Przejdź do forum
Pierwszy ROYAL!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pierwszy ROYAL!

16 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,468 Wyświetlenia
TheBlueShark

Na turn powinien być bet no ale cóż... MÓJ PIERWSZY ROYAL!

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (MP) ($15.03)
CO ($5.59)
Button ($6.18)
SB ($3.34)
BB ($3.27)
UTG ($1.75)

Preflop: Hero is MP with K, J
UTG calls $0.05, Hero bets $0.20, CO calls $0.20, 4 folds

Flop: ($0.52) 5, A, 10 (2 players)
Hero bets $0.30, CO calls $0.30

Turn: ($1.12) 10 (2 players)
Hero checks, CO bets $0.10, Hero calls $0.10

River: ($1.32) Q (2 players)
Hero bets $1.05, CO calls $1.05

Total pot: $3.42 | Rake: $0.16

15 odpowiedzi

Gratuluję!

Witaj w królewskiej rodzinie :)

z tej fozycji to nie byl fold?

avril1991

Gratulacje!

Ja kilkukrotnie dobrałem do pokera ale królewski mi się jeszcze nie trafił.

@UP

Wszystko zależy od stolika, KJs dobrze gra postflop co akurat widać na załączonym obrazku ;)

Gratulacje :). Sądząc po dacie rejestracji to całkiem szybko Ci się trafił ten royal.

P.S. Nie polecam siedzenia z takim stackiem na NL5 ;).

kurde, ja gram 8 miesiąc w poksa i miałem już 3 royale (niedawno z jedną kartą z reki mi się trafił) i 2 straigth flushe. Chyba mam spore szczęście.

@mstck

niby dlaczego? nikt nie ma wiecej niz 120bb poza nim, wiec co to za roznica? pozatym moze lubi byc deep : s

@Maaaki

Jak kto woli, ale imo siedzenie z 3-4 BI przy stole sprzyja raczej zbyt luźnej grze i łatwo roztrwonić tak duży stack (szczególnie jeśli ktoś jest początkującym jak [chyba] autor wątku). Lepiej zabrać zarobione pieniądze i poszukać świeżych rybek. Zresztą, tak jak napisałem - jak komuś tak wygodnie to niech tak gra, nie będę się wtrącał ;).

TheBlueShark Autor wątku
TheBlueShark

Wcześniej wchodziłem ze 100 i 150BB teraz testuje jak to jest z 250 i mam wrażenie, że ludzie siedzący za stakiem mniejszym niż 100BB często boją się grać, tak jakbym generował większe fold equity grajac deep. Dodatkowo ostatnio zacząłem dosyć często 3betować co w połączeniu z 250bb stackiem daje niezłe efekty. No ale dopiero niedawno wróciłem do stolików i szukam co jest dla mnie najwygodniejsze.

TheBlueShark Autor wątku
TheBlueShark

Sorry, że dwa posty pod sobą.

@shemhamforash

Otwieranie KJ odpuszczam tylko z UTG. W tym rozdaniu CO mógł mnie łatwo zrzucić przed flopem 3betem miał (AK bez trefli).

siweq86

ehh... jak miło trafia się na takiego idiotę, który pozwala Ci niemal za darmo drawować do pokera :D

Napisane przez PokerSprite
kurde, ja gram 8 miesiąc w poksa i miałem już 3 royale (niedawno z jedną kartą z reki mi się trafił) i 2 straigth flushe. Chyba mam spore szczęście.

lol, malo grasz imo, to wcale nie tak duzo (szczegolnie tych straight flushy ;d)

Wojaq

A ja też miałem wczoraj i to z flopa :P Ino rozegrane fatalnie :facepalm:

Thorek

No ostatnio obrodziło nam w te royale. Życze ich wam jak najwięcej. :)

gratuluję, po takiej akcji powinieneś w skoczyć dwa limity wyzej.

Ja narazie czekam na strita, to tez zaloze wątek

smack91

ja dzisiaj dostałem asy przed flopem i może mi ktoś powiedzieć gdzie mam napisać jak przegrałem rozdanie? do FTP do supportu,tak?