Przejdź do forum
Projekt Wakacyjna P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Projekt Wakacyjna Poker Chatka!

116 Posty
45 Użytkownicy
0 Reakcje
18.3 K Wyświetlenia
pozdroANDpocwicz Autor wątku
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Możliwość jest zawsze. Pytanie czy będzie miejsce. A może znajdzie się ktoś kto będzie chciał drugie pół wakacji posiedzieć? A na jaki termin byś się pisał? Od 15 czerwca do początku serpnia? Wtedy akurat byśmy byli w tej chacie w Varnie...

Pojawiła się też możliwość chaty w podobnej cenie w Odessie na 3 miechy (14k$ w sumie) 3x podwójne łóżko, 4x pojedyńcze, ale jakoś Warna do mnie bardziej przemawia... Odesse można odwiedzić na miesiąc (lipiec) kiedy Warna jest zarezerwowana :)

Odpowiedz
Cytat
maciasbr
Oldschool Grinder

Napisane przez polacybiedacy

Napisane przez maciasbr
Ja myslałem o takich wakacjach w kontekście obczajenia miejscówki na ewentualny pobyt stały. Tzn jedziemy na 2 miesięczne wakacje i w międzyczasie obserwujemy i zastanawiamy się, czy pasuje nam to miejsce na dłużej. Jeśli tak to załatwiamy formalności, szukamy mieszkania i zostajemy, a jesli nie pasuje to po 2 miechach wracamy do chaty i zostają wspomnienia super wakacji. Rozmawiałem już na ten temat z dwoma kolegami z PS i są wstępnie zainteresowani... Co z tego wyjdzie to sie zobaczy...

Drugą sprawą jest wybór kraju. Na dzień dzisiejszy bardzo podoba mi się pomysł z RUMUNIĄ z kilku względów:

- W 100% legalny poker, traktowany przez tamtejsze prawo jako SPORT !!
- Niewielka odległość od Polski - można jechać samochodem i dosyć często odwiedzać rodzine.
- Bardziej przyjazny niż u nas klimat i z każdym rokiem coraz więcej fajnych kurortów na europejskim poziomie.
- Stosunkowo tanie życie - już nie ma tak wielkich róznic w cenach jak niegdyś, ale jeszcze mimo wszystko jest sporo taniej niż w Polsce, Hiszpanii i innych krajach Unii.

Fajnie byłoby skrzyknąć w jedno miejsce kilka takich ekip i zamiast poker chatki stworzyć małą pokerową społeczność :sdrink

skad to wziales ??? Po przeczytaniu tego :

Napisane przez jarmur

Napisane przez solmyr9
Jak sytuacja wygląda w Bułgarii z pokerem? Są jakieś kasyna, gierki live?

http://gamingzion.com/poker

WYCHODZI ZUPELNIE CO INNEGO :rolleyes:

Wziąlem to stąd:

https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Rumunia:-poker-to-sport_45468/

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
winkel1989
PokerStrategist

Ciekawy pomysł i byłbym za, ale mnie nie stać na wyjazd 2 miesiace gdzieś, zresztą skąd tyle urlopu ?:)

Ja bym proponował w Polsce, koszty minimalne - brak kurortu jedynie ;), ale żeby poprawić skill mozna grać.

Sam mógłbym zaproponować wynajem domu, ponieważ mam nieruchomość która stoi pusta i chętnie bym przyjął jakiś graczy i bym się czegoś od nich nauczył.

Chętnie bym również gdzieś pojechał, ale jak pisałem u mnie tak długi okres odpada :), a z pokera nie zarobie tyle co w robocie ;).

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Fajnie, że znaleźliście sobie powód do sprzeczek i offtopowania, ale to nie jest najlepsze miejsce i moment na tego typu dyskusje. Na ten moment jest nad 3 pewnych na wyjazd. Opcja jest prosta: od 15 czerwca do 4 sierpnia wynajmujemy ville w Varnie (fotki na stronie poprzedniej). Na sierpień jest opcja wynajęcia całkiem fajnej villi w Odessie, można to połączyć z tripem przez Constante, która jest właściwie po drodze, ale to jest kwestia dogadania się. Podobnie ma się sprawa z wrześniem, gdzie możemy wrócić do Varny albo zostać w Odessie. Jedna i druga opcja ma swoje plusy.

