na skrilla. No to wszedłem na pokerstars a tam wypłaty na konto w Euro. Totalnie nic się nie zgadza. Jako początkowy gracz, są to dla mnie ciężko zarobione pieniądze i nie chciałbym ich stracić przez jakąś głupotę związaną z niewiedzą odnośnie wypłat. Dlatego mam prośbę, czy ktoś z doświadczeniami w tym temacie jest w stanie mi pomóc i skierować mnie na dobrą (najkorzystniejszą) ścieżkę? I czy nie ma problemu z wypłatami w euro z pokerstars na konto walutowe (bezpośrednio)?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Janosikgdy

Stary, a mógłbyś tak w jednym zdaniu zapytać?

Odpowiedz
Cytat
roofiq

Ja wypłacałem z pokerstarsa w euro (chyba nie ma innej opcji) na konto w złotówkach (przelewem). Poza faktem, że trwało to nieco ponad tydzień i policzyli sobie nieco niższy kursik to wszystko ok :D

Odpowiedz
Cytat
Astraes Autor wątku
Astraes

A jak zapytam w jednym zdaniu to udzielisz mi porady?

Odpowiedz
Cytat
Astraes Autor wątku
Astraes

Napisane przez roofiq
Ja wypłacałem z pokerstarsa w euro (chyba nie ma innej opcji) na konto w złotówkach (przelewem). Poza faktem, że trwało to nieco ponad tydzień i policzyli sobie nieco niższy kursik to wszystko ok :D

A można wiedzieć mniej więcej jakimi przedziałami kwot się podczas tego przelewu posługiwałeś? I ile niższy był kurs? I czy nie wiesz czy nie ma problemu z przelewem na konto walutowe bez żadnych przeliczników?

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Jezeli planujesz wypłacić i nie grać to wypłać na konto. Stracisz na przewalutowaniu ale chyba obojetnie co bys nie robił to stracisz na przewalutowaniu. Możesz spróbowac utworzyc sobie subkonto na starsach w euro, na pokerroomie przewalutowac i wtedy wypłacic na konto walutowe - sam nigdy nie wypłacalem w ten sposób wiec nie wiem ale ja bym tak kombinował

jezeli planujesz w dalszym ciągu grac to najlepiej utworzyć konto na skril i tam wypłacac pieniądze
Do konta skrill mozesz sobie wyrobić kartę płatnicza i wypłacac bezpośrednio w bankomacie. Wiąże sie to z opłatami za karte = 10 euro oraz opłata za przewalutowania ale masz spokój bo "nie widac" tych pieniędzy na koncie (nie wiem ile w tym prawdy ze ich nie widac i ze jest to bezpieczne). Jednak mając konto a skrill w USD mozesz sobie "odrobić" i zmniejszyć te koszta. Wystarczy dokonywac czestych wpłat i wypłat za pomoca konta skrill które jest podpiete pod "ambasadora skrill" Wtedy ty otrzymujez okreslony % od dokonanych wpłat (np wpłacając i wypłacając w jednym miesiacu 20 x 500 $ mozesz otrzymać do 50$), do tego po miesiącu otrzymasz poziom vip bronze (lub wyzej) co uprawnia cie do otrzymania bezpłatnej karty.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat