Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
435 Wyświetlenia

Pomocy!!!

Tak też mógłby się nazywać temat. Po pierwsze, nie wiedziałem gdzie wstawić ten temat, jeśli jest lepsze miejsce to proszę o przeniesienie go do niego przez adminów.

Ale do rzeczy, mam ogromy problem. Nie potrafię przeskoczyć NL4,5 na WH. Nie wiem co się ze mną dzieje. Wpłaciłem sobie 200$ po 12k rękach miałem już 300$ i powoli shotowałem na NL10 ale coś się zacięło. Nie wiem czy zbyt dużo myślę na stole i przez to przegrywam. Czy popełniam stale jakiś błąd który powoduje moją powolną śmierć pokerową. Obecnie w 5 dni z 300$ spadłem na 170$ grając tylko NL4,5 (gram w euro i funtach więc to jest NL 6,7 bardziej ale mniej ważne) Co daje średnio 26$/dzień 9BI :O

Ogólnie to gram 2h bądź 3BI wygrane/przegrane, to jest sesja. Zdzarza się że rozgrywam takie 3 dziennie i tu może być problem. Grałem 4 stoły max, teraz zmniejszyłem nawet do 2 aby bardziej się skupić jednak nadal nici.

Nie wiem jak sobie z tym poradzić, czytam książki, oglądam filmy, uczęszczam na treningi mindsetu i dupa. Zrozumiał bym jeśli bym przegrywał KK vs AA nawet rzadko spotykane set vs set bo wiem że nie popełniłem błędu ale taki przegrane nie są za częste.

Jeśli ktoś wie jak mi pomóc to niech pisze. Mogę zamieścić potrzebne staty itd byle coś zrobić ze sobą.

Teraz muszę zejść na NL2 :/ W cholerę nie dobrze

8 odpowiedzi
Refic

Grasz sh?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak, wiedziałem że czegoś nie napisałem :P

Refic

To wrzuć staty.
Wrzucasz ręce do oceny?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Więcej statów nie ma.

Dodatkowy problem może być to że zaczynam tracić frajdę grając w pokera :/

Co do rozdań, wstawiam niestety nie regularnie.

Nie wiem czy nie grasz za luźno jak na NL5 :) niby każdy ma swój styl ale może trochę za luźno grasz i nie potrafisz opanować pewnych sytuacji postflop a wiadomo że na NL5 nie ma co dużo blefować więc bardziej skup się na value :) wts też się wydaje wysokie jak na ten limit bardziej widziałbym 20-21 no ale nie wiem :)

ogólnie 16k to nie jest jakaś wielka próbka i jest szansa że po prostu masz pecha, wiec ciężko to ocenić . Na przykład na NL100 SH tak przebiegający wykres to dla mnie standard tylko że tam troche większe są swingi i trochę mniejszy winrate pewnie niż na NL5

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No chyba zbyt często chce grać bez kart co na tym limicie nie jest dobre bo ludzie nie wiedzą że jak jest flop AQ76A i on ma J7 to nie powininem callować rivera :P No ale bywa.

Zastanawiam się nad zmniejszeniem rąk startowych ale mam problem z grą AQ,AJ, KQ ręce bardzo dobre ale nie wiem jak grać je np z UTG, MP i CO gdy dostane 3bet od BU czasem od blindów. call? fold? 4bet?

Tak samo zauważyłem że tracę sporo z PP chyba muszę przestać floatować albo callować do rivera z Over Para

Refic

Napisane przez PyqPyk
Nie wiem czy nie grasz za luźno jak na NL5 :) niby każdy ma swój styl ale może trochę za luźno grasz i nie potrafisz opanować pewnych sytuacji postflop a wiadomo że na NL5 nie ma co dużo blefować więc bardziej skup się na value :) wts też się wydaje wysokie jak na ten limit bardziej widziałbym 20-21 no ale nie wiem :)

ogólnie 16k to nie jest jakaś wielka próbka i jest szansa że po prostu masz pecha, wiec ciężko to ocenić . Na przykład na NL100 SH tak przebiegający wykres to dla mnie standard tylko że tam troche większe są swingi i trochę mniejszy winrate pewnie niż na NL5

Pozdrawiam

+1

Zastanawiam się nad zmniejszeniem rąk startowych ale mam problem z grą AQ,AJ, KQ ręce bardzo dobre ale nie wiem jak grać je np z UTG, MP i CO gdy dostane 3bet od BU czasem od blindów. call? fold? 4bet?

Tutaj naprawdę wszystko zależy od konkretnego przeciwnika, od jego statystyk, twoich readów, nie można tego uogólniać.
Dlatego właśnie musisz wrzucać ręce w których się pogubiłeś do oceny.
I jeśli jakieś zagrania na danym stole wydają Ci się nie profitowe np open raise z KQo z utg, to nie musisz tak tam grać. Nie trzymaj się sztywno ustalonych tabelek, które mówią że zawsze masz grać tak i tak, musisz zawsze grać pod przeciwników, zawsze swoją strategię opierać na myśleniu "jak mogę optymalnie zagrać vs ten przeciwnik"

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No tak ostatnio sobie myślałem że muszę zawęzić swój zakres pf z UTG, MP niby mówią o 13% rangu ale chyba z tej pozycji zacznę grać 55+ AK AQs i to by było na tyle.

Dodatkowo zastanawiam się nad grą większej ilości rąk na BTN, mając pozycje często można ściągnąć pule już na flopie nawet nic nie trafiając. Dlatego zastanawiam się nad callowaniem betów z UTG, MP i CO a potem ogrywanie ich na sprzyjających boardach. Nie wiem czy to dobry pomysł.

Chyba również muszę sobie przejrzeć artykuły o grze z danym typem gracza aby wiedzieć jak się do niego dostosować