Przejdź do forum
Problemy psychiczne

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problemy psychiczne

28 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,660 Wyświetlenia
dzikijoe69

Czesc wszystkim,

Mam taki oto problem gram cashe na nl10 i srednio mam na sesjii 6-12 bb na 100 , ale zawsze w trakcie sesjii przyjdzie taki moment np 20 min ze tiltuje jak psychopata i trace przez to caly zysk jaki ugralem danego dnia , mimo ze kazdego dnia trace po okolo 30-50$ jakos wychodze z tym wsyzstkim na zero i stad moje pytanie panowie wie ktos jak sobie z tym poradzic ? bo z taka psycha to ja do nl 25 niedojde przed koncem swiata:P Co do tiltowanie to tiltuje z naprawde roznych powodow, czesto nawet niezwiazanych z pokerem np ktos mnie wkurwil i juz -50$, piszcie jesli tez tak miesliscie albo macie i jak sobie z tym poradziliscie, pozdro

27 odpowiedzi
AutystycznyAndrzej

:facepalm:

Co to znaczy "tiltuje"? Tilt, jest to granie "gorszej" gry niż możesz. Tylko że są różne rodzaje tilta i musisz się zastanowić jak się objawia tilt, to jedna sprawa. Druga sprawa to unikać jego (nie grać kiedy jesteś wkurzony).

dzikijoe69 Autor wątku
dzikijoe69

W moim przypadku okreslam tilt jako sytuacje kiedy wchodze all in pre flop z 77 na nit fisha , kiedy z para piatek na flopie 39a wchodze all in itd , ogolnie gram wtedy jak maniak i za nic w swiecie nie moge sie powstrzymac,

sz3sz

czujesz ze tiltujesz - przestan grac na pol godziny

hellYeahEnT

Napisane przez sz3sz
czujesz ze tiltujesz - przestan grac na pol godziny

Przestan grac juz tego dnia i najlepiej jeszcze w kolejnym tez nie graj

SJS
SJS

Witam, dlaczego po prsotu nie zamkniesz stołów kiedy wiesz, że grasz jak maniak?. Polecam przeczytać raz jeszcze artykuły na temat tiltu dostępne pod tym linkiem: https://polska.pokerstrategy.com/strategy/psychology/#basic Pozdrawiam.

dzikijoe69 Autor wątku
dzikijoe69

Dokladnie panowie macie racje sek w tym tylko ,ze ja tak mam codziennie , kazdego dnia cos mnie wkurwia , taki juz ze mnie gosc (cale zycie wkurwiony) wiec idac tym tokiem myslenia musialbym wcale nie grac...

Byqu

Nie wolno siadać do stolików będąc wkurzonym... Nic tym nie osiągniesz. Spróbuj wykreować sobie warunki do gry. Wyłącz komunikatory, wyłącz telefon, upewnij się, że nikt nie będzie ci przeszkadzał, zrelaksuj się i zacznij grać. A jak zaczynasz grać jak maniak to wtedy najprościej jest się uspokoić (jeśli ofc nie potrafisz przerwać gry) grając przez jakiś czas TYLKO wd. Outs i Odds. Granie wd. tej metody wyklucza arcygłupie zagrania.

Jeśli to ci nie pomoże to znaczy, że nie masz dyscypliny. Wynik tego może być przerażający.

Ćwicz koncentrację i dyscyplinę.

Pozdrawiam _grin:

BenitodeSoto

mam podobne akcje - próbowałem sobie robić przerwy ale to nie działa, najgorzej że często zdaję sobie sprawę że dany ruch będzie zły a pomimo to go robię. Finał często jest taki że po 4 godzinach dobrej gry w turnieju jako 2 stack atakuję 1szy - i do widzenia. Na stolikach najgorzej jak się uda sfishować dziwną akcję - dzięki temu przy następnej akcji dochodzi do czegoś w stylu -"może teraz też się uda" - no chore ale szukam sposobu - mam tylko nadzieję że rozwiązaniem nie będzie to że będę musiał przed każdym ruchem obiec dom ;-)

dzikijoe69 Autor wątku
dzikijoe69

Bendito jakbym czytal o sobie:)

BenitodeSoto

czyli jest nas już dwóch :)

The Poker Mindset - ksiazeczka, polecam ;)

dzikijoe69 Autor wątku
dzikijoe69

A cos w jezyku polskim??