Z naszej trójki jedna osoba nie zostaje na wrzesień, więc póki co jest jedno dodatkowe wolne miejsce dla kogoś kto chciałby z nami spędzić wrzesień.

Modów proszę o usuwanie postów typu: fajny pomysł, też bym pojechał, ale młotek upadł mi na głowę i mam ała, albo dalszego spamu. Chciałbym, żeby kolejne wpisy dotyczyły konkretnych deklaracji chęci udziału oraz ew. pytań osób zainteresowanych.

Odpowiedz
Cytat
arthmax
Oldschool Grinder

Napisane przez jarmur

Modów proszę o usuwanie postów typu: fajny pomysł, też bym pojechał, ale młotek upadł mi na głowę i mam ała, albo dalszego spamu. Chciałbym, żeby kolejne wpisy dotyczyły konkretnych deklaracji chęci udziału oraz ew. pytań osób zainteresowanych.

ho ho toż to prawdziwy ważniak
ja bym z takim gościem nie ryzykował dwóch miesięcy na końcu świata ;)

to oczywiście tylko taki żart sytuacyjny, tak naprawdę życzę powodzenia, trzymam kciuki _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
toMOKASYN
Elite Grinder

Na koszt ilu zielonych szacujesz taki 1.5 miesięczny wyjazd zakładając że uzbierałoby się te 7-8 osób? Albo może inaczej - na jaki wydatek Ty się szykujesz? Jeśli oczywiście mogę o takie coś zapytać. :) A pytam bo nie mam w takim planowaniu żadnego doświadczenia, a całkiem możliwe że byłbym zainteresowany, jeśli okaże się, że roll pozwala.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

ok 1k$ miesiąc + transport - tak szacuje całkowity koszt

Odpowiedz
Cytat
toMOKASYN
Elite Grinder

To w miarę znośnie. Tylko właśnie nie wiem, czy faktycznie da radę zmieścić się w ~350$ na życie miesięcznie, jeśli mielibyśmy jakoś godnie zapamiętania spędzić ten czas. :)

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Podbijam temat. Zwolniły się miejsca w naszej pokerchatce, więc jak ktoś jest zainteresowany to dawajcie znać jak najszybciej.

Odpowiedz
Cytat
polacybiedacy
Oldschool Grinder

Napisane przez maciasbr
Wziąlem to stąd:

https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Rumunia:-poker-to-sport_45468/

Pozdro

ooo nice.

rumunia jest w ue, a poker online jest sportem cos pieknego . pozazdroscic

co do wyjazdu zeby sobie gdzeis pomieszkac, poimprezowac i pogrindowac na legalu , to ew moglo by byc na wakacje bo OD powiedzmy 1/2 MAJA do 1/2 PAZDZIERNIKA pogoda POTRAFI BYC NON STOP W GRANICACH 25-35 'C [ sprawdzalem dla najwiekszego miasta nad morzem : CONSTANTA ]

Jest jednak problem, to sa jednak ciapaki , smierdza i kradna.

Juz duzo bardziej ciekawym miejscem bylaby sasiadujaca Bulgarnia tudziez BURGAS _love:

tam to jest dopiero kozak. polaczenie wizzairem 500 zl z lodzi/wrocka/katowic [przesiadka w london luton]

pogoda taka sama jak dla Constanty, a jest tam duzo ciekawiej i zacniejsi tubylcy : >

Wie ktos moze jak wyglada tam sytuacja z pokerem ?

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Napisze może tylko, że naszym celem jest właśnie Bułgaria a dokładniej okolice Varny i Złotych Piasków.

