Przejdź do forum
Poker a wybory

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker a wybory

80 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
8,904 Wyświetlenia
qsiex

WŁasnie na tvn24 na konferencji prasowej PJN występował Wisniewski z tym łysym prosem z pokerstarsów (nie znam ich). Zaczeli mówić o legalizacji pokera i po paru sekundach przełączyli na inna relacje więc nie wiadomo jak wypadło. Jak ktoś bedzie miał wiecej informacji to mozna w tym temacie sie podzielic.

Niestety okazuje sie ze jednak dla legalizacji pokera nie jestem w stanie zrobic wszystkiego bo predzej przestane grac niz zaglosuje na PJN.

79 odpowiedzi
hagen1315

też to widziałem...napisałem nawet o tym w innym wątku, z chęcią zobaczyłbym całość, nie żebym chciał na nich głosować, po prostu jest to temat, który mnie dotyczy :diamond:

sojowyjarz

Palikot też dobry dla pokera pewnie.

kaftanos

a ja bardzo chetnie zagłosuje na PJN na stronie tv.rp.pl pokłosie tej konferencji

Szahaj
jaworlegia

Napisane przez qsiex
WŁasnie na tvn24 na konferencji prasowej PJN występował Wisniewski z tym łysym prosem z pokerstarsów (nie znam ich). Zaczeli mówić o legalizacji pokera i po paru sekundach przełączyli na inna relacje więc nie wiadomo jak wypadło. Jak ktoś bedzie miał wiecej informacji to mozna w tym temacie sie podzielic.

Niestety okazuje sie ze jednak dla legalizacji pokera nie jestem w stanie zrobic wszystkiego bo predzej przestane grac niz zaglosuje na PJN.

a ja sie własnie poważnie zastanawialem czy na nich nie zagłosowac wobec braku startu Nowej Prawicy w Warszawie. A dzis widząc to chyba pozbylem sie wszelkich watpliwosci

Dobrze ze ta cala Kluzik odeszla, bo Poncyliusz wydaje sie duzo rozsadnieszym gosciem

OlszarR

@jaworlegia:
Nowa Prawica startuje w Warszawie, tylko zapewne nie w Twoim okręgu wyborczym, a w okręgu Warszawa II.
Tutaj masz info jak na nich zagłosować, a skoro jesteś z Wawy, zapewne będziesz miał blisko do sąsiedniego okręgu :f_thumbsup:
http://www.wybieramknp.pl/

Delcrimo

PJN głosowało za ustawą hazardową, gratluje bicia piany na cudze konto polityczne

hardcorowy997

Napisane przez Delcrimo
PJN głosowało za ustawą hazardową, gratluje bicia piany na cudze konto polityczne

lol, jak było głosowanie nad ustawą hazardową to PJN nie było nawet w planach, a że ludzie ci sami głosowali co są teraz w PJN to logiczne bo większość z PO i obowiązywała ich "wola partii".

kaskader

Napisane przez Delcrimo

Nie jest istotne, biją pianę czy nie. Jak na razie to jedyne wystąpienie, które rozeszło się takim echem w mediach.

explo26

no to mam na kogo glosowac:)

qsiex Autor wątku
qsiex

Podejmujac decyzje o glosowaniu patrze na partie jak na kandydata do objecie calkowitej wladzy a nie zalatwienia jednej sprawy. PJN to tak naprawde zlepeek idiotow, 0 osob kompetentnych do sprawowania ministerialnych stanowisk. Za przykład może posłużyć ich wisienka na torcie "zamrozimy franka". Parodia.

kaskader

Chyba nigdy nie pojmę, dlaczego wypowiadając się o partii której się nie toleruje, do określenia jej członków używa się słowa idioci. Dla mnie to szczyt buractwa. Niejednokrotnie są to ludzie, którzy skończyli niezłe kierunki studiów na elitarnych uczelniach w naszym kraju, jak i za granicą. Jeżeli ktoś nie umie się w sposób kulturalny rozmawiać na jakiś temat, nie obrażając osób trzecich, powinien po prostu milczeć.

A1varo

^ +1

(Warto pamietać :) )

Mack0

Ja gloauje na Nowa Prawice, oni oferuja wolnosc w pokerze, ale rowniez w innych dziedzinach zycia, a z tym u PJN gorzej- nie zapominajmy, ze to dalej ludzie z PiS, nawet jesli Rybinski pomogl im z programem (czy tez nawet go im napisal?)

Wybory + Poker = Nowa Prawica. Sprawa jest prosta, jak ktoś chce wolności (nie tylko w dziedzinie naszej ukochanej gry) to głosuje na KNP, reszta partii uważa, że oni mają najlepszą receptę na to jak ułożyć nam życie, Nowa Prawica chce oddać obywatelom prawo decydowania o ich życiu. To się nazywa wolność właśnie a nie, że jakaś partia "pozwoli" łaskawie grać w pokera, bo jak może pozwolić to może i zabronić.

FedericoRivero

Napisane przez kaskader
Niejednokrotnie są to ludzie, którzy skończyli niezłe kierunki studiów na elitarnych uczelniach w naszym kraju, jak i za granicą.

nie żebym bronił nazywania nieznanych sobie ludzi idiotami, ale akurat taka argumentacja mi nie odpowiada - idioci też kończą studia, wystarczy że trochę się pouczą.

Co do tematu - PJN chwyta się wszystkiego żeby przekroczyć choćby 3%, dzięki którym dostaje się dotację z budżetu. Obiecują wszystko i wszystkim, a że w Polsce online gra kilkaset tysięcy ludzi to starają się przed wyborami zrobić na nich dobre wrażenie. To farbowane pisowskie lisy i choćby obiecywali rakeback 110% z budżetu to nie ma co na nich głosować.

justmario666

Pozwolę sobie wkleić moją o tym szlachetnym wydarzeniu opinię z tego postu: Ustawa Kapicy do kosza? Jest cień nadziei.

PJN to według mnie przemalowane kaczory z przystojnym Poncyliuszem, za wysokim dla kaczej partii kurdupli.

Nie wierzę ani słowu PJN; próbują wejść do Sejmu, żeby udowodnić kaczce, że są czegoś warci, a nie żeby coś zmienić. Głosowali za ustawą Kapicy, więc niech nie robią z siebie jeszcze większych bałwanów.

Gdyby Poncyliusz powiedział:" tak, popełniłem błąd głosując za ustawą Kapicy" miałby mój głos. Ale jak gnida się nie przyznała do błędu i jeszcze rżnie głupa, że chce działać na rzecz pokera online, to raczej należy traktować jako pusty wyborczy frazes.

A Wiśnia jak zwykle postawił na niewłaściwego konia. Downswingu ciąg dalszy ? :D

imgoingtomirage

Napisane przez tonka78

Napisane przez Delcrimo

lol, jak było głosowanie nad ustawą hazardową to PJN nie było nawet w planach, a że ludzie ci sami głosowali co są teraz w PJN to logiczne bo większość z PO i obowiązywała ich "wola partii".

Mylisz się.
PJN głosowało za nowelizacją ustawy.

http://polskizwiazekpokera.org/index.php?option=com_content&view=article&id=186:przyjto-poprawki-senatu-ustawa-uchwalona&catid=38:newsy&Itemid=53

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&93&16