Chce sobie sprawic na swieta prezent w postaci ksiazek poswieconych pokerze/mindsetowi. Przeszukujac forum znalazlem kilka ciekawych pozycji jednak chcialbym poznac opinie osob ktore przeczytaly dana ksiazke i moga ja z czystym sumieniem polecic. Z tego co znalazlem:
Pokerowe:
-Easy Game,
-The Poker Blueprint,
-Small Stakes No Limit Holdem,
-Harrington on cash games,
Mindsetowe:
-The Poker Mindset,
-Treat Your Poker Like a Business,
Co do Harringtona i The Poker Mindset to były one najczęściej wymieniane z różnymi opiniami i jestem do nich średnio przekonany, gdyż to samo było z Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec - Roberta Kiyosaki którego przeczytalem i nie bylem zbytnio zadowolony. Niby wszystko fajnie pieknie ale niczego odkrywczego/arcyciekawego sie nie dowiedzialem.
Co do pokera to gram micro/low stakes SH i szukam jakiejs ciekawej pozycji przydatnej dla tych stawek. Mindset nie musi byc strikte pokerowy, jesli jest cos ciekawego dotyczacego np sztuki perswazji, planowania, trybu zycia/snu to takze jestem zainteresowany.
Hej
W sumie z książek które tutaj wymieniłeś - każda jest warta przeczytania.
Z tych dotyczących strategi ja bym wybrał 'Easy Game'. Z czterech wymienionych nie czytałem SSNLH a pozostałe tak. Z tym że Harrintona czytałem te nową pozycje on Cash Games 6max i jest o wiele lepsza od starego dwutomowego wydania.
Z mindestowych natomiast 'The Poker Mindset' w moim odczuciu jest lepszy od 'Treat Your Poker Like a Business'.
Z Mindsetem też jest tak, że niczego odkrywczego tam niby nie ma ale fajnie jest wszystko tam zebrane i warto sobie czytać tę książkę co jakiś czas w celu utrwalenia mindsetowej wiedzy.
Natomiast nie da się porównać Harringtona i Mindsetu do Kiyosakiego to zupełnie inne książki i inny jest ich cel.
Cześć,
Zgadzam się w sumie z przedmówcą, tylko mogę jedynie dodać, że The Poker Mindset jest o tyle ciekawszą książką od "Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec", że masz więcej przykładów pokerowych - w jaki sposób Twój umysł działa, jakie sytuacje zapamiętuje, podaje na czym powinieneś się skupić przy rozwoju mindsetowym na stoliku pokerowym.
Pozdrawiam
Rozumiem ze sa ta rozne ksiazki i nie mozna ich porownywac, chodzilo mi bardziej o to ze byla ona bardzo popularna i wychwalana podobnie jak i The Poker Mindset, a okazala sie sredniakiem. Moze ktos ma jeszcze inne warte uwagi pozycje podobne do podanych?
Poker mindset nie skonczylem czytac jeszcze, ale moge powiedziec ze ta ksiazka ma wartosc merytoryczna. Treat your poker like a business to typowy chłam do self helpu zrobiony tylko po to zeby leatherass sobie wiecej kasy nabil, głownie lanie wody o niczym. Poker blueprint przegladalem i prezenuje sie zacnie - napewno przeczytam.
Rozumiem, o co Ci chodziło, ale mi chodziło o zawartość
Jeśli książki Kiyosakiego opierają się na rozwoju intelektu finansowego, a The Poker Mindset na mindsecie pokerowym, to ta druga jest w stanie więcej sobą zaprezentować w swojej dziedzinie i jest dokładniejsza w porównaniu do "Bogatego, Biednego", mającą Cię "nauczyć zarabiać" (przepraszam, że takie sformułowanie, mam nadzieję, że nikt się nie przyczepi, ale nie mogłem znaleźć lepszej metafory).
