Przejdź do forum
One Time ! [SHIP] a...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

One Time ! [SHIP] and [BROKE]

58 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
7,318 Wyświetlenia
erefkey
Oldschool Grinder

Cz,

Tak się złożyło, że mój komp to już ruina (256ram) i nie mogę zainstalować na nim kompletnie żadnego HUDa, siedziałem nad tym cały dzień czytająć różne fora i próbując już niemal wszystkiego - wszystko na nic. Postgreschuj już nagle nie działa a inne programy oparte o baze danych np MySQL jak np darmowy FPDB w ogóle się nie chce włączyć mimo, że postępuje wg intrukcji - nie mogę też zrobić formata bo nie mam stacji dysków, wszystko się posrało i tutaj nic już nie zmienie :facepalm: komp do wymiany.

Wracając jednak do wątku, zbliża się wielkimi krokami

Spoiler

Aktualnie gram NL4, bo to najniższy możliwy limit, który jest na tej bet365.
Jakiś czas temu shotowałem nawet NL20 jednak jak można się domyślić to też się posrało.
Jakieś pare miesięcy temu crashowałem NL2 na innej platformie - czy poziom wiele się różnił ? myślę, że tutaj gdzie gram poziom jest o wiele gorszy, zresztą to wciąż micromicrusy a ja od tamtego czasu nabrałem ogłady, myśle że mój skilla także wiele się poprawił.

Zostało mi ledwie 20BI na te NL4, wygrałem promocje w której wiele się nauczyłem a mimo to wpierdalam na każdym możliwym limicie jak leci, gram już kilka dni na NL4 i jestem -5BI, ja rozumiem że to normalne mieć taki wynik, ale to już za długo trwa, nie wykluczam mojej złej gry, choć jak przeglądam ocene rozdań to w 80% trenerzy mają taką samą opinie na temat rozgrywania ręki jak ja.

Grając bez HUDa robie maksymalnie dużo notatek, zaznaczam kolorami debili, notuje jak rozgrywają sety itd, kontroluje pule z TP, gram 4 stoliki uważnie obserwując graczy naokoło, wypijam do tego nawet kubek całej kawy, żeby wzmonić pierdolnięcie, a mimo to wszystko idzie w łeb !

Mam challenge, w którym chciałem zebrać 666$ na kompa, jednak już teraz wiem, że to może się ciągnąć w nieskończoność, nie ukrywam, że EV mnie nie trawi, mając godzine treningu u muckiego nie mogę nawet jej wykorzystać bo spaliło się wejscie na słuchawki, których i tak nie mam.

Ten post kieruje do osób, które autentycznie chcą mi pomóc - nie chce się żalić że mi źle idzie, chce faktycznie crushnąć te 300$, kupić sprzęt i zacząć grać livesession, o których teraz mogę sobie pomarzyć. Wiem, że livesessions znacznie poprawiają gre i szybko wyłapują ewentualne leaki.

Moje pytanie jest następujące, jak radzicie grać na micro bez HUDa ?
Autentycznie, gram SH BSS ABC DEF i jestem graczem przegrywającym.
Planuje cały czas grać na tym NL4 dopóki nie zbiore określonej wyżej kwoty, gdyż NL10 mnie biło nawet z HUDem.
To zabrzmi irracjonalnie, ale rozważam czekanie na KK+ i stackowanie tego preflop, bo jeśli tak dalej pójdzie to storbie się jak ostatni lamus na micro :facepalm:

Jeśli ktoś jest chętny, z racji tego że mój komp uszczuplił się o HUDa, mogę zagrać sweet session w formie pisemnej na skypie, choć zdaję sobie sprawę, że to żałosna forma i wiele osób poprostu nie godzi się na to :facepalm:

Sorry, że tak chaotycznie to wszystko napisałem.

Wielkie dzięki za każdego merytorycznego posta, który może mi pomóc doszczurować do celu.

PS.com: nie, nie pójde do żadnej pracy.

Odpowiedz
Cytat
57 odpowiedzi
mko101
Oldschool Grinder

elo, wal na skypa

poza tym, pozostaje ci albo grac na 4 stolach bez huda, albo zainswestowac w jakis lepszy komputer

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

I tu masz odpowiedz. Nie osiągniesz sukcesu grając na szrocie scary money na NL4 for living. Idz gdzieś przynajmniej na pół etatu i w miesiąc - dwa zbierzesz na kompa. Wakacje idą, pracy nie zabraknie.