Mamy upatrzoną już miejscówke i jak nikt nie zgłosi się powiedzmy do piątku to będziemy rezerwować. Tak więc jeśli ktoś jest chętny to jest to ostatnia szansa.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Ja i moze bym sie zglosil ale w maju-czerwcu :)

Teraz to nie wiem, czy nie zachoruje i nie umre, nie storbie sie, nie zamkna PR, etc,etc ,etc.

Odpowiedz
Cytat
polacybiedacy
Oldschool Grinder

Napisane przez jarmur
Napisze może tylko, że naszym celem jest właśnie Bułgaria a dokładniej okolice Varny i Złotych Piasków.

Mamy upatrzoną już miejscówke i jak nikt nie zgłosi się powiedzmy do piątku to będziemy rezerwować. Tak więc jeśli ktoś jest chętny to jest to ostatnia szansa.

no widzita :)

Podziel sie moze info, na temat legalnosci poker w bulgarii i gier live na wybrzezu bulgarii. pozdro

Odpowiedz
Cytat
pokerrafg
PokerStrategist

Widzę że wszystko macie już zaplanowane, i tak już teraz chciałem przypomnieć żebyście nie zapomnieli relacjonować co tam będzie u was słychać w tej poker chatce.

P.S. Jak już coś zarezerwujecie to podeślij foty waszej chaty ociekającej luksusem :D

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

W Bułgarii jest całkiem spoko. W Złotych Piaskach odbywała się nawet EUREKA i kto wie czy nie odbędzie się jak tam będziemy, więc jest szansa, ze ktoś z nas tam wystartuje. Co do zdjęć itp to jeszcze kupa czasu do wyjazdu. Póki co skupiamy się na ogarnięciu ekipy (jak już wspominałem czekam do piątku) a potem na rezerwacji chaty i biletów. A w czerwcu... pełen ogień! xD

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Ok chętnych nie widać, więc wynajmujemy w czwórkę chate w Złotych Piaskach koło Warny. Jak pisałem wcześniej jest jedno wolne miejsce u nas na wrzesień. Jeden z nas po prostu wcześniej wraca do Polski.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez fidelloz
Ja i moze bym sie zglosil ale w maju-czerwcu :)

Teraz to nie wiem, czy nie zachoruje i nie umre, nie storbie sie, nie zamkna PR, etc,etc ,etc.

u mnie to samo
koncze studia koncem maja w Szkocji i nie wiem co wtedy ze mna bedzie nie moge sie okreslic teraz ;/

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Jesli chcecie miec w miare tanie wakacje polecam Ukraine. Mieszkam we lwowie i gram aktualnie wylacznie live NL50, jest tutaj masa poker klubów gdzie mozna fajnie spedzic czas. Koszty wynajecia mieszkania nie sa duze. Wynajmuje mieszkanie ~100m2 za +/- 1750 zł (zależnie od kursu walut). Mam 4 pokoje, w kazdym moga mieszkac 2 osoby wiec koszty jak widac sa niewielkie.
Jesli ktos bedzie zainteresowany spedzeniem wakacji na grindowaniu na UA to mozna smialo sie ze mna kontaktowac. Chetnie pomoge w znalezieniu jakiegos fajnego lokum, pokarze miasto etc bo prawdopodobnie tez zostane tutaj w wakacje.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Mamy wolne miejsce na 2 tygodnie: od 15.07 do początku sierpnia. Kilka osób się mnie pytało, więc daje znać. Cały czas istnieje możliwość, że będziemy posiadali wolne miejsce również na wrzesień ale to się okaże później - jeden z nas może brać czynny udział w kampanii wrześniowej :)

Koszt mieszkania to 450euro/tydzień dzielony na 4 osoby więc 2 tygodniowy pobyt to kwota ok 225 euro. Kto pierwszy się zgłosi i wpłaci pieniądze ma zaklepane miejsce :)

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

maly bump... mimo wielu zapytan wciaz nikt jeszcze nie wplacil pieniedzy, wiec miejsce jest wciaz wolne!

Odpowiedz
Cytat