Z książek, to możesz jeszcze pomyśleć o:
- Sport Psychology for Dummies
- Larry W. Phillips - Zen and the Art of Poker
Ja sam się nie wypowiadam, bo leżą u mnie nieprzeczytane, a nie mam siły się za nie zabrać
Ale może w sieci znajdziesz jakieś opinie.
Pozdrawiam
"Harrington on Online Cash Games - 6 Max No Limit Holdem"
Jest może polska wersja językowa tej książki?
W ogole moglby ktos wymienic liste ksiazek w jezuku polskim? Dotyczace pokera i mindsetu i ciekawostek o NLP, planowaniu i stawianiu sobie celow oraz takich motywacyjnych??
W ogole przydalby sie taki dzial na pokerstrategy dla poczatkujacych.. Ksiazki warte przeczytania.. Artykuly i filmy sa spoko, ale wiedza w ksiazkach tez jest wazna
Easy Game - ksiazka genialna jednak chyba nieprzydatna jezeli chodzi o mikro i small stakesy.
Ja żonie podpowiedziałem żeby mi na gwiazdke sprawiła The Poker Mindset
Lepszego prezentu na pewno nie znajdzie :fuckyeah
/reklama konkurencyjnej strony - ktosik
Napisane przez Kimes
Easy Game - ksiazka genialna jednak chyba nieprzydatna jezeli chodzi o mikro i small stakesy.
Vol 1. jak najbardziej przydatna
Vol 2. zdecydowanie wyżej.
Napisane przez MrM1lo
W ogole moglby ktos wymienic liste ksiazek w jezuku polskim? Dotyczace pokera i mindsetu i ciekawostek o NLP, planowaniu i stawianiu sobie celow oraz takich motywacyjnych??
Co do pytania o polskie tłumaczenia to ostatnio właśnie zostały przetłumaczone The Poker Mindset oraz SSNLH na język polski.
Napisane przez baxx1989
"Harrington on Online Cash Games - 6 Max No Limit Holdem"Jest może polska wersja językowa tej książki?
Niestety jest tylko w języku angielskim
Wiecie moze gdzie mozna dosta te ksiazki? Obojetnie czy w wersji jezykowej polskiej czy angielskiej. Troche szukalem w googlach ale nic nie znalazlem sensownego oprocz amazona. Chodzi mi glownie o The Poker Mindset, Harrington on Online Cash Games - 6 Max No Limit Holdem", Easy Game?
Napisane przez Qskaa
Wiecie moze gdzie mozna dosta te ksiazki? Obojetnie czy w wersji jezykowej polskiej czy angielskiej. Troche szukalem w googlach ale nic nie znalazlem sensownego oprocz amazona. Chodzi mi glownie o The Poker Mindset, Harrington on Online Cash Games - 6 Max No Limit Holdem", Easy Game?
Ja kupowałem na amazonie właśnie - szybko i bezproblemowo.
Paczki wysylaja z Anglii czy idzie z Polski? Jak z kosztami wysylki? Ile czasu szlo do Ciebie? Jakie platnosci? Sry ze tak zasypuje pytaniami, wiem ze pewnie na wiekszosc moglbym sam znalezc odpowiedz ale tak bedzie chyba szybciej:)
Ja kupowałem już sporo czasu temu i wysyłka była ze stanów, przesyłka niecałe 10$, czas około tygodnia.
Możesz też zamówić na amazon.uk przy zamówieniu powyżej 25 funtów jest darmowa wysyłka do PL.
Napisane przez baranek
Ja żonie podpowiedziałem żeby mi na gwiazdke sprawiła The Poker MindsetLepszego prezentu na pewno nie znajdzie :fuckyeah
siema, nie ma tego nigdzie bliżej żebym nie czekał 2 tyg na wysyłke z anglii?
pozdro ♠_thumbsup:
/reklama konkurencyjnej strony - ktosik
Napisane przez bebek
Polecam "Easy Game" vol.3
mozna to gdzies sciagnac? bo jak jakies 2 tygodnie temu szukalem to nie moglem nic znalezc.