Przejdź do forum
poker live w piwnic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

poker live w piwnicy ze znajomymi

13 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,241 Wyświetlenia
ohayonippon
PokerStrategist

Wczoraj byłem pierwszy raz pograć z grupką znajomych którzy grają od dłuższego czasu głównie turnieje. było 6 graczy, blindy 20/40 gr. Wkupiłem się za 16 zł próbując midstackowych sił co już w pierwszym rozdaniu podwoiło mi stacka i się pogubiłem.
Szukam jakiś porad na temat jak grać przeciw im.
Pokrótce opisze wam, 2 graczy wdkupiło się za 20 zł, 2 za 30 i jeden najbardziej ogarnięty za 50.
Ten ostatni z z góry podwajał blindy wchodzac do każdego rozdania, cały stół limpował.

Śmiali się z mojego 3bet, raiseover limpów, Śmiali się że wchodzę prawie pełnym stackiem w jedno rozdanie a nie wspomnę o value betach - jak można wejść w rozdanie 7ką mając 16 zł..
Podwoiłem stacka i nie wiedziałem co dalej. próbowałem przypomnieć sobie cokolwiek z czasów big stacka, zacząłem limpować wszystie pary connectory asy w kolorze.
Ten śmiech mnie tak wk.... jeden z nich cały czas komentował grę, każde zagranie i każdy board nazywał, wkur**** mnie to, bo znał takie słownictwo, śmiał się, a nie wiedział czym jest 3bet.
W końcu stacka przegrałem, wkurzyłem się, wkupiłem raz jeszcze.
I tu zaczęła się największa parodia. Wyobrażacie sobie grać cashówke wyglądającą jak końcowa faza turnieju?
z monsterdrawem bałem się valuebetować bo wiedziałem jaka będzie reakcja, a gdy na river spadł mi flush usłyszałem - patrzcie na fisza będzie w ostatniej fazie blefować. - śmiech. check. stack przechodził z jednej ręki do drugiej, storbiłem do końca co miałem i dałem sobie spokój. Tylko ten ostatni gr.acz doliczył się że gdy mówie 3/4puli jego oddsy są do dupy.
Ale i tak reagował skrajną agresją i nie mogłem sobie z tym poradzić.
następnym razem chciałbym wrócic i mocno skopać im dupę, ale musiał bym to pewnie rozegrać. Jakieś pomysły?
wydaje mi się że nie będzie ciężko cashować z turniejowcami, gorzej jak utrzymać się psychicznie. Na pierwszą myśl wpadło mi, by- co ich bardzo będzie cieszyć - wkupić się za 200bb i grać okrojonym big stackiem. Co poradzicie?a może sobie darować honor dumę i to po prostu olać?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Fighter2000
PokerStrategist

Znajomi tak po Tobie jadą ? :D
Ja bym się odegrał ale ciebie zjedzą chyba psychicznie i znowu będzie torba więc lepiej odpuść :challenge

Odpowiedz
Cytat
wujekryba
Oldschool Grinder

Najpierw przestaw sobie mindset, że internet nie równa się live. Wkup się za min 100bb (chociaż lepiej za 200-250bb oczywiście jak masz rolla, bo jak nie masz to jesteś lekko hazardzistą mam nadzieję, że sobie z tego zdajesz sprawę, że te pieniądze nie mogą być pieniędzmi tylko żetonami). I ciśnij opozycyjnie do strategii stołu. Jak każdy wchodzi z byle czym to się lekko zamuruj i wygrywaj stacka co jakiś czas. Jak zaczną limpować i pasować do agresji to izoluj z byle figurą i nie balansuj cont beta - mały blef, duży value. Jak zaczną być agresywni to zwyczajnie podwyższają ci wtedy equity na gorsze ręce.

Jeżeli jednak chcesz grać sexy pokera dla zabawy to pamiętaj, że łatwo przyjdzie łatwo pójdzie i na odwrót.

Odpowiedz
Cytat
Rumunus
PokerStrategist

Przynieś im wydrukowane komentarze grabka i wtedy sobie uświadomią ,że grać nie umieją. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
snaf85
PokerStrategist

a nie był to przypadkiem wesoły poker przy flaszce? :)

Odpowiedz
Cytat
Oksiu
PokerStrategist

Gdzie gracie? Jak Wawa/Toruń/Poznań to mogę przyjść i ich ograć do zera :D

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

z tego co piszesz to grasz jeszcze gorzej niz oni tbh, a w dodatku nie umiesz przegrywac, imo odpusc

Odpowiedz
Cytat
philenvyy
PokerStrategist

Ja w pierwszej kolejności wytłumaczyłbym temu który najgłosniej się śmiał żeby, delikatnie mówiąc, przestał.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon Autor wątku
ohayonippon
PokerStrategist

to nie kwestia nie potrafic przegrać.
Nie mam parcia odbić się ze względu na stackoff, szanuje że mnie ograli, imho, nie grałem dla zwiększenia kasy.
pieniadze potraktowałem jako 40 blindów, tych samych co w internecie,których na moim limicie mam 4,5tysiąca. niezaleznych blindów.
I sobie grałem, nie mam potrzeby odbicia się, chciałbym im tylko pokazać że s'n'g nie równa się cashówką.
Ale, oni nawet nie grali nigdy cashówek. Ja, mając 50bb uciekł bym ze stołu na inny stół. A tu musiałem grać z ~80bb. A to dla mnie juz nie jest tak rentowne.
Najgłupszym co zaczęli robić, to "wkupywać się za mniej" zamieniali żetony za kasę i grali mniejszym stackiem.Szczerze przeszło mi to przez myśl, ale szanujmy zasady. A wtedy ja już swojego nie miałem, odpuściłem, usiadłem, przyjrzałem się ich grze. I zakończyłem . I nauczyłem się czegoś, co z przejrzeniem dziś jeszcze raz filmom PanDużePe, uratowało mnie od torby na nl10, właśnie odbudowałem część utraconego stacka i nigdy wcześniej nie miałem tak dobrej gry jak teraz:)
ten wjazd na psychike przyczynił się do bardziej intuicyjnej gry.Żegnajcie tabele startowe. A moja duma, choć czasem mocno można ją zachwiać mówi mi, że jest tak jak być powinno, kiedyś każdy był na tym poziomie co ja. :challenge

Odpowiedz
Cytat
t4ziii
Oldschool Grinder

Napisane przez Oksiu
Gdzie gracie? Jak Wawa/Toruń/Poznań to mogę przyjść i ich ograć do zera :D

spoko zapraszamy

Odpowiedz
Cytat

Przyjdź z Panem Jackiem Kapicą :D ogra ich wszystkich do gołego. Zemsta doskonała :D

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

Napisane przez jacekszy0
Przyjdź z Panem Jackiem Kapicą :D ogra ich wszystkich do gołego. Zemsta doskonała :D

hahahaha :nh

mnie osobiscie tez by wkurwialy jakies kometarze z dupy ale albo bym sie odezwal zeby sie zamknal albo zalozyl sluchawki i gral swoje

Odpowiedz
Cytat
SuTTT
PokerStrategist

Jak masz stol limperow to nawet nei masz co sie dosiadac z 40bb wkupuj sie za 200-250 i napierdalaj, u nas co prawda gramy nl20 ale podbicie 6-8bb to standard bo i tak dostaniesz calle, trafiasz ogrywasz ich jak chcesz, nie trafiasz na deep nie jestes commited, a co do tych co sie sieja, zabierzesz im kilka bi i sie sami ucisza

Odpowiedz
Cytat