Odpowiedz
Cytat
mko101
Oldschool Grinder

Napisane przez Edziorrr

I tu masz odpowiedz. Nie osiągniesz sukcesu grając na szrocie scary money na NL4 for living. Idz gdzieś przynajmniej na pół etatu i w miesiąc - dwa zbierzesz na kompa. Wakacje idą, pracy nie zabraknie.

+1

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Idź grać na bwina. Tam z palcem w tyłku scrushujesz nl4 grając choćby fit or fold. Masz linki do 'regow' tych stawek, którzy własnie tak grają:

dieselstoree

kokkatro

Odpowiedz
Cytat
kwintoo
Oldschool Grinder

Miałem do niedawna podobny problem. Tzn. nie finansowy a sprzetowy. Długo grałem na 512 ramu i starym pentium 3. Mimo, że budżet pozwalał mi na dowolny sprzet do pokera, kupiłem odpicowany, uzywany T60 lenovo, procek 2×1.83gb, 2gb ramu za 600pln z 6-miesięczną gwarancją. Komp spełnia podstawowe wymagania trackerów i jestem z niego bardzo zadowolony - idealne proporcje ceny do wydajności. Gram nawet do 15 stolików z hm2, który sie czasem zawiesza, ale problem ten mają nawet uzytkownicy z mega wydajnym sprzętem.
Oczywiście nie odpale na tym daiblo 3, ale jakoś nigdy mnie te rozrywki nie pociągały. Więc jeśli potrzebujesz solidnego kompa do pokera, a budżet bardzo cię ogranicza, możesz przy dzisiejszym kursie $ kupić solidny sprzęt za około 150$, a to jest chyba miesiąc grania na mikro.

Odpowiedz
Cytat
Hayerrana
PokerStrategist

erefkey -> do instalki windowsa nie trzeba juz miec stacji dyskow wystarczy zainstalowac wersje Windows MX czyli przerobiony XP ze sterami sata tylko czy hud na tym kompie poleci?

a co do gry to ja w ostatnie pol roku przechodzilem od nl2 do nl25 2 razy, obydwa razy po miesiacu mi zajelo, za drugim razem uzbieralem ponad 500$, przeszedlem na nl25 i teraz tam sie kisze juz prawie 2 miechy i nadal ledwo sobie radze,

gram z hudem ale nl2-5 raczej mozna zrobic bez bo w koncu tylu trenerow nie moze sie mylic :)

"Moje pytanie jest następujące, jak radzicie grać na micro bez HUDa ?"
masz sie na kim wzorowac:
htp: https://polska.pokerstrategy.com/video/9575/

pozdrowka

Odpowiedz
Cytat
erefkey Autor wątku
erefkey
Oldschool Grinder

pozostaje ci albo grac na 4 stolach bez huda, albo zainswestowac w jakis lepszy komputer

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

I to jest prawdziwe życie!!

One Time, tym razem ruskie będę po naszej stronie :D

Odpowiedz
Cytat
ablazer
Elite Grinder

Pure hazard :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
kwintoo
Oldschool Grinder

Słabe.
Ruskie są trochę lepszym zespołem ale Czesi zawsze się na nich spinają tak jak my - oni głownie za 68. Na takiego "one time" można znaleźc valuebeta a nie liczyc tylko na uśmiech fortuny.

Odpowiedz
Cytat
erefkey Autor wątku
erefkey
Oldschool Grinder

Napisane przez kwintoo
Słabe.
Ruskie są trochę lepszym zespołem ale Czesi zawsze się na nich spinają tak jak my - oni głownie za 68. Na takiego "one time" można znaleźc valuebeta a nie liczyc tylko na uśmiech fortuny.

Rosja rozegrała tylko jedno spotkanie w piłce nożnej z czechami, było to w '96 więc określenie 'zawsze' jest troche przesadne.
Określasz spinanie się za rysy historyczne z perspektywy kibica czy piłkarza ? nie mierz innych swoją miarą.
Pozatym guwno i nie prawda co piszesz :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Po tym jak zapierdalałeś przy promocji w życiu bym nie pomyślał że coś takiego może się stać. :facepalm:

http://mdmkomputery.pl/poleasingowe-komputery

Tu możesz kupić kompa na którym poker i hud będą zapierniczać z prędkością światła za 300zł. Można ewentualnie dodatkowy RAM dokupić za jakieś 40zł u nich w opcjach zakupu.
Masz 6 miesięczną gwarancję w razie czego ale nie słyszałem by komuś była potrzebna.

