Witam
Mam takie pytanko, zastanawiam sie nad zmiana platrofmy z FTP rozwazam sieci ipoker bossmedia i entraction. Jak tam jest z poziomem, mowie o NL 25 tzn gdzie warto isc. Chodzi mi o jakies porównanie z FTP, jak to tam wyglada, czy jest latwiej i gdzie czy jest trudniej. Wypowiedzcie sie, bardzo by mi to pomoglo.
Grałem na FTP przez 45k handów nl25 SH winrate: 1bb/100
Przeniosłem się na boss'a i przez 35k handów na tym samym limicie jest 5.5bb/100.
Na FTP kierowałem się bardziej w stronę nauki i eksperymentowania. Na bossie gram spokojniej i bardziej pod grind xd.
Fisharnia oczywiście jest większa, problemem może być table selection które jest trochę utrudnione przez soft. Ale co by nie było to jak wejdziesz na stół to jest fish ;]
Regularsi niektórzy prezentują jako taki poziom ale gra się z nimi tak często, że szybko się ma ready,staty i można ich ładnie exploitowac.
Na ipoker nie ma nl25, jest za to nl20 w trzech walutach(dolar, euro, funt), dlatego łatwiej jest przeskakiwać na wyższe limity.
Gram na nl20 sh. Jeżeli chodzi o poziom to dużo jest murków, trochę regsów grających 8+ stołów ale zazwyczaj z mizernym efektem. Stołów jest raczej dużo ale do tych z vpip>30% często są kolejki po 5 i więcej osób co trochę denerwuje bo jak już doczekasz się wolnego miejsca to się okazuje że stół już się zepsuł i zostały same regi.
Btw. Jak masz słabą maszynę to nie pograsz zbytniego multitablingu. Do 4-6 stołów działa spoko, na większej ilości twój procek dostanie po dupie a soft będzie się przycinał.
Witaj,
wg mnie poziom na FTP SH może być trochę wyższy, a szczególnie przez to że jest więcej agresywnych graczy . Aczkolwiek jeśli potrafiłbyś się do tego dostosować to można czerpać niezłe zyski z ich agresji
skoro grałeś na FTP to radził bym Ci się przesiąść teraz na innym pokerroom dla próby
Pozdrawiam
Ja gram na ftp, ale z tą grą jest różnie :/ Faktycznie agresywnych graczy jest pełno i potrafią wejść all in z totalnymi śmieciami, a czasem ktoś wejdzie all in, sprawdzę i okazuje się że nie było warto. Może z czasem jak zdobędę jakieś doświadczenie będzie lepiej. Z drugiej strony grałem chwilę na FTP, później odpaliłem grę stolikową na P* i czułem się jakbym wyjechał na wakacje - prawie nikt nie betuje i niemalże sami oddają kasę ( na mikrostawkach) - jest według mnie o wiele łatwiej.
Co kto lubi, Pokerstars też może nieźle sfrustrować jak mamsz run dobrych rąk i dostajesz same foldy i walki.
Imo na Pokerstars sprawdzi się lepiej luźniejszy styl a na FTP bardziej Tight.
Napisane przez ripper92
Co kto lubi, Pokerstars też może nieźle sfrustrować jak mamsz run dobrych rąk i dostajesz same foldy i walki.
Imo na Pokerstars sprawdzi się lepiej luźniejszy styl a na FTP bardziej Tight.
Grałem na obu roomach i na NL50 rzeczywiście potwierdzam te słowa
wiadomo nie na każdym stole ale chodzi o ogólny trend