TehGamer

tilt - jak myslisz czy na riverze sprawdzic z trzecia para pasywnego gracza betujacego wszystkie streety

Niestety, nie znam zadnej godnej polecenia ksiazki w jezyku Polskim..

Tilt to moje drugie imie ;)

Powiem tak: poradzilem sobie z tiltem albo inaczej to ujmując z jego efektami, czyly szybką utratą BR. Po prostu zacząlem grac LIMITA!!!

Tutaj niewazne jak bardzo bym tiltowal to wiem, ze nie przegram BR. Poza tym FL mnie uspokaja. I tym chciałbym Was zachecic do niedocenianego Limit HE. Mozna callowac i raisowac z innymi zakresami rąk niz w NL, a co za tym idzie zobaczycie sami i przekonacie sie od razu jakie kwiatki czasami wychodzą. Przede wszystkim doświadczycie, dlaczego tiltujecie i gdzie popelniacie bledy :)

Poza tym nawet sam Negreanu ujął, że nikt nie nauczy sie dobrze grac NL, jeśli wczesniej nie gral FL :)

Też mam takie chore akcje :D Aż mnie naszło żeby nauczyć sie FIXa :f_cool:
U mnie wygląda to tak że gram ugram BI, dostane coolera no i zaczyna sie rozdawanie kasy z drawami. Póżniej sie ogarniam i odrabiam straty przez kolejne 1000 rąk xD

dzikijoe69 Autor wątku
dzikijoe69

Widze ze nie jestem osamotniony:P musimy cos panowie z tym zrobic

Napisane przez MateuszT777
Też mam takie chore akcje :D Aż mnie naszło żeby nauczyć sie FIXa :f_cool:
U mnie wygląda to tak że gram ugram BI, dostane coolera no i zaczyna sie rozdawanie kasy z drawami. Póżniej sie ogarniam i odrabiam straty przez kolejne 1000 rąk xD

Z tym fixem różnie bywa, ostatnio trochę nerwów na tym straciłem:

-na flopie/turnie łapię monstera, tymczasem mogę postawić jedynie jakąś małą stawkę, którą połowa osób sprawdza. No i ni z gruchy ni z pietruchy river przynosi mi zgubę w postaci fulla u któregoś z przeciwników:]

7OKER

Też tak mam, a raczej miałem. Np wygrywałem na swoim limicie 2 buyiny i byłem znudzony grą wskakiwałem 2 limity wyżej i nie zawsze gralem tam ok.
Bujałem się na tym samym poziomie z rollem parę dni albo dłużej, czasem udało się nieco zwiększyć rolla. Porażka.
Ostatnio się trochę ogarnąłem, no może nie do końca bo zamiast się porządnie uczyć zacząłem grać dość porządnie w poksa. Przez ostatnie kilkadziesiąt godzin mam średnią ponad 12$/h na SnG mikro jednostołowych a przez kilkanascie ostatnich ponad 16,5 + rackback. Rusha już nie traktuje jako zabawe tylko jak juz chce odmiany to staram się grać dobrze i dziś udało się szybko zgarnąc pare bi

Dla wielu takie wyniki to śmiech na sali ale i tak jestem zadowolony z tego jak jest

Właśnie sprawdziłem wyniki i w tym miesiącu i już mam 1100zł z 19-h gry :D

Umiejętności mi się nie poprawiły, nadal są co najwyżej średnie, ale powiedziałem sobie że dla zabawy to mogę pograć sobie w grę komputerową a nie w pokera i pomogło.

Warto jak się ogarniecie to przy aktualnym skillu zobaczycie ze można robić dobrą kasę.

Jestem cienki jak dupa węża a i tak znajda się fishe którzy są jeszcze gorsi i dadzą zarobić.

Nasza gospodarka zostanie obciążona skutkami powodzi, pomóżcie jej dobrą grą i ściągajcie $$ z zagranicy!!! :]