Przejdź do forum
poczatki na mikroli...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] poczatki na mikrolimitach, a statystyki

12 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,156 Wyświetlenia

Witam,
czy dobrym pomysłem jest już od początku przyzwyczajanie się do statystyk typu elephant, pokertracker? Czy moze lepiej jest nauczyc sie grac bez statystyk (bo ponoć są one zbędne na mikrolimitach)? Jak uważacie?

11 odpowiedzi
YasQ
Oldschool Grinder

Na micro nie ma potrzeby urzywac huda poniewaz tam wystarczy grac proste ABC bez rzadnych udziwnien. Jednak wraz z pokonywaniem limitow i dokladaniem kolejnych stolikow stajac sie one coraz bardziej potrzebne wiec jak masz taka mozliwosc lepiej zaczac grac z nimi szybciej, przyzwyczajac sie do nich.

Witam,

Moim zdaniem powinienes zaczac grac ze statami. Sam gram na mikrolotach i musze powiedziec ze sa one nawet na tak malym limicie przydatne. Oczywiscie gram swoje ABC ale dzieki statom mozesz wycoagac troszke wiecej ze swojej gry.

bastian081
PokerStrategist

Też polecam używanie statystyk już na mikrolimitach. Zacząłem używać na 1/2 NL i mi pomogły. Na mikorlimitach wystarczy ABC ale warto widzieć czy ktoś widzi 18% czy 40% flopa a jak się gra kilka stołów to nie każdego gracza się zapamięta i obserwuje. Na mikrolimitach jest duża rotacja graczy i z wieloma gra się tylko jedną sesję ale i tak warto używać statystyk.

TehGamer
PokerStrategist

Zalezy co grasz.
Jak NL SSS aka NoBrainStrategy statystyki sa Ci w ogole nie potrzebne. Patrzysz w tabelke - grasz z tabelki.
Jak FL to staty sie przydadza, ale tak czy siak bedziesz raczej gral standardowe linie (mam TPTK gram raise/call lub bet/call, drawy gram tak samo, etc)
Jak NL BSS to staty BARDZO Ci sie przydadza.

Tyle

rusher88
PokerStrategist

Hud sie przydaje, poniewaz na mikrosach roi sie od graczy typu calling station ( i innego typu zabawnych graczy ), a ze na tych stawkach ludzi jest po prostu tysiace, nie sposob zapamietac kto jak gra, wiec na prawde pare liczb przy nicku ulatwi sprawe. Dodatkowo jak sie nauczysz juz w miare grac ze statystykami, to latwiej Ci bedzie grac na wiekszej ilosci stolow, gdyz nie bedziesz potrzebowal tyle czasu na podjecie danej decyzji. Poza tym, lepiej jest sie nauczyc korzystac z takich pomocy wczesniej, niz obudzic sie na NL100, odpalic trackera i na poczatku srednio sie w nim orietowac. No i ostatnia sprawa ktora imho przemawia za tym zeby sobie taki program sprawic... to fakt ze przedzej czy pozniej i tak pewnie go sobie kupisz, wiec i tak wydasz te XX$ i tak wydasz. Poza tym, zanim sobie cos kupisz mozesz skorzystac z przyjemnych wersji trial ( tracker daje chyba 60 dni, HM 30 ) badz z darmowej wersji slonia, ktorego proponuje PS.

A jakim programem mogę robic statystyki o graczach ze stolików na ktorych gram? Bo nie bardzo wiem...

kaczuba
Oldschool Grinder

- Holdem Manager
- Poker Tracker
- Elephant Poker Strategy

Wg mnie statystyki przydają się od NL50/100. Niżej można zyskownie grać ostry multitabling ABC.

Na mikro limitach statystyki sie wogole nie przydaja.Tylko zasmiecaja ekran i twoje mysli w glowie.Najpierw naucz sie grac normalnego pokera.Widziales gdzies na treningach np NL10 zeby ktos mial statystyki.

PS najpierw zwracaj uwage na swoje karty i czy cos masz na flopie itd a dpiero pozniej zasmiecaj sobie mozg czy twoj rywal to TAG LAG czy calling station.

bebek
Poker Player

Ja jednak na twoim miejscu stosował bym PT czy HM chociażby dla oceniania własnej gry.Dzięki temu łatwiej będziesz mógł wyłapywać swoje błędy.

rusher88
PokerStrategist

mazik22 napisał
PS najpierw zwracaj uwage na swoje karty i czy cos masz na flopie itd a dpiero pozniej zasmiecaj sobie mozg czy twoj rywal to TAG LAG czy calling station.

Pewnie :D I graj na TAGa tak samo jak na Calling Station, powodzenia :)