Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker plan

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
431 Wyświetlenia
Smajlej
PokerStrategist

Witam.Mam kilka pytań odnośnie drogi jaką obrać w pokerze.
Pierwszego rolla przegrałem ale przy drugiej wpłacie (20$) zacząłem bardziej się przykładać czytać artykuły itp. Pierwsze gry oczywiście nl2 na zoomie bo zwykłe stoły po prostu mnie nudziły :P. Oto wykres:
do 27k rąk szło bardzo dobrze a potem nie wiem czy to dowswing ( bardzo możliwe bo zauważyłem że na river często przeciwnicy dostają wygrywające układy) czy po prostu jakis leak w grze dał o sobie znac.Teraz gram trochę SH i mam około 50$ w rollu.Teraz wpadłem na pomysł jako że mam 100bi na 180 0.50$ turbo chciałbym je grać i mam pytania odnośnie tego.
1.Czy 100bi na tego typu turniej to dużo?
2.Czy przeciętny gracz może mieć na tych stawkach przyzwoite ROI?
3.Czy pomysł żeby zagrać 50-100 takich turków i ocenić czy ROI jest wystarczająco dobre jeśli nie to wrócić do cashy jest dobry?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
yarish
PokerStrategist

Hej. Turnieje 180 os. za $0,5 są w formacie turbo, i gra na nich dość mocno odbiega od tej w cashach. Musiałbyś się mocno przyłożyć do nauki gry na short stacku (największy nacisk chyba idzie na grę na 15-25bb). I 100BI na tego typu turnieje to mało. Czułbym się pewnie mając te 200-300 BI.
Z tego co widzę, to na zoomie nie idzie ci najgorzej, więc proponuję trzymać się jeszcze tej odmiany ;)

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Graj tego zooma albo odpal sobie 6-9 normalnych stołów i nie będziesz się nudził. Dodatkowo albo po sesji odpal sobie kilka 180 i jak już ich trochę zagrasz będziesz mógł stwierdzić co gra Ci się lepiej, dzięki czemu będziesz mógł się później skupić już na tej konkretnej odmianie;)

Odpowiedz
Cytat

50-100 takich turków to chyba troszkę za mało, żeby ocenić na nich ROI.

Na zoomie idzie Ci bardzo dobrze jak na swojego pierwszego rolla. Trzymałbym się tej odmiany albo odpalił sobie więcej normalnych stolików (1 stolik zooma odpowiada 3/4 normalnym stolikom). Widać po Tobie, że jesteś bardzo results oriented. Po prostu ciesz się grą, rozwijaj się, oglądaj filmy szkoleniowe, ucz się czytać range i szerzej valuebetować.

Odpowiedz
Cytat
Smajlej Autor wątku
Smajlej
PokerStrategist

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Będę więc grał dalej cashe. Gdy rezultaty będą dobre może się nawet pochwale. _cool:

Odpowiedz
Cytat