Moja kolejna rada :
póki co pie.....l SH
Odpalaj jak najwięcej stolików NL FR i graj totalne ABC 10/9 nito TAG fit or fold.
Zadnych kombinacji, żadnych floatów, żadnych szerszych steali, resteali, light 3 betów.
Kombinować będziesz za tydzień na NL25

Odpowiedz
Cytat
kwintoo
Oldschool Grinder

Miałem na myśłi tylko to, że u nich panuje przed takimi meczami klimat podobny do tego u nas. Znam go przede wszystkim z pojedynków hokejowych. Może coś przekręce, ale z powodu takiej a nie innej historii, J. Jagr zawsze grał w reprezentacji z numerem 68. Nie sądze, że jest jedynym Czechem w którym ta historia tak głeboko siedzi (ze względu na rodzinne doświadczenia). Po prostu kraje tego regionu (Polska, Czechy, Węgry, Finlandia) ze względu na swe historyczne doświadczenia z Ruskimi zawsze chcą coś im udowodnic na niwie sportowej. A Ruskie są generalnie kapryśne, mogą zagrac dobrze, mogą też fatalnie, pod presją wymiekaja.
Całe euro to będzie jedna loteria. Gwiazdeczki jak zwykle zmęczone po trudnym sezonie, druzyny niezgrane. Lepiej pobawić się w typowanie for fun.

Odpowiedz
Cytat

jedyny pewniak na euro to taki że będzie to porażka organizacyjna

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

nie no kurwa jaja sobie robisz?

Po to Ci do 3 w nocy mowilem co robisz zle zebys zajebal AI na zakladach?

500 razy Ci mowilem. Nie ma slabszego roomu niz bet na mikro :D Mowilem ze zamiast grac to naczytales sie miliarda strategii, ktore tylko komplikuja Ci gre poki co. Ja do rolla na nl100 z nl4 dobilem w 3 miechy nie potrafiac obliczyc oddsow, wiec nie piernicz ze przegrywasz bo nie masz huda czy cos takiego :D

Powiedzialem Ci wczoraj ze masz problemy

z dobieraniem sytuacji do cbetow (automat)

troszke problem ze stosowaniem sizingow (0 adaptacji - automatycznie)

"gram pod seta" tez masz problem, bo grasz to z automatu. Np. widzisz 3way i wbiajsz pod seta, ale nie patrszysz ze to sa 2 shorty i IO slabiutkie.

nie zwracasz uwagi na to gdzie siedzisz. (siadasz z 2 shortami po prawej i pozniej znajdujesz sie w sytuacjiach, w ktorych wiesz ze jestes z tylu ale musisz dorzucac bo gosciowi zostaja grosze do duzej puli)

problem z Open raisami (np. otwierasz 33 z BTN za 4bb - nie wiem po co az tyle : wyskakuje A59r i nagle nie cbetujesz. otworzyc pp za 4bb z planem x/f bez seta )

nie zastanawiasz sie w ogole nad rozdaniami moim zdaniem, a jezeli juz to robisz to tylko ze swojej perspektywy. (piszesz mi gram x/f bo on moze miec pokera. Nie zastanawiasz sie ile rak sam bijesz)

Sam jestem fiszem bo do nauki gry dopiero po obronie sie wezme, ale jakos przecisnolem sie tych kilka limitow bez zadnej wiedzy o grze. W wiekszosci polegajac na logicznym mysleniu i feelingu. Na moje oko nie uzywasz zadnej z tych cech. naczytales sie strategii, naogladales sie miliard filmikow, rozwaliels 5000 quizow i strasz sie zywcem przenosic gotowe zagrania gotowe linie na swoja gre. Automatycznie i szablonowo grasz , nie wychylasz sie poza linie. Jak betuejsz to albo 1/2 albo 3/4 (under beta to chyba nigdy nie widzilem w twoim wykonaniu. Overbety czasem robiles ale to po mojej namowie :D ) . Jak otwierasz to zawsze 4bb i zawsze... wszystko z szablonu.

