Przejdź do forum
Poszukuje graczy z ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poszukuje graczy z ongame.

15 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,115 Wyświetlenia
timeislife
Oldschool Grinder

Jak w temacie poszukuję osoby z forum, która gra w sieci OnGame jakiś czas stoły 5max. Chciałem podyskutować na temat stylu gry itd. Grałem już w kilku sieciach, ale tych 5max na ongame nie mogę wyczaić. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z gry tam na nl10 - 30 i ma ochotę się podzielić przemyśleniami to zapraszam do tego wątku lub kontakt przez PM.

Pzdr

14 odpowiedzi

ja gram a kto pyta ?

timeislife Autor wątku
timeislife
Oldschool Grinder

nie błądzi...

chciałem pogadać o specyfice gry na ongame. 5 max i w dodatku gracze, którzy zachowują się dziwnie przy stołach. grałem już na everest, ps, ftp, 888 i nigdzie nie widziałem tak grających graczy. może to jakieś złudzenie. po runie który przywitał mnie na ongame, w ciągu kilku następnych dni straciłem co zarobiłem. grając dość tight czuje, że błąd tkwi gdzie indziej w mojej grze.

gram na bwin max 5 osobowe, bardzo dobrze idzie a tobie ? pelno fishek na NL10, na NL 30 troche wyzszy poziom ale tez bez przesady. ca masz na mysli ze ci sie dziwnie gra ?

Moze sprecyzuj co to znaczy:

"5 max i w dodatku gracze, którzy zachowują się dziwnie przy stołach. grałem już na everest, ps, ftp, 888 i nigdzie nie widziałem tak grających graczy."

to latwiej bedzie o dyskusje, bo tak to ktos powie: mi idzie spoko, inny mi nie koniecznie. A przeciez nie o to chyba chodzi.

ps. dla mnie ongame to shit, gralem i nie polecam. Co prawda jest niby sporo fishy ale bez przesady, wszedzie sa. Natomiast mega minusem sa: zawieszki softu, kosmiczne wymagania co do multitablingu, znikajaca kasa, problemy z odpalaniem stolu i wiele innych pomnioejszych luk w sofcie.

TehGamer
PokerStrategist

gra sie tak samo tylko bez UTG
najwczesniejsza pozycja to MP

timeislife Autor wątku
timeislife
Oldschool Grinder

na nl10/20 nie zauważyłem żadnej różnicy w poziomie. Nl30 faktycznie trochę wyższy. Mi zaraz po wpłaceniu kasy też dobrze szło. Później systematycznie zacząłem tracić to co zarobiłem. Z nl30 widząc co się dzieje zszedłem na Nl10 i tam dopiero straciłem :D Na każdym z roomów na którym grałem nl10 szło mi bardzo dobrze. Na ongame na nl10 jestem na -. Trafiam straszne suckouty itd. Wiem też, że nie potrafię dostosować się do stylu fishy z tego roomu. Po 13k rozdań moje statsy to 19/11 AF 2,2. Co ciekawe na Nl10 gdzie jestem sporo na - W$SD mam aż 55. Nie rozumiem tego.

Co do softu mi tam odpowiada. Jest parę niedogodności ale dla mnie to nie problem. gram 6 stolików i nigdy mi sie nic nie przycięło. Znikająca kasa owszem, ale nie na długo. Problemy z odpaleniem stolu? Co masz na mysli?

timeislife Autor wątku
timeislife
Oldschool Grinder

Jeszcze jedna obserwacja. Na tej próbce 13k prawie wszystkie flopy to flushe strity, ludzie naprawde maja do czego dobierac :P oczywiscie robia to za kazda kase, no ale taka specyfika gry widac. 4 karty w 1 kolorze to standard.

timeislife Autor wątku
timeislife
Oldschool Grinder

Jeszcze pytanie odnośnie PT3 na Ongame. Działa mi bez problemu, ale nie pokazuje ręki przeciwnika po showdownie. Muszę przeglądać hand history co jest uciążliwe i rozprasza mnie w grze. Czy jest możliwość ustawienia tego poprawnie, żeby pt pokazywał co miał przeciwnik. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Pzdr

Napisane przez timeislife
Po 13k rozdań moje statsy to 19/11 AF 2,2. Co ciekawe na Nl10 gdzie jestem sporo na - W$SD mam aż 55. Nie rozumiem tego.

Co do softu mi tam odpowiada. Jest parę niedogodności ale dla mnie to nie problem. gram 6 stolików i nigdy mi sie nic nie przycięło. Znikająca kasa owszem, ale nie na długo. Problemy z odpaleniem stolu? Co masz na mysli?

szczerze mowiac to mnie nie dziwi, ze przegrywasz przy tych statach grasz za malo agresywnie preflop stad sockouty. przy 5 osobowych stolach staty powinny oscylowac tak w okolicach 21/19 czy 19/17 w kazdym razie wiecej agresji preflop, lacznie z 3 betami.
Co do niemoznosci odpalania stolow to dotyczylo to glownie sitow ktore np pokazywaly liczbe uczestnikow 11 na 10 osobowym stole i czekalo sie az jakos to utnie do 10, lub pokazywalo, ze sie zarejestrowales ale turniej odpalal sie bez ciebie, a ty byles na kolejnym jako sit in i tak wkolo macieju.
jednym slowem soft zenua przynajmniej jak dla mnie.

bili
PokerStrategist

Napisane przez adi26
jednym slowem soft zenua przynajmniej jak dla mnie.

+1, ale na szczęście z pokerwin i modem wyglądu stołów da się jakoś grać. Nie jest to P*, ani FTP, ale prawdziwy ocean fishy wynagradza uciążliwość korzystania z ich softu.

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Soft faktycznie ma jakieś olbrzymie wymagania odnośnie sprzętu (BWIN). Co do gry, to może za mało (albo za nisko) vbetujecie?

timeislife Autor wątku
timeislife
Oldschool Grinder

Adi: no tak z sitami jest problem

AA: prawdopodobnie masz racje, tylko po tych kilku dniach tutaj już nie wiem co to vbet : P No a tak na serio to spróbuje poprawić i poczekam na lepszy okres.

LoveinKate
Oldschool Grinder

Gram od niepamiętnych czasów na ongame. PS badz FT to nie moje klimaty. Co prawda tylko nl30sh, ale pokerroom jest specyficzny. W czasie jednej sesji mogą zdarzac się niesamowite suckouty które potrafią zabrac cały zarobek z kilku sesji. Póki co próbuje złamac nl30sh, po 25k handów mam staty 19.4/13.7/3.33 i ponad 9bb/100. Najważniejsze jest wiedziec z kim się gra!!! Szukac FISHA na stołach!!!

timeislife Autor wątku
timeislife
Oldschool Grinder

LoveinKate: właśnie zauważyłem znaczną różnicę w grze na tym a innych pokerromach, dlatego głównie zdecydowałem się założyć ten topic. 9bb bardzo ładny wynik po 25k. ja jestem sporo na plus na Nl20. A wstyd się przyznać na NL10 właśnie doświadczyłem takich suckoutów, że grać się nie chce. Na NL10 właśnie mam wynik -7bb po 7k rękach i aż wstyd bo wszędzie indziej dawałem bez problemu radę temu limitowi. Jak możesz odbierz zaproszenie mam do Ciebie kilka pytań.