Jesli ja ten limit w 9 k rak przeszedlem to ty powinienes zrobic to w 5k, bo z teorii pokera wiec duzo wiecej. Lepiej umiesz liczyc etc (ja poki co wcale:D ).
To samo z mindsetem. Tyle mi o treningach leszka pisales, a ja 0 wiedzy mindsetowej, a zauwazylem ze mam zdrowsze podejscie niz Ty. Grasz i piszesz caly czas ze nie wyjdziesz z tego nl4 it itp :D a teraz jeszcze to !!:D

Ja na Twoim miejscu zaczolbym pracowac nad tym zeby gra sprawiala Ci przyjemnosc intelektualna. Nastawiles sie ostro na szybkie $, ktore z polaczeniu z automatycznym klikaniem w przyciski nie przyniesie nic dobrego

ps: mam nadzieje ze po tym meczu jeszcze bedziesz chcial tego sweata... i ze bedziesz mial za co go zagrac :D

ps: nie chce mi sie literowek poprawiac :D

Odpowiedz
Cytat

Ciekawy post, aldon7.

Erefk, spokojnie bez HUD-a mogłeś też cisnąc Zooma na NL2/5. Szczerze, to pewnie nawet na NL10 tam dałbyś radę bez HUD-a gdybyś miał leaki, które podał aldon7 naprawione.

Dobrze wiesz, że uważam, iż dla Ciebie najlepszą opcją jest po prostu pójście do pracy na pół etatu na 2-3 miesiące. 20h w tygodniu w pracy to jakieś 25h w tygodniu wyjęte z życia - zupełny lajt. Wiem, że masz blokadę psychiczną przed tym, sam miałem kiedy sytuacja życiowa mnie zmusiła do szukania pierwszej pracy w życiu. Mogłem to beznadziejnie odwlekać. Teraz uważam, że podjęcie tej decyzji było najlepszym, co mogłem wtedy zrobić i od tego czasu ta decyzja procentuje stabilnością, nie wspominając o standardzie życia.

Mimo tego wszystkiego będę kibicował ruskim. Mam nadzieję, że Twój plan się uda, kupisz sobie jakiegoś poleasingowego kompa (niektóre z tych poleasingowych kompów są takiej samej klasy co mój obecny PC, za którego z 6 lat temu dałem tyle pieniędzy ;xxx) i uda nam się zagrać parę sweatów, żeby naprawić Twoje leaki.

Zapewniam Cię jednak, że jeśli Ci się uda, to będzie to ostatnia Twoja szansa z pokerem, bo drugi raz dysponowanie swoimi pieniędzmi w ten sposób po prostu sprawi, że zaliczysz torbę. Więc, o ile Ci się uda, wykorzystaj tę szansę mądrze i rozważnie. Nie widzę dla Ciebie innego rozwiązania. Powodzenia i mam nadzieję, że "do niedługo"!

Odpowiedz
Cytat
erefkey Autor wątku
erefkey
Oldschool Grinder

Napisane przez aldon7
nie no kurwa jaja sobie robisz?

Po to Ci do 3 w nocy mowilem co robisz zle zebys zajebal AI na zakladach?

czutke mam :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat

@kwintoo

Gdzie kupiłeś tego lenovo? Mam ten sam model na oku. Używany, za 600 zł. Czy podkupiłeś mi go w wawie? :P

Za miesiąc go sobie sprawie. Powiedz jak działa, czy jak otworzę 10 stolików+tracker+tableninja+ewentualnie muzyka to będzie zwalniał czasem?

Odpowiedz
Cytat
kwintoo
Oldschool Grinder

We Wrocławiu, wylicytowałem jeden egzemplarz okazyjnie, inne są po jakieś 750pln z dyskiem 160gb :P Jak dla mnie śmiga ok przy multitablingu, zawiesza się czasem hm2, ale to chyba nie jest kwestia niewystarczającej wydajności kompa (założyłem o tym wątek kiedyś) a takiej specyfiki użytkowania tej niedoróbki holdema. :facepalm:
Ja zwyklę gram nocami multitabling (zwykle ok 12 stołów) + oglądam nba i daje radę, choć może nieperfekcyjnie, ale nie wymagam zaraz wielkiiego komfortu po przesiadce z naprawdę słabej maszyny. ;)

Odpowiedz